Barsoi | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% geen broodfokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Barsoi

Zacht - Liefdevol - Onafhankelijk - Gevoelig

Barzoi vierkant
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10-12 jaar

Kenmerken

Niet graag alleen - Sterk jachtinstinct - Koppig

Op zoek naar een Barsoi pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Barsoi

De Barsoi staat bekend om zijn snelheid en relaxte karakter. Hij is een onafhankelijke denker en hij kan koppig zijn, hierdoor is hij moeilijker te trainen. De Barsoi is een rustige, verstandige en intelligente hond. Hij heeft een lief zachtaardig karakter. Over het algemeen heeft hij vertrouwen in mensen en in hij niet verlegen. De Barsoi heeft zijn jachtpassie behouden en houdt enorm veel van rennen, maar hij houdt er ook van om lekker bij je op de bank te liggen. Hij is heel gehecht aan zijn mensen en hij is dan ook gevoelig voor stemmingen. Hij wordt ook niet graag lang alleen gelaten. De Barsoi heeft een atletisch karakter en is heel speels en nieuwsgierig. Een Barsoi heeft vroege socialisatie nodig, zodat hij opgroeit tot veelzijdige hond.

Aandachtspunten

  • Een Barsoi is een windhond en jaagt op alles wat beweegt. Laat ze alleen loslopen is een veilig gebied.
  • Een Barsoi kan een kieskeurige eter zijn.
  • De Barsoi heeft aanleg voor maagdilatatie-volvulus/maagtrosie. Geef hem daarom regelmatig een kleine maaltijd en voorkom zware beweging na het eten.
  • De Barsoi blaf niet vaak en ze hebben geen sterk waakinstinct.

De beste eigenaar voor de Barsoi

De Barsoi heeft een actieve eigenaar nodig, omdat hij veel beweging nodig heeft. Zijn baasje moet veel tijd en geduld hebben voor de socialisatie en training. De Barsoi is namelijk moeilijk te trainen. Hij is onafhankelijk en koppig en van nature niet heel volgzaam. Met een zorgvuldige socialisatie en training kan de Barsoi een goed gezelschap worden. De training van een Barsoi moet zacht en consistent zijn. Hij is gevoelig voor stress en reageert slecht op een ruwe aanpak. Als baasje moet je de training kort, leuk en interessant houden want anders raakt de Barsoi verveeld.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Barsoi

Een acute aandoening waarbij de maag om zijn as draait en daardoor de toe- en afvoer worden belemmerd. De bloedvaten raken bekneld en de maag kan enorm groot worden doordat hij zich met gas vult. De hond moet met spoed worden behandeld. Voornamelijk grotere hondenrassen met een diepe borstkas lopen een risico op een maagdilatatie-volvulus/maagtorsie. Het is belangrijk dat deze dieren geen grote maaltijd eten vlak voor- of na inspanning.

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Osteochondrose is een aandoening waarbij aan het kraakbeen in het gewricht is aangedaan en daardoor kunnen afbreken. De losse stukjes kraakbeen in het gewricht geven veel pijn en de hond gaat kreupel lopen. OCD wordt met name bij grote hondenrassen gezien die nog in de groei zijn. Het losse kraakbeen zal chirurgisch uit het gewricht moeten worden verwijderd.

Hierbij worden de zenuwen van het ruggenmerg langzaam afgebroken. Dit geeft neurologische klachten en leidt uiteindelijk tot verlamming. De aandoening is vergelijkbaar met MS bij mensen. Er is geen behandeling mogelijk en uiteindelijk is euthanasie nodig.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Barsoi heeft een lange, zijdeachtige vacht en komt voor in alle kleuren. Hij heeft minder vachtverzorging nodig dan andere langharige rassen. Om de paar dagen controleren op klitten en borstelen is voldoende. De Barsoi verhaart seizoensgebonden, tijdens deze periode moet hij vaker geborsteld worden. Als hij verhaart, verhaart hij veel.

De Barsoi met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

Een Barsoi kan goed omgaan met kinderen. Alleen de Barsoi is een zachtaardige maar grote hond, hij kan dus per ongeluk een klein kind omstoten tijdens het spelen. De Barsoi is ook goed met andere honden en dieren. Vooral als ze ermee zijn opgegroeid. Wel kunnen kleine dieren op een prooi lijken en kunnen ze daarop gaan jagen, dus pas hier mee op.

Op zoek naar een Barsoi pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10-12 jaar

Kenmerken

Niet graag alleen - Sterk jachtinstinct - Koppig

Op zoek naar een Barsoi pup?
Bekijk fokkers