Anatolische Herdershond | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Anatolische Herdershond

Intelligent - Brutaal - Zelfverzekerd - Zelfstandig

Analotische herder
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10 - 13 jaar

Kenmerken

Behoeft werk - Kan agressief zijn naar andere honden - Waaks - Goede socialisatie is essentieel - Behoeft een consequente maar vriendelijke opvoeding

Op zoek naar een Anatolische Herdershond pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Anatolische Herdershond

De Anatolische Herdershond is een zelfverzekerde, waakse hond. Hij zal er alles aan doen om zijn familie veilig te houden. Hij heeft een aanhankelijk karakter en is continu alert. Speels is deze hond niet. Hij vindt zijn taken belangrijk en deze neemt hij dan ook zeker serieus.

Het is een hond waarbij socialisatie essentieel is. Ook is een goede training van belang waardoor een eigenaar zonder ervaring voor deze hond is af te raden. Na een goede socialisatie en training is het een geweldige hond voor in de familie. Wanneer hier niet aan wordt gehouden kan zijn beschermgedrag voor problemen gaan zorgen, onder andere door zijn grootte.

Aandachtspunten

  • De Anatolische Herdershond wacht niet op toestemming om tot actie over te gaan wanneer de situatie daarom vraagt. Voornamelijk zal hij snel aanslaan op het moment dat zijn familie of baas in gevaar is.
  • Vanwege zijn behoefte aan veel beweging is deze hond niet geschikt voor het leven in een huis zonder tuin.

De beste eigenaar voor de Anatolische Herdershond

De beste eigenaar voor de Anatolische Herdershond is iemand die stevig in zijn of haar schoenen staat en serieus aan de slag gaat met deze hond om problemen in de toekomst te voorkomen. Doe je dit niet kunnen ze enorm dominant gedrag vertonen. Hij vereist een consequente training, maar wel op een zachtaardige wijze. Het is een echte werkhond, dus het is belangrijk om hem lekker aan het werk te zetten. Verder vereist deze hond veel dagelijkse beweging door middel van lange wandelingen. Het is dus belangrijk dat de eigenaar van de Anatolische Herdershond aan deze behoeften kan voldoen.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Anatolische Herdershond

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De vachtverzorging van de Anatolische Herdershond is niet lastig. Hij heeft een dikke vacht dat een enkele keren per week geborsteld moet worden om klitten te voorkomen en vuil te verwijderen. Hij verhaart veel. De Analotische Herdershond komt voor in de kleuren wit, brindle, blue fawn, wit met biscuit, leverkleur en red fawn.

De Anatolische Herdershond met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Anatolische Herdershond kan uitstekend omgaan met de eigen kinderen mits ze met respect met hem omgaan. Met kinderen buiten het gezin moet er goed toezicht worden gehouden. Wanneer ze volgens de hond te heftig omgaan met de eigen kinderen, kan de hond door zijn waakse karakter ingrijpen.

Met andere honden kan de Anatolische Herdershond dit altijd goed omgaan, maar enkele honden kan hij wel leren tolereren. Met andere huisdieren kunnen ze ook samenwonen wanneer ze samen zijn opgegroeid.

Op zoek naar een Anatolische Herdershond pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10 - 13 jaar

Kenmerken

Behoeft werk - Kan agressief zijn naar andere honden - Waaks - Goede socialisatie is essentieel - Behoeft een consequente maar vriendelijke opvoeding

Op zoek naar een Anatolische Herdershond pup?
Bekijk fokkers