Aïdi | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Aïdi

Energiek - Alert - Beschermend - Gevoelig

Aidi
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10-11 jaar

Kenmerken

Vereist een consequente maar vriendelijke opvoeding - Behoeft werk - Extra borstelbeurt in de rui - Goede socialisatie is essentieel

Op zoek naar een Aïdi pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Aïdi

De Aïdi heeft een waaks en zelfverzekerd karakter. Het is een actieve hond die altijd alert zal zijn. De Aïdi kan dus een uitstekende waakhond zijn. Hij is erg gesteld op zijn familie, maar daarnaast kan hij ook erg eigenzinnig zijn. Wanneer je lekker veel onderneemt met deze hond, heb je een vriend voor het leven. Wel is het bij deze hond door zijn ook gevoelige karakter, erg belangrijk dat hij goed gesocialiseerd wordt. Puppycursus en hem blootstellen aan zoveel mogelijk sociale omstandigheden is dus een goed begin voor deze hond.

Aandachtspunten

  • De Aïdi is niet geschikt voor in een klein huis of een huis zonder tuin tenzij er veel met de hond wordt gelopen gedurende de dag. Hij zal het gelukkigst zijn met een tuin.
  • De Aïdi kan goed opschieten met kinderen en andere huisdieren.
  • Hij vereist een consequente opvoeding. Hierdoor zal je een vriend voor het leven hebben.
  • De Aïdi is een erg gezond ras en er zijn op dit moment nog geen erfelijke gerelateerde aandoeningen bekend bij deze hond.

De beste eigenaar voor de Aïdi

De Aïdi werd oorspronkelijk ingezet om de kudde en het erf van zijn baas te bewaken. Hierdoor is het een zelfstandige hond en in eerste instantie niet gefokt om samen te werken met zijn baas. Het trainen van de Aïdi zal dan ook voornamelijk blijven bij de basis. Hij vereist een consequente opvoeding. Toch heb je aan de Aïdi een goede hond wanneer je hem voldoende fysiek en mentaal uitdaagt. Verder vereist de Aïdi wel veel beweging. Wanneer je niet aan deze behoefte voldoet zullen er snel gedragsproblemen voorkomen. De beste eigenaar voor de Aïdi is dus iemand die aan deze behoeftes kan voldoen.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Aïdi vereist wekelijkse vachtverzorging door middel van het doorkammen van de vacht. Daarbij heeft deze hond twee maal per jaar zijn verharingsperiode. In deze periode is het belangrijk dat de vacht regelmatiger wordt doorgekamd. Het wassen van de vacht is alleen nodig wanneer de vacht erg veel vuil bezit. Eén of twee keer per jaar de vacht wassen is voor de Aïdi voldoende. De Aïdi komt voor in de volgende vachtkleuren: zwart, wit, tawny, zwart-wit en rood.

De Aïdi met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. De Aïdi kan goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Wel kan hij tegenover andere reuen dominant gedrag vertonen.

Op zoek naar een Aïdi pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10-11 jaar

Kenmerken

Vereist een consequente maar vriendelijke opvoeding - Behoeft werk - Extra borstelbeurt in de rui - Goede socialisatie is essentieel

Op zoek naar een Aïdi pup?
Bekijk fokkers