Alpenländische Dachsbracke | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% geen broodfokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Alpenländische Dachsbracke

Behoefte werk - Jacht instinkt ook naar andere dieren/ fietsers / hardlopers - Loyaal naar eigenaar - Waaks

Alpine Das Groot Normaal
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10-15 jaar

Kenmerken

Ik wil graag werken - Bewakers - Sterk jachtinstinct

Op zoek naar een Alpenländische Dachsbracke pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Alpenländische Dachsbracke

De Alpenländische Dachsbrache heeft een moedig en onverschrokken karakter. Ze zijn erg loyaal en hebben alles over voor hun baasje. Ondanks dat de Alpenländische Dachsbracke relatief klein zijn ze wel geweldige waakhonden. Ze genieten ervan om te werken en samen te werken met het baasje. Ook zijn ze erg intelligent en houden ze ervan om uitgedaagd te worden. Ondanks dat de Dachsbracke niet lijdt aan verlatingsangst vinden ze het niet fijn om te lang alleen gelaten te worden. Ze hebben een sterke eigen mening en een enorme doorzettingsvermogen.

Aandachtspunten

  • De Alpenländische Dachsbracke is een jachthond die veel uitgedaagd wil worden. Wanneer ze zich gaan vervelen kunnen ze ongehoorzaam worden.
  • De Dachsbracke is een enorm loyaal ras dat alles wil doen voor het baasje.
  • Een goede socialisatie vanaf jongs af aan is belangrijk zodat ze goed om kunnen gaan met andere dieren/huisdieren.
  • Het is een relatief kleine hond, maar heeft een stevig en zelfverzekerd karakter.

De beste eigenaar voor de Alpenländische Dachsbracke

De beste eigenaar voor de Alpenländische Dachsbracke is iemand die houdt van het uitdagen van de hond. Het is een ras dat niet bedoelt is voor baasjes zonder ervaring. Het is belangrijk dat je de hond traint door te belonen. Bij dwang is het mogelijk dat de Dachsbracke blokkeren. De Dachsbracke eisen veel aandacht en willen uitgedaagd blijven worden. Wanneer ze zich gaan vervelen kunnen ze lastig en ongehoorzaam worden. Ze zijn het beste op hun plek als ze bij een eigenaar terecht komen met jachtambities.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Alpenländische Dachsbracke

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Alpenländische Dachsbracke heeft een dikke en dubbele vacht. Deze vacht zorgt voor bescherming tegen het koude weer. De vacht heeft geen speciale verzorging nodig. Een wekelijkse borstelbeurt is genoeg om de vacht en de huid van de Dachsbracke gezond te houden. Ze verharen normaal gemiddeld, maar tijdens de seizoenswisseling meer.

De Alpenländische Dachsbracke met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Alpenländische Dachsbracke kan goed omgaan met kinderen. Ze houden ervan om te spelen en zijn daarom een goede combinatie met kinderen. Het is hierin wel belangrijk dat de kinderen weten dat ze niet mogen trekken aan de staart of oren van de hond. Dit soort gedrag zal de Dachsbracke niet accepteren. Het is wel belangrijk dat de Dachsbracke vanaf dat ze pup zijn goed gesocialiseerd zijn.

De Alpenländische Dachsbracke kan wanneer goed gesocialiseerd goed omgaan met andere huisdieren. Wel is het belangrijk om goed op te letten bij kleinere huisdieren dat de Dachsbracke niet gaat jagen.

Op zoek naar een Alpenländische Dachsbracke pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10-15 jaar

Kenmerken

Ik wil graag werken - Bewakers - Sterk jachtinstinct

Op zoek naar een Alpenländische Dachsbracke pup?
Bekijk fokkers

Honden die lijken op Alpenländische Dachsbracke