Bichon Frisé | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?

Bichon Frisé

Vrolijk - Zachtaardig - Aanhankelijk - Speels

Bichon frise
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 14-15 jaar

Kenmerken

Vaak veeleisend - Soms luidruchtig - Niet graag alleen - Verharen weinig - Veel vachtverzorging - Weinig kwijl

Op zoek naar een Bichon Frisé pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Bichon Frisé

De Bichon Frisé heeft een opgewekte houding. Deze hond vindt het heerlijk om bemind te worden, staat graag in het middelpunt van de belangstelling en is bedreven in het charmeren van zijn familie, buren, trimmer of dierenarts. De hond wordt gemiddeld tussen de 24 en 30 cm groot. Het gewicht ligt gemiddeld tussen de 5 en 8 kg.

De Bichon heeft een speelse, onafhankelijke geest, maar is niet graag alleen. In feite heeft dit ras een hekel aan alleen zijn en lijdt het vaak aan verlatingsangst als hij urenlang alleen wordt gelaten. In dergelijke situaties kunnen Bichons destructief worden, kauwen en alles in wat in het zicht is, verscheuren. Het is duidelijk dat de Bichon geen ras is voor mensen die lange tijd van huis zijn.

Zoals elke hond heeft de Bichon vroege socialisatie nodig door blootstelling aan veel verschillende mensen en bezienswaardigheden, geluiden en ervaringen als ze jong zijn. Socialisatie helpt ervoor te zorgen dat je pup opgroeit tot een lieve hond. Hem inschrijven voor een puppycursus is een goed begin. Regelmatig visite uitnodigen en hem meenemen naar drukke parken, winkels waar honden zijn toegestaan ​​en op een ontspannen wandeling, zal hem ook helpen zijn sociale vaardigheden bij te schaven.

Aandachtspunten

  • Bichons kunnen soms moeilijk zindelijk worden. Bench training wordt aangeraden.
  • Bichons houden er niet van om voor lange tijd alleen gelaten te worden.
  • Bichon Frise-pups zijn klein en mogen alleen met kinderen spelen onder zorgvuldig toezicht van volwassenen.
  • Bichons zijn intelligent en sluw. Om het potentieel van je Bichon te ontwikkelen, wordt gehoorzaamheidstraining aanbevolen.
  • Bezoekjes aan de trimmer zijn een must! Wees bereid om te betalen voor professionele verzorging.
  • Bichons kunnen vatbaar zijn voor huidproblemen en allergieën.
  • Omdat ze schattig en klein zijn, kom je misschien in de verleiding om je Bichon Frise te veel te beschermen. Dit is een fout en kan ertoe leiden dat uw hond verwend, verlegen en angstig wordt. Wees waakzaam voor gevaarlijke situaties, maar leer uw Bichon zelfverzekerd te zijn over zijn vermogen om met mensen, andere dieren en situaties om te gaan.

De beste eigenaar voor de Bichon Frisé

De Bichon Frisé is het beste bij een eigenaar die hem véél aandacht kan geven. Hij heeft het liefste een eigenaar die veel bij hem is. Je mag als eigenaar best een beetje actief zijn en met de hond willen spelen. Zoals veel gezelschapshonden heeft hij een eigen wil. Je moet de Bichon op een standvastige en rustige manier trainen om te voorkomen dat hij een verwend kreng wordt.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Bichon Frisé vereist dagelijke vachtverzorging. Het is aan te raden de vacht enkele keren per week goed door te kammen om klitten te voorkomen. Wanneer de vacht een goede verzorging krijgt, zal de hond weinig tot geen haren vereliezen. Om de vacht mooi te houden is het handig regelmatig een bezoekje in te plannen bij een professionele trimsalon. De hond is gevoelig voor het ontwikkelen van traanvlekken rond de ogen. Om dit te voorkomen kan je het best de haren rond de ogen regelmatig bijknippen. De Bichon Frisé komt voor in een pluizige, witte kleur.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Bichon Frisé

Bij deze aandoening schiet de knieschijf naar de binnenzijde of buitenzijde van de knie. Hierdoor kan de hond de knie niet goed strekken en gaat hij kreupel lopen. De patella luxatie komt in verschillende gradaties van luxatie voor. De aandoening wordt vooral bij kleinere hondenrassen gezien en heeft een erfelijk component. Het is daarom bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouderdieren vooraf worden getest.

Bij cataract komt er vertroebeling in de ooglens, zichtbaar als een grijs/blauwe verkleuring in het oog. Het zicht van de hond neemt daardoor af. De aandoening kan bij veel rassen voorkomen en voor sommige rassen is er een DNA test beschikbaar. Veel ouderdieren worden vooraf gecontroleerd op cataract door een specialistisch oogonderzoek.

PRA is een aandoening waarbij het netvlies verslechtert. De hond krijgt eerst moeite met zicht in schemering en kan uiteindelijk helemaal blind worden. Voor sommige rassen is er een DNA-test beschikbaar die kan uitsluiten of de hond drager of lijder is van de aandoening.

De Bichon Frise met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer uw kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. Bichons zijn goede familiehonden en geweldige metgezellen voor kinderen. Ze vinden het heerlijk om met kinderen rond te hangen, mee te doen aan spelletjes of op schoot te zitten. Ze zijn erg tolerant ten opzichte van het lawaai en de commotie van kinderen.

De Bichon geniet van het gezelschap van andere honden, zolang hij maar redelijk wat aandacht krijgt van zijn eigenaar. Met de juiste introductie en training kan de Bichon goed overweg met katten en andere dieren.

Op zoek naar een Bichon Frisé pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 14-15 jaar

Kenmerken

Vaak veeleisend - Soms luidruchtig - Niet graag alleen - Verharen weinig - Veel vachtverzorging - Weinig kwijl

Op zoek naar een Bichon Frisé pup?
Bekijk fokkers

Honden die lijken op Bichon Frisé