Alles dat je moet weten over de Alano Espanol | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Alano Español

Waaks - Moedig - Vrolijk - Speels

Alano espanol voor 3
Vachtverzorging

Af en toe

Beweging

Veel

Gezondheid

Levensverwachting: 11-14 jaar

Kenmerken

Consequente opvoeding nodig - Niet graag alleen - Veel beweging nodig

Op zoek naar een Alano Español pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Alano Español

De Alano Español is van oudsher zowel een waker als een jager. Dit maakt hem nog steeds een echte werkhond die goed en graag wil leren. Met zijn atletische bouw is hij een erg veelzijdige hond. Hij heeft vroeger ook veel samengewerkt met andere honden en daarom is het een echt sociaal dier die graag met zijn soortgenoten samenwoont.

De Alano Español is energiek, vrolijk, evenwichtig en nobel. Je kunt hem omschrijven als een echte kameraad. Dit ras is erg gesteld op zijn familie en zal dan ook graag bij zijn mensen in de buurt zijn. Bij vreemden kan hij soms iets afwachtend zijn in het begin. Dit komt door het beschermende karakter van dit ras. Ze mogen echter nooit agressief zijn.

Aandachtspunten

  • De Alano Español zijn karakter kan pittig zijn, een duidelijke consequente opvoeding is dan ook belangrijk.
  • Hij heeft dagelijks erg veel beweging nodig, een dagelijks ommetje is niet genoeg voor dit ras.

De beste eigenaar voor de Alano Español

De Alano Español past het beste bij een eigenaar die op zoek is naar een energieke sociale hond met een groot formaat. Het zijn intelligente honden die makkelijk te trainen zijn. Zorg wel dat je als eigenaar de leiding neemt en consequent bent. De Alano Español kan soms pittig zijn, maar zal altijd zijn eigenaar serieus nemen.

Deze hond wil graag werken, zowel mentaal als fysiek. Zorg ervoor dat hij zijn energie kwijt kan middels lange wandelingen. Daarnaast is hij ook geschikt voor verschillende hondensporten. Het is een atletische hond.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Alano Español

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Elleboogdysplasie omvat meerdere problemen in het ellebooggewricht die allemaal resulteren in schade en vervolgens artrose in het ellebooggewricht. Dit geeft pijn bij beweging en in een later stadium zal de hond kreupel gaan lopen. Elleboogdysplasie kan erfelijk zijn, daarom is het bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouders vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op de aanwezigheid van elleboogdysplasie.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Alano Español heeft een korte dichte vacht. Hij komt voor in de kleuren zwart, grijs, bruin, rood, zand of variaties op deze kleuren. De vachtkleur kan met tan of gestroomlijnd zijn.

De vachtverzorging van de Alano Español volstaat met af en toe de losse haren verwijderen met een rubberen borstel.

De Alano Español met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Alano Español is een echte kindervriend en zal goed in een gezin passen. Hij moet wel al op jonge leeftijd leren hoe hij moet kinderen moet omgaan vanwege zijn formaat. Daarnaast is goede socialisatie met vreemde mensen van pup af aan erg belangrijk om te voorkomen dat ze te beschermend worden.

De Alano Español zal over het algemeen goede vrienden zijn met andere honden. Ook met andere huisdieren kunnen ze goed samenleven als ze al van pup af aan goed worden gesocialiseerd met ze.

Wil je echt onafhankelijk informatie over dit ras kijk dan naar de rasgids via:

Op zoek naar een Alano Español pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

Af en toe

Beweging

Veel

Gezondheid

Levensverwachting: 11-14 jaar

Kenmerken

Consequente opvoeding nodig - Niet graag alleen - Veel beweging nodig

Op zoek naar een Alano Español pup?
Bekijk fokkers