Cane Corso | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Cane Corso

Trouw - Werkwillig - Krachtig - Beschermend

Cane corso pups te koop
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde Levensverwachting: 9 jaar

Kenmerken

Voldoende training en socialisatie nodig - Behoeft werk

Op zoek naar een Cane Corso pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Cane Corso

De temperamentvolle Cane Corso’s zijn een enorme aanwinst wanneer ze bij de juiste familie terecht komen. Ze zijn loyaal naar hun familie en zijn erg gehecht aan de baas. Ze werken graag hard om de baas tevreden te houden. Dit ras is gevoelig voor stemgeluid, waardoor een zachtaardige maar consequente opvoeding het beste werkt. Zolang de Cane Corso eerlijk behandeld wordt, zijn ze aanhankelijk en toegewijd.

Vooral jonge Cane Corso’s kunnen nog behoorlijk wild en speels zijn. Het zijn grote, energieke honden die al gauw indruk maken. Gemiddeld wordt de Cane Corso tussen de 59 en 70 cm groot. Het gewicht ligt gemiddeld tussen de 40 en 50 kg. Doordat het echte bewakers zijn, kunnen ze soms wat terughoudend zijn naar vreemden. Een goede socialisatie is essentieel om te zorgen dat dit ras niet onzeker wordt. Met de juiste inzet is de Cane Corso een trouwe beschermengel voor het leven.

Aandachtspunten

  • De Cane Corso is een werkhond die plezier haalt uit het uitvoeren van taken. Om de hond fysiek en mentaal uit te dagen is het aan te raden gezamenlijk sportieve activiteiten te ondernemen zoals balspelletjes, speuren of behendigheid.
  • De Cane Corso is waaks over zijn terrein en zijn familie. Het zijn geen overmatige blaffers, maar ze zullen wel van zich laten horen wanneer ze het gevoel hebben dat ze moeten beschermen.
  • De Cane Corso heeft heel erg veel energie die hij dagelijks kwijt moet kunnen. Als hier niet aan voldaan kan worden, kan verveling zich uiten in ongewenst gedrag zoals slopen of overmatig blaffen.
  • De Cane Corso is een zelfverzekerde hond die behoefte heeft aan een eerlijke leider en een afwisselende training. Ze zijn gericht op hun baas, maar kunnen ongehoorzaam worden wanneer de training te eentonig is.

De beste eigenaar voor de Cane Corso

Deze honden zijn niet geschikt voor iedere eigenaar, ze hebben behoefte aan een zelfverzekerde leider met overwicht die bereid is veel tijd en energie te stoppen in opvoeding en training. Een consequente opvoeding is voor dit ras is ontzettend belangrijk, omdat de Cane Corso anders zelf de dienst kan gaan uitmaken. Deze honden zijn erg gevoelig voor stemgeluid. De beste opvoeding van de Cane Corso wordt op een zachtaardige manier uitgevoerd.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Cane Corso

Aandoening waarbij de voorste kruisband deels of compleet scheurt. Vaak gebeurt dit door een plotseling beweging of draaiing van de knie. Het treed meestal op bij grotere rassen en vaak is operatie noodzakelijk om de knie weer te stabiliseren.

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Elleboogdysplasie omvat meerdere problemen in het ellebooggewricht die allemaal resulteren in schade en vervolgens artrose in het ellebooggewricht. Dit geeft pijn bij beweging en in een later stadium zal de hond kreupel gaan lopen. Elleboogdysplasie kan erfelijk zijn, daarom is het bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouders vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op de aanwezigheid van elleboogdysplasie.

Omgevingsallergie is een van de meest voorkomende huidaandoeningen bij de hond. Bij atopie is de hond allergisch voor iets uit de omgeving bijvoorbeeld huisstofmijt of pollen. De aandoening komt meestal voor het eerst tot uiting in de eerste 3 levensjaren van de hond. Jeuk en roodheid aan de kop, onderpootjes en liezen worden het meest gezien. Als de hond heftig schuurt, kunnen er kleine ontstekingsreacties in de huid ontstaan. Het vaststellen van omgevingsallergie bij de hond is een lang en kostbaar traject en leidt niet altijd tot een resultaat.

Osteosacroom is een van de meest voorkomende kwaadaardige bottumoren in de hond en heeft een slechte prognose. De tumoren groeien snel en zaaien vaak uit naar de longen. Deze tumoren komen vooral voor bij grotere hondenrassen.

Bij een cherry eye raakt de traanklier in het derde ooglid (binnenste ooghoek) opgezwollen en begint deze uit te puilen. Door de zwelling raakt de traanbuis in de ooghoek verstopt en kan het traanvocht niet meer worden afgevoerd. De prolaps kan aan één of beide ogen voorkomen. De aandoening kan operatief worden verwijderd waarmee de prolaps in de meeste gevallen definitief is verholpen.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Cane Corso heeft een korte vacht waardoor ze ook weinig vachtverzorging vereisen. Het is wel aan te raden de hond wekelijks te borstelen om de losse haren te verwijderen. De Cane Corso verhaart dus. Tijdens de rui is het aan te raden het borstelen wat vaker op te pakken. De Cane Corsohonden komen voor in de kleuren zwart, verschillende kleuren grijs, rood, beige en gestroomd (strepen in de vacht).

De Cane Corso met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. Na een goede socialisatie is de Cane Corso geduldig en vriendelijk met kinderen. Wel kunnen ze beschermingsdrang hebben naar ‘hun’ kinderen wanneer ze bijvoorbeeld aan het stoeien zijn met hun vriendjes. Houd dit dus altijd goed in de gaten. Naar andere honden kan dit ras soms dominant zijn, het is dan ook belangrijk dat ze vanaf jongs af aan leren om te gaan met andere honden.

Op zoek naar een Cane Corso pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde Levensverwachting: 9 jaar

Kenmerken

Voldoende training en socialisatie nodig - Behoeft werk

Op zoek naar een Cane Corso pup?
Bekijk fokkers

Honden die lijken op Cane Corso