Boulab | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% geen broodfokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Boulab

Gevoelig - Opgewekt - Betrouwbaar - Actief

Mooie Boulab
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-15 jaar

Kenmerken

Eigenschappen kunnen wisselend zijn door de kruising

Op zoek naar een Boulab pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Boulab

Net als de ouderrassen van de hond, is de Boulab een grote hond met veel liefde om te geven. Het zijn uitstekende huisdieren en ze zoeken mensen om bij in de buurt te zijn. Ze zijn vriendelijk, gehoorzaam, toegewijd, kalm en intelligent. Het ras kan verlatingsangst ontwikkelen als je ze voor langere tijd alleen laat. Zorg er dus voor dat je een levensstijl hebt waarin je jouw hond kunt meenemen op dagelijkse wandelingen, trektochten en sociale evenementen. Buiten dat de Boulab een perfecte gezinshond is, kan hij ook goed dienen als waakhond.

Aandachtspunten

  • De Boulab zijn honden van een gemengd ras. Het zijn geen rashonden zoals hun Berner Sennenhond of Labrador Retriever ouders.
  • De meest voorkomende kleur van de Boulab is zwart, hoewel het ras ook kan worden gespot in tinten van chocolade, wit en bruin. De honden kunnen zowel effen zijn, als een mix van twee of drie kleuren.
  • De vacht van de Boulab kan variëren tussen kort en middelmatig lang haar met een golvende textuur. Dit is afhankelijk van welke eigenschappen de hond krijgt van de Berner Sennenhond of de Labrador Retriever. Ze verharen als een normale hond. Boulabs met langer haar zul je af en toe moeten borstelen.

De beste eigenaar voor de Boulab

De Boulab vereist een consequente training. Het is bij deze honden erg belangrijk om te zorgen voor een goede training. Wanneer dit niet gebeurt, kan het zijn dat de hond zich gaat vervelen en hierdoor vervelend gedrag gaat vertonen. Meedoen met een puppycursus is een goede start. Verder vereist de Boulab veel beweging om in topconditie te blijven. Een omheinde tuin zal geweldig zijn, maar nog beter is de toegang tot een park om te kunnen rennen zonder lijn. Zo bestaat de ideale middag voor een Boulab uit het doen van een apporteer spelletje in het park. De beste eigenaar voor de Boulab is dus iemand die stevig in zijn/haar schoenen staat en veel tijd met de hond wil spenderen.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Boulab

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Elleboogdysplasie omvat meerdere problemen in het ellebooggewricht die allemaal resulteren in schade en vervolgens artrose in het ellebooggewricht. Dit geeft pijn bij beweging en in een later stadium zal de hond kreupel gaan lopen. Elleboogdysplasie kan erfelijk zijn, daarom is het bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouders vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op de aanwezigheid van elleboogdysplasie.

Honden kunnen last hebben van verschillende oogproblemen zoals een ontsteking van het bindvlies of hoornvlies, cherry-eye, entropion en glaucoom. Het ECVO-oogonderzoek is een onderzoek naar meerdere erfelijke oogaandoeningen. De test kan niks uitsluiten, maar de uitslag 'vrij' betekent dat de hond op dat moment geen afwijkingen heeft aan de ogen.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Boulab vereist wekelijkse vachtverzorging door middel van het borstelen van de vacht. Hierdoor worden de losse haren verwijderd. De Boulab verhaart namelijk veel. Houd hier wel rekening mee als je gehecht bent aan een heel schoon huis. Af en toe de hond in bad doen, kan ook een positieve werking hebben op de vacht.

De meest voorkomende kleur van de Boulab is zwart. In enkele gevallen komt de hond ook voor in de kleuren chocolade, wit en bruin.

De Boulab met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer uw kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. Boulabs en kinderen zijn een natuurlijke match. Deze kruising is sociaal en vriendelijk en neemt graag deel aan speelsessies met de kinderen. Wees gewaarschuwd: Vanwege de grote omvang van de hond is het raadzaam om niet met zeer kleine kinderen te spelen.

Voor andere huisdieren geldt dat de Boulab het over het algemeen goed doet met de huisdieren die er al zijn. Let er wel op dat je de interactie in een vroeg stadium bewaakt en indien nodig de grenzen stelt

Uiteindelijk loont een vroege socialisatie zich - dus zorg ervoor dat je je Boulab voor goed gedrag beloont en houd je aan een goed trainingsregime als je ze in huis neemt.

Op zoek naar een Boulab pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-15 jaar

Kenmerken

Eigenschappen kunnen wisselend zijn door de kruising

Op zoek naar een Boulab pup?
Bekijk fokkers