Anglo-Français de Petite Vénerie | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% geen broodfokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Anglo-Français de Petite Vénerie

Levendig - Intelligent - Trouw - Energiek

Anglo francais de petite venerie
Vachtverzorging

Af en toe

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 11 - 13 jaar

Kenmerken

Behoeft werk - Heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding nodig - Jachtinstinct ook naar andere dieren

Op zoek naar een Anglo-Français de Petite Vénerie pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Anglo-Français de Petite Vénerie

De Anglo-Français de Petite Vénerie heeft een levendig en intelligent karakter. Ze hebben een goed uithoudingsvermogen wat goed helpt bij het jagen. Doordat deze hond vroeger vooral voor de jacht werd gebruikt, is hij tegenwoordig nog steeds goed in het samenwerken met de baas. Je hebt aan deze hond dus een trouwe vriend voor het leven. Ook voor het begeleiden is deze hond erg geschikt.

Aandachtspunten

  • Door zijn hoge energiegehalte is de Anglo-Français de Petite Vénerie niet geschikt voor het leven in een kleiner huis of appartement.
  • De Anglo-Français de Petite Vénerie is in Nederland een nog onbekende hond. Hierom is er ook nog niet al te veel over dit ras bekend.

De beste eigenaar voor de Anglo-Français de Petite Vénerie

De Anglo-Français de Petite Vénerie vereist veel dagelijkse beweging nodig. Dit omdat de hond beschikt over veel energie. Hij kan vervelend gedrag vertonen wanneer er niet aan deze behoefte wordt voldaan. Wat betreft de opvoeding voor deze hond is het belangrijk om consequent en liefdevol te zijn. Wanneer de training op deze manier verloopt, zal de hond veel gehoorzaamheid tonen en zal hij er alles aan doen om zijn baas een plezier te doen.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Anglo-Français de Petite Vénerie

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen
De vacht van de Anglo-Français de Petite Vénerie is kort en zacht, waardoor het relatief weinig verzorging nodig heeft. Af en toe de vacht borstelen is voor deze hond voldoende. In principe verhaart deze hond enkel tweemaal per jaar in zijn ruiperiode. In deze periodes is het aan te raden wat vaker de borstel erbij te pakken. De kleuren waarin deze honden wordt gefokt is driekleurig. Ook komen er wit-oranje en zwart-witte honden voor binnen dit ras.

De Anglo-Français de Petite Vénerie met kinderen en andere huisdieren
Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. De Anglo-Français de Petite Vénerie kan over het algemeen goed omgaan met kinderen. Vooral wanneer hij van jongs af aan opgroeit met kinderen zal dit geen enkel probleem zijn. Ook met andere huisdieren kan deze hond goed overweg. Met kleine huisdieren kan deze hond nog voor problemen zorgen door zijn prooidrift. Het is dus belangrijk om de hond dan goed in de gaten te houden.

Op zoek naar een Anglo-Français de Petite Vénerie pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

Af en toe

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 11 - 13 jaar

Kenmerken

Behoeft werk - Heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding nodig - Jachtinstinct ook naar andere dieren

Op zoek naar een Anglo-Français de Petite Vénerie pup?
Bekijk fokkers