Chihuahua pups te koop | Bazoeki

Chihuahua

Aanhankelijk - Lief - Speels - Alert

De kleine druktemaker

De Chihuahua is met trots de kleinste hond ter wereld. Vergis je echter niet: de Chihuahua is een echte hond en niet zomaar een modeaccessoire. In zijn kleine lichaam zit een grootse persoonlijkheid die absoluut warm te maken is voor verschillende soorten hondensport en die uitstekend kan waken. Hij komt in twee vachtvariaties; de kort- of langharige Chihuahua. Chihuahua's hebben liefde en aandacht nodig. Ze passen het beste bij een eigenaar die die dit wil geven en ontvangen. Door zijn kleine formaat en weinig behoefte aan beweging is het een goede hond voor mensen die wat kleiner wonen, maar als je wel veel met de hond wil wandelen dan is de Chihuahua ook zeker een hond voor jou. Zorg ook dat je Chihuahua genoeg mentale uitdaging krijgt, want het blijven erg intelligente dieren.

De Chihuahua is geschikt als gezinshond. Wel hebben ze vaak de voorkeur voor maar één persoon uit het gezin. Omdat de Chihuahua zelf lichamelijk nogal kwetsbaar is moet je wel goed oppassen dat hele jonge kinderen voorzichtig met hem omgaan. Bovendien zijn ze zelf graag de baby van de familie. Ze zijn ideaal gezelschap voor een gemiddeld actief gezin met oudere kinderen of een ouder echtpaar of alleenstaande.

Ben je op zoek naar een Chihuahua? Koop dan geen toy, mini of teacup Chihuahua. Een normale Chihuahua is al klein genoeg en het fokken van nog kleinere hondjes kan erg nadelige gevolgen hebben voor hun gezondheid.

comb
Vachtverzorging

dagelijks

ball
Beweging

Veel

heart
Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 13-15 jaar

paw
Kenmerken

Houden van aandacht - Neiging tot veel blaffen - Kleine hondjes

Bekijk hier Chihuahua Fokkers

Hulp nodig bij je zoektocht?

Ik ben Suus van Bazoeki. Waar kan ik je mee helpen?

+31 6 1307 4722

+020 737 05 26