Boston Terriër

Levendig - Vriendelijk - Intelligent - Speels

Aandachtspunten

  • Mede afhankelijk van hun dieet, kunnen Boston Terriërs vatbaar zijn voor winderigheid. Als je een gasachtige hond niet kunt verdragen, is een Boston Terriërs misschien niet iets voor jou.
  • Hoewel Boston Terriërs doorgaans rustige, zachtaardige honden zijn, die niet vatbaar zijn voor giecheligheid of agressie, kunnen mannetjes gevoelig zijn voor andere honden waarvan ze denken dat ze hun territorium binnenvallen.
  • Boston Terriërs kunnen vraatzuchtig zijn over hun eten, dus houd hun toestand in de gaten en zorg ervoor dat ze niet te zwaar worden.
  • Ze kunnen koppig zijn, dus doorzettingsvermogen en consistentie zijn duidelijke pluspunten in trainingsmethoden. Ze zijn gevoelig voor je stemgeluid en door straf kunnen ze stoppen, dus training moet ingehouden en motiverend zijn.

Persoonlijkheid

De Boston Terriër is levendig, slim en aanhankelijk met een zachtaardig, gelijkmatig temperament. Ze kunnen echter koppig zijn, dus volharding en consistentie zijn absolute vereisten bij het trainen.
Zoals elke hond heeft de Boston Terriër behoefte aan vroege socialisatie - blootstelling aan veel verschillende mensen, bezienswaardigheden, geluiden en ervaringen - als ze jong zijn. Socialisatie helpt ervoor te zorgen dat uw Boston-puppy opgroeit tot een goed afgeronde hond.

Gezondheid

Veel voorkomende aandoeningen bij dit ras:

Cataract (vertroebeling van de ooglens)
Patella Luxatie (losse
Doofheid
Kanker

Kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Boston Terriër houdt van kinderen en is een goede speelkameraad voor ze. Hij is klein genoeg om ze niet omver te werpen, maar groot genoeg om niet snel gewond te raken. Over het algemeen kan hij goed overweg met andere honden en katten, vooral als hij op jonge leeftijd met hen gesocialiseerd is.

Wil je echt onafhankelijk informatie over dit ras kijk dan naar de rasgids via:

comb
Vachtverzorging

wekelijks

ball
Beweging

veel

comb
Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 14 jaar

ball
Kenmerken

Kunnen op jonge leeftijd onstuimig zijn - Erg gehecht en trouw aan het gezin

Relevante artikelen

Hulp nodig bij je zoektocht?

Ik ben Suus van Bazoeki. Waar kan ik je mee helpen?

31613074722