Berner Laufhund | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?

Berner Laufhund

Aanhankelijk - Actief - Intelligent - Vriendelijk

Berner laufhund
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10 - 12 jaar

Kenmerken

Op zoek naar een Berner Laufhund pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Berner Laufhund

De Berner Laufhund is een leergierige hond en je kan hem dus veel leren. Het jagen is zijn grootste talent en hier wordt de hond ook erg gelukkig van. Er moet wel veel rekening worden gehouden met het jachtinstinct van de hond. Bijvoorbeeld in het bos kan de hond beter aangelijnd blijven zodat hij niet zijn neus achterna gaat.

Hij heeft een zacht karakter en is levendig, speels en erg sociaal. De Berner Laufhund past dus goed in een gezin met kinderen.

Aandachtspunten

  • De Berner Laufhund heeft veel energie dat hij dagelijks kwijt moet. Het is dus aan te raden deze hond te houden in een huis met tuin waar hij kan rennen als hij dat nodig heeft.
  • De Berner Laufhund is geen "blaffer" wat een pluspunt is voor de buren.

De beste eigenaar voor de Berner Laufhund

De Berner Laufhund heeft eigenwijze trekjes en vereist daarom een consequente en geduldige eigenaar. Wel moet deze opvoeding op een vriendelijke manier gebeuren. Hij is erg leergierig en pakt daarom snel nieuwe commando's op. Daarnaast vereist deze hond veel dagelijkse beweging. Het is dus belangrijk dat de eigenaar van de Berner Laufhund aan deze behoeftes kan voldoen.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Berner Laufhund heeft een korte, gladde maar dikke vacht. De vacht heeft een ondervacht, maar vereist weinig vachtverzorging. Het is aan te raden de vacht wekelijks te borstelen. Het borstelen helpt bij het verwijderen van vuil en losse haren. De Berner Laufhund verhaart doorgaans gemiddeld. Hij komt voor in het wit met zwarte platen en ook vaak een bruine kleur bij het hoofd.

De Berner Laufhund met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Berner Laufhund is een sociale hond die goed overweg kan met kinderen. Het is een vriendelijke hond en een goede speelkameraad. Door zijn geschiedenis als jachthond kan deze hond ook goed opschieten en samenwerken met soortgenoten. Met andere huisdieren moet je goed opletten. Voornamelijk wanneer ze kleiner zijn kan het jachtinstinct van de hond optreden.

Op zoek naar een Berner Laufhund pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10 - 12 jaar

Kenmerken

Op zoek naar een Berner Laufhund pup?
Bekijk fokkers