Het verschil tussen de Cane Corso en Alano Español | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% geen broodfokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Het verschil tussen de Cane Corso en Alano Español

Wat is het verschil tussen de Cane Corso en Alano Espanol

De Cane Corso en de Alano Espanol zijn beide honden met een imposant uiterlijk. Ze behoren beide tot het type Molosser. De Alano Espanol, ook wel Spaanse Bulldog, werd in Spanje gebruikt om het vee te bewaken, te jagen en werden vroeger gebruikt tijdens Spaanse stierengevechten. De Cane Corso kent zijn oorsprong in Italië. Zij werden daar ook ingezet als bewakers van het erf en voor het opdrijven van vee. Beide rassen kennen dus dezelfde achtergrond, maar toch zijn er een aantal verschillen in hun uiterlijk en karakter.

Cane Corso

Alano Espanol

Oorsprong

Italië

Spanje

Formaat

60-68 cm

38-50 kg

55-63 cm

30-35 kg

Kleuren

Rood, fawn, grijs, brindle, kan met een donker masker. Soms een kleine witte vlek op de borst.

Zwart, grijs, rood, gevlekt, fawn tinten, kan met een donker masker. Witte vlekken op borst, keel, kaken en poten zijn toegestaan.

Vacht

Kort, glanzend en dicht. Dunne ondervacht.

Kort, glanzend en dik.

Uiterlijk

Statig, groot, zwaarder botstructuur, iets kortere snuit, grote kop met hangende lippen.

Groot, gespierd, atletisch, elegant, grote kop met hangende lippen.

Beweging

Veel beweging nodig, veel diversiteit binnen ras: van lui en dommer tot waaks of sporthond.

Heeft erg veel energie, katachtige behendigheid, goede springers, geschikt voor vele hondensporten.

Training

Leergierig, makkelijk te trainen. Ervaren consequente eigenaar nodig.

Goed te trainen, gehoorzaam. Heeft een sterke consequente eigenaar nodig.

Karakter eigenschappen

Vol temperament, betrouwbaar, stabiel, moedig, loyaal, liefhebbend, enigszins zelfstandig, energiek, waaks.

Pittig, goed te controleren door eigenaar, betrouwbaar, vrolijk, speels, sportief, energiek, waaks, gericht op eigenaar.

Welk ras past het beste bij jou?

De Cane Corso en Alano Espanol zijn geen honden voor onervaren eigenaren. Het zijn grote en sterke honden, waarbij de Cane Corso het grootst is van deze twee. Ze hebben een leider nodig die natuurlijk overwicht heeft en consequent is, maar wel zijn hond met respect weet op te voeden. De Cane Corso is een iets sneller leerling dan de Alano Espanol. Voor beide rassen is het belangrijk om vroeg te starten met de gehoorzaamheidstraining en socialisatie.

De Cane Corso kent veel verschillen binnen het ras. De ene hond is wat luier en dommer, terwijl de ander juist veel energie heeft of waaks is. Let hier dus op wanneer je de pup uitkiest. Het zijn evenwichtige honden die goed in een gezin kunnen leven. Het is wel belangrijk dat ze al op jonge leeftijd met kinderen leren omgaan. Met andere honden kan de Cane Corso soms moeite hebben en kan zich dominant opstellen en de confrontatie niet uit de weg gaan. Wanneer je nog een hond wenst, is het verstandiger om een hond van het andere geslacht te nemen. Dan is de kans van slagen het grootst.

De Alano Espanol kent minder variëteit in karakter binnen het ras. Het zijn vrolijke, speelse en sportieve honden. Ze beschikken over veel energie en worden soms vergeleken met een kat vanwege hun hoge sprongen die ze kunnen maken. Het ras kan voor vele verschillende hondensporten worden ingezet. De Alano is pas erg laat geestelijk volwassen, soms pas als ze 2.5 jaar oud zijn. Wees hierop bedacht in je trainingen. De Alano is iets minder waaks dan de Cane Corso en zullen je alleen beschermen indien nodig. Ze kunnen gereserveerd zijn tegenover vreemden, maar met mensen (en kinderen) binnen hun gezin zullen ze geduldig omgaan. Dit ras kan met andere dieren samenleven, mits hij al op jonge leeftijd wordt gesocialiseerd met ze.

Bazoeki newspaper dog
Regelmatig nieuwe puppies in je mail?

We houden je graag op de hoogte van nestjes en meer!

Nog meer interessante artikelen

Wil je graag een hond maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees hier handige artikelen, tips en nog veel meer

Suus van Bazoeki
Hulp nodig bij je zoektocht?

Ik ben Suus van Bazoeki. Waar kan ik je mee helpen?

Mail naar
info@bazoeki.com
Bel ons
+020 737 05 26