Een hond uit het buitenland? | Bazoeki
Welke hond zoek je?

Een hond uit het buitenland?

Er worden in Nederland niet genoeg pups geboren om aan de vraag naar honden te voldoen. Dit is een van de redenen dat de malafide hondenhandel in Nederland voet aan de grond heeft kunnen krijgen. Daarnaast besluiten veel mensen om zelf een hond uit een buitenlands asiel een liefdevol thuis te geven. Op Bazoeki worden alleen honden aangeboden die in Nederland zijn geboren. We leggen je graag uit waarom we daar samen met onze experts voor hebben gekozen.

Legale puppy handel
Volgende de Nederlandse wet mag je honden ‘importeren’ naar Nederland als ze ouder zijn dan 15 weken. Volgens de regels moeten de honden zijn gevaccineerd, gechipt, in het bezit zijn van een Europees Dierenpaspoort en er is een gezondheidscertificaat bij de dieren aanwezig is. Er zijn in dit land Nederland dan ook handelaren actief die legaal pups vanuit Oost-Europa importeren. De handelaar meldt deze honden dan zelf aan als geïmporteerd. Dit zijn handelaren die volgens de Europese wet en regelgeving de honden naar Nederland halen. Omdat wij de leefomstandigheden van de teef in het buitenland niet kunnen controleren, we niet weten wat er van week 0 tot week 15 wordt gedaan aan socialisatie, we een reis van Oost naar West- Europa voor pups dieronvriendelijk vinden en omdat deze dieren veel hogere kansen hebben om ziek te worden (door de stress en omdat ze vaak met veel hondjes bij elkaar zitten) voldoen zij niet aan de Bazoeki-standaard en worden daarom niet aangeboden op Bazoeki.


Asielhond uit het buitenland
Je zou het misschien niet denken, maar heel veel mensen geven liever een oudere hond een fijn thuis in plaats van dat ze een pup in huis halen. Ook bij Bazoeki krijgen we bijna dagelijks de vraag van mensen of we misschien een leuke herplaatser weten. Meestal moeten we deze mensen een ‘nee’ verkopen. Asielen in Nederland hebben vaak beperkte keuze of honden met een ‘rugzakje’ die lastig zijn te herplaatsen. Het is dus heel begrijpelijk dat mensen uitwijken naar het buitenland om daar een asielhond te adopteren. Het is natuurlijk een hele mooie ontwikkeling dat die dieren in Nederland een fijn thuis vinden. Volgens de Nederlandse wet moeten stichtingen die asieldieren naar Nederland halen aan dezelfde wet en regelgeving voldoen als de handelaren hierboven. Toch kunnen stichtingen die deze honden aanbieden geen account aanmaken op Bazoeki, omdat over de achtergrond niet altijd alles bekend is. Er kunnen infecties aanwezig zijn die zich na lange tijd openbaren of gedragsproblemen, omdat de dieren op straat hebben geleefd en een slechte socialisatie hebben gehad.


Hond van een (kleinschalige) fokker uit het buitenland

Soms wordt een ras in Nederland nog maar heel weinig gefokt of is de populatie heel klein. Sommige mensen besluiten dan om een hond bij een fokker uit een ander Europees land te kopen. Ook wanneer mensen dichtbij de Duitse of Belgische grens wonen, wijken zij uit naar onze buurlanden. De fokker kan hetzelfde te werk gaan als een Nederlandse fokker. Voordat je besluit om een hond te adopteren van een buitenlandse fokker moet je eerst goed kijken wat de wet- en regelgeving en status van handhaving is in het desbetreffende land. Zo kun je controleren of de fokker zich aan de regels houdt. Daarnaast is het goed om je te realiseren dat ook deze pups pas vanaf de leeftijd van 15 weken de grens over mogen. Het is daarom aan te raden om met de fokker goede afspraken te maken over de socialisatie. De hond blijft nu in een belangrijke socialisatie periode (8-12 weken) bij de fokker. Bedenk een aantal situaties die jouw hond al een keer moet hebben meegemaakt voordat hij naar jouw huis verhuist. Woon je bijvoorbeeld in de stad? Spreek dan met de fokker af dat hij regelmatig de drukte opzoekt met de pup.

Bazoeki newspaper dog
Regelmatig nieuwe puppies in je mail?

We houden je graag op de hoogte van nestjes en meer!

Nog meer interessante artikelen

Wil je graag een hond maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees hier handige artikelen, tips en nog veel meer

Suus van Bazoeki
Hulp nodig bij je zoektocht?

Ik ben Suus van Bazoeki. Waar kan ik je mee helpen?

Mail naar
info@bazoeki.com
Bel ons
+020 737 05 26