Mee naar het werk..

Welke honden kunnen met mij mee naar kantoor?

De hond meenemen naar het werk kan een goede manier zijn om de zorg voor de hond te combineren met een baan. Je kunt de hond immers niet elke dag van 9 tot 5 thuislaten. Daarnaast kan de uitlaatronde een mooie bijdrage leveren aan jouw dagelijkse portie beweging én die van je collega’s.

Natuurlijk is het belangrijk dat de hond past in een normale werkomgeving. Wanneer hij te waaks is, geeft hij misschien een blaf concert tegen iedere zakelijke relatie die binnenkomt. Bedenk ook of jouw werkplaats een veilige plek is voor jouw hond, waar hij gewoon kan rondlopen zonder in aanraking te komen met (onveilige) machines of werktuigen.

Image not found

Teckel

Teckels vinden het heerlijk om geknuffeld te worden en activiteiten te doen. Perfect voor collega’s die even iets anders willen dan achter de computer zitten. Teckels kunnen waaks zijn. Let dus op met werkplekken waar vaak mensen binnenkomen. De teckel kan heel gehoorzaam zijn wanneer hij een positieve en consistente training krijgt. Oefenen dus op het werk.

corgi

Welsh Corgi

Wanneer er een park naast je werk is of je moet tijdens werk lekker de natuur in is de Welsh Corgi perfect om mee te nemen. Hij houdt van beweging en actief zijn. Het is een vriendelijke en mens-gerichte hond die ook van het gezelschap van je collega’s kan genieten. Let op dat je het 'enkels bijten' als pup goed afleert, want daar zal het maatpak van de baas minder blij mee zijn.

boomer

Boomer

Een boomer is een kruising tussen tussen meerdere kleine honden zoals een Maltezer en een Shihtzu. De honden zijn over het algemeen sociaal en en opgewekt. De boomer vindt het super leuk om bij zijn baasje te zijn en gaat dus graag mee naar het werk. Ze genieten ervan om samen te spelen, maar kunnen ook prima in de hoek van het kantoor even een dutje doen.

Image not found

Ierse Setter

Goed voor een baan waar je lekker in beweging bent zoals postbode of werk in de buitendienst. Door zijn vriendelijke aard, kan hij zeker ook op kantoor. Het komt mooi uit als je actieve collega’s hebt die ook graag een flink rondje met hem lopen. Als pup is hij niet zo geschikt voor een kantoor omgeving, door zijn uitbundigheid kan hij zich in zijn jongere jaren maar moeilijk netjes gedragen.

(In)box met alleen maar honden?

Ontvang schattige pups, handige tips en veel meer!