Het verschil tussen de Bichon Frisé en Cairn Terriër | Bazoeki
Welke hond zoek je?

Het verschil tussen de Bichon Frisé en Cairn Terriër

Wat is het verschil tussen de Bichon Frisé en de Cairn Terriër?

De Bichon Frisé en Cairn Terriër zijn beiden vrolijke en compacte honden die erg van mensen houden. De Bichon Frisé is een kruising tussen de Bolognezer, Maltezer en de Poedel. Hij had vroeger de taak om de zeelieden gezelschap te houden en op te vrolijken. De Cairn Terrier werd vroeger in Schotland ingezet om tussen de rotsen te jagen op kleine dieren. De naam Cairn (steenhoop) heeft hij ook daaraan te danken.

Bichon Frisé

Cairn Terriër

Oorsprong

België/Frankrijk

Schotland

Formaat

Max. 30 cm

+/- 5 kg

+/-30 cm

8-9 kg

Kleuren

Wit

Rood, grijs, blond, vaak gestroomlijnd.

Vacht

Fijn, zijdeachtig, pijpenkrullen, lang.

Stevige middellange bovenvacht, dikke korte zachtere ondervacht.

Uiterlijk

Compacte bouw, parmantig voorkomen. Zwarte ogen en neus, hangende oren en sierlijk gekrulde staart.

Compacte bouw, stoere houding. Kleine kop, rechtopstaande oren, korte rechtopstaande staart.

Beweging

Weinig beweging nodig. Meerdere korte wandelingen per dag.

Veel beweging nodig. Meerdere flinke wandeling per dag.

Training

Intelligent, makkelijk op te voeden, iets eigenwijs.

Consequente vriendelijke training met veel geduld nodig.

Intelligent, leergierig, eigenwijs, snel afgeleid.

Consequente duidelijke training met veel variatie nodig.

Karakter eigenschappen

Aanhankelijk, vriendelijk, sociaal, gevoelig, vrolijk, flexibel, soms waaks.

Vrolijk, nieuwsgierig, speels, sociaal, intelligent, eigenwijs, jachtinstinct, soms waaks.

Welk ras past het beste bij jou?

Als je op zoekt bent naar een vrolijke en sociale vriend, dan zijn zowel de Bichon Frisé als de Cairn Terriër een goede optie voor jou. Ze hebben beiden een compact formaat, waardoor ze goed in een appartement of kleiner huis kunnen leven. Toch zijn er een paar verschillen aanwezig in het karakter en behoeften van beide rassen.

De Bichon Frisé is destijds gefokt met het doel om als echt gezelschapshondje te functioneren. Hij is erg aanhankelijk en gericht op zijn familie, maar ook andere mensen en dieren zal hij net zo leuk vinden. De Bichon Frisé is charmant, maar kan zijn eigen temperament hebben. Hij kan jou erop attenderen als er bezoek aan de deur staat met een vrolijke waakse blaf, maar het zijn over het algemeen geen echt keffers. De Bichon heeft over het algemeen niet veel beweging nodig. Hij gaat graag met je mee op pad en vindt het leuk om te spelen. De opvoeding van de Bichon is vanwege zijn intelligentie niet heel moeilijk. Wees consequent, maar zachtaardig en bewaar je geduld als hij je niet in een keer begrijpt. De vachtverzorging vraagt bij dit ras om veel aandacht en je moet bereid zijn hem meerder keren per week te borstelen en met regelmaat naar de trimmer te brengen. De Bichon Frisé is een vrolijke en amusante harige vriend die ook een geschikte beginnershond is.

De Cairn Terriër is van oudsher een jachthondje die altijd vrolijk is en zin heeft om iets te doen. Hij is aanhankelijk, levendig, zelfstandig en een tikkeltje eigenwijs. Je moet als eigenaar iets meer moeite doen om hem te laten gehoorzamen, omdat hij snel afgeleid raakt. Toch zal hij met zijn ondeugende streken jou een glimlach op het gezicht weten te toveren. Deze allemansvriend kan bezoek met een blaf begroeten, maar daarna zullen ze dikke vrienden zijn met zowel jong als oud. Met huisdieren moet de Cairn Terriër goed worden gesocialiseerd om te voorkomen dat het erachteraan zal gaan. De Cairn Terriër heeft weinig aanleg op het ontwikkelen van verlatingsangst. Desondanks zijn kleine formaat, heeft deze hond veel energie die hij kwijt moet. Hij houdt van een stevige wandeling, maar ook, spelletjes en verschillende hondensporten zal hij erg leuk winden. Ben jij op zoek naar een stoer, levendig en sociaal metgezel met een compact formaat, dan is de Cairn Terriër jouw beste vriend.

Bazoeki newspaper dog
Regelmatig nieuwe puppies in je mail?

We houden je graag op de hoogte van nestjes en meer!

Nog meer interessante artikelen

Wil je graag een hond maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees hier handige artikelen, tips en nog veel meer

Suus van Bazoeki
Hulp nodig bij je zoektocht?

Ik ben Suus van Bazoeki. Waar kan ik je mee helpen?

Mail naar
info@bazoeki.com
Bel ons
+020 737 05 26