Pups te koop van verantwoordelijke fokkers | Bazoeki
Welke hond zoek je?

Cane Corso

Trouw - Willen werken - Krachtig - Beschermend

Aandachtspunten

  • De Cane Corso is een werkhond die plezier haalt uit het uitvoeren van taken. Om de hond fysiek en mentaal uit te dagen is het aan te raden gezamenlijk sportieve activiteiten te ondernemen zoals balspelletjes, speuren of behendigheid.
  • De Cane Corso is waaks over zijn terrein en zijn familie. Het zijn geen overmatige blaffers, maar ze zullen wel van zich laten horen wanneer ze het gevoel hebben dat ze moeten beschermen.
  • De Cane Corso heeft heel erg veel energie die hij dagelijks kwijt moet kunnen. Als hier niet aan voldaan kan worden, kan verveling zich uiten in ongewenst gedrag zoals slopen of overmatig blaffen.
  • De Cane Corso is een zelfverzekerde hond die behoefte heeft aan een eerlijke leider en een afwisselende training. Ze zijn gericht op hun baas, maar kunnen ongehoorzaam worden wanneer de training te eentonig is.
  • De Cane Corso gaat niet altijd goed met andere honden van dezelfde sexe. Vooral reutjes moet je eerst goed laten socialiseren.

Persoonlijkheid

De temperamentvolle Cane Corso is een enorme aanwinst wanneer ze bij de juiste familie terecht komen. Ze zijn loyaal naar hun gezin en zijn erg gehecht aan de baas. Ze werken graag hard om de baas tevreden te houden. Dit ras is gevoelig voor stemgeluid, waardoor een zachtaardige maar consequente opvoeding het beste werkt. Zolang de Cane Corso eerlijk behandeld wordt, zijn ze aanhankelijk en toegewijd.

Vooral jonge Cane Corso’s kunnen nog behoorlijk wild en speels zijn. Het zijn grote, energieke honden die al gauw indruk maken. Doordat het echte bewakers zijn, kunnen ze soms wat terughoudend zijn naar vreemden. Een goede socialisatie is essentieel om te zorgen dat dit ras niet onzeker wordt. Met de juiste inzet is de Cane Corso een trouwe beschermengel voor het leven.

Gezondheid

Veel voorkomende erfelijke aandoeningen bij dit ras:

Voorste kruisbandlaesie
Heupdysplasie (HD)
Elleboogdysplasie (ED)

Kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

Na een goede socialisatie kan de Cane Corso geduldig en vriendelijk met kinderen. Wel kunnen ze beschermingsdrang hebben naar ‘hun’ kinderen wanneer ze bijvoorbeeld aan het stoeien zijn met hun vriendjes. Ook erkennen ze vaak maar één persoon uit het gezin als eigenaar. Hierdoor kunnen ze het idee krijgen dat ze boven de kinderen staan. Houd dit dus altijd goed in de gaten. Naar andere honden kan dit ras soms dominant zijn, het is dan ook belangrijk dat ze vanaf pup af aan leren om te gaan met andere honden.

comb
Vachtverzorging

dagelijks

ball
Beweging

Veel

comb
Gezondheid

Gemiddelde Levensverwachting: 9 jaar

ball
Kenmerken

Voldoende training en socialisatie nodig - Behoeft werk

Relevante artikelen

Hulp nodig bij je zoektocht?

Ik ben Suus van Bazoeki. Waar kan ik je mee helpen?

Mail naar
Stuur een Whatsapp
+31 6 1307 4722
Bel ons
+020 737 05 26