Bayerischer Gebirgsschweisshund | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?

Bayerischer Gebirgsschweisshund

Levendig - Loyaal - Moedig - Rustig

Bayerischer gebirgsschweisshund
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 11 - 13 jaar

Kenmerken

Sterk jachtinstinct - Heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding nodig - Jachtinstinct ook naar andere dieren

Op zoek naar een Bayerischer Gebirgsschweisshund pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Bayerischer Gebirgsschweisshund

De Bayerischer Gebirgsschweisshund is erg aanhankelijk en kalm. Hij is naar zijn baas toe erg gehoorzaam, loyaal en toegewijd. Deze hond zal zich voornamelijk hechten aan de 'roedelleider' van het gezin. Tegenover vreemden kan de Bayerischer Gebirgsschweisshund zich achterdochtig gedragen. Om deze reden is socialisatie van jongs af aan bij deze hond erg belangrijk. Toch is hij zelden agressief en heeft zelfs een erg stabiel en zacht temperament. Hij dient niet als waakhond.

Aandachtspunten

  • De Bayerischer Gebirgsschweisshund is niet geschikt voor het leven in de stad. Hij is gefokt om te jagen en heeft dan ook erg zijn vrijheid nodig.
  • De Bayerischer Gebirgsschweisshund kan niet buiten leven. Hij hecht zich sterk aan menselijk gezelschap.

De beste eigenaar voor de Bayerischer Gebirgsschweisshund

De Bayerischer Gebirgsschweisshund heeft een vrije training nodig dat op een consequente, maar vriendelijke manier wordt gegeven. Daarbij is deze hond het liefste de hele dag aan het jagen. Het is dus belangrijk dat je dit in de training meeneemt. Vanzelfsprekend heeft deze hond dus veel dagelijkse beweging nodig. De beste eigenaar voor de Bayerischer Gebirgsschweisshund is iemand die stevig in zijn of haar schoenen staat en aan de behoeften van deze hond kan voldoen.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Bayerischer Gebirgsschweisshund

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Bayerischer Gebirgsschweisshund heeft een harde en zware vacht dat het hele jaar door zwaar verhaart. Het is dus belangrijk de vacht van de hond dagelijks te kammen. Hij mag enkel gewassen worden wanneer dit erg noodzakelijk is. De Bayerischer Gebirgsschweisshund komt voor in de kleuren brindle, vaalrood met zwarte punten, biscuit, tan en rood.

De Bayerischer Gebirgsschweisshund met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Bayerischer Gebirgsschweisshund is goed in de omgang met kinderen door zijn kalmte en hoge pijngrens. Wel is het belangrijk dat de hond wordt getraind voor het omgaan met kleine kinderen. Hij is ook sociaal met zijn soortgenoten, maar deze kunnen niet de plek van zijn gezin innemen. Andere huisdieren is niet handig om in huis te nemen samen met de Bayerischer Gebirgsschweisshund. Hij zal ze zien als prooi en kan gewoonweg niet samenwonen met deze dieren.

Op zoek naar een Bayerischer Gebirgsschweisshund pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 11 - 13 jaar

Kenmerken

Sterk jachtinstinct - Heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding nodig - Jachtinstinct ook naar andere dieren

Op zoek naar een Bayerischer Gebirgsschweisshund pup?
Bekijk fokkers