Chinese Naakthond | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Chinese Naakthond

Aanhankelijk - Intelligent - Loyaal - Speels

Chinese naakthond vierkant
Vachtverzorging

Af en toe

Beweging

Gemiddeld

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10-14 jaar

Kenmerken

Aanhankelijk - Loyaal naar eigenaar - Niet graag alleen

Op zoek naar een Chinese Naakthond pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Chinese Naakthond

De Chinese Naakthond is een sociaal maar koppig ras. Als een Naakthond eenmaal verliefd op je is heb je een kleine stalker achter je aan, dan zijn ze namelijk heel toegewijd en trouw. De Chinese naakthond heeft wel moeite met het accepteren van vreemden, ze kunnen dan ook heel wantrouwend tegenover vreemden zijn. Maar als een Chinese Naakthond eenmaal iemand vertrouwt is hij daar heel goed mee. Omdat het ras zo sociaal en behoeftig is kunnen ze last krijgen van verlatingsangst, dit kan leiden tot blaffen en destructieve gewoonten. Als je thuis met hem bent kan je dan ook veel kusjes en knuffeltijd op je schoot verwachten. De Chinese Naakthond heeft een grootte van ongeveer 33 cm en een gewicht van ongeveer 5,5 kg. Hij heeft niet heel veel beweging nodig en houdt er ook niet zo van om rond te rennen. De Chinese Naakthond kan heel goed tegen warmte, maar minder goed tegen de koud.

Aandachtspunten

  • Chinese Naakthonden zijn kleine honden die geschikt zijn voor veel soorten woningen, waaronder een appartement.
  • Een Chinese Naakthond kan gemakkelijk door hekken ontsnappen, over hoge hekken springen of gaan graven. Train hem dus goed om in de tuin te blijven.
  • De Chinese Naakthond kan gaan blaffen en zich gaan gedragen als waakhond.
  • Goede socialisatie is belangrijk bij Chinese naakthonden, ze kunnen namelijk timide en angstig voor mensen worden.

De beste eigenaar voor de Chinese Naakthond

Chinese Naakthonden zijn over het algemeen makkelijk te trainen. Maar je moet wel geduld hebben want ze kunnen soms koppig zijn. Positief trainen werkt het beste. De Chinese Naakthond heeft een eigenaar nodig die sociaal en aanhankelijk is. De eigenaar moet bereid zijn veel bij de hond te zijn, maar je krijgt hier dan ook veel toewijding voor terug. De Chinese Naakthond is een intelligente hond, maar toch soms moeilijk te trainen, omdat ze hun eigen mening hebben. Hij houdt dan ook meer van samenwerken dan van strikte gehoorzaamheid.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Chinese Naakthond

Alle naakthonden hebben een fout in het FOX13 gen, waardoor ze kaal zijn en ook problemen krijgen met hun gebit. Als puppy hebben ze nog een goed gebit, maar na het wisselen kan dit snel achteruitgaan. De aangedane tanden en kiezen moeten onder narcose worden behandeld en soms worden verwijderd.

Deze dieren worden zonder haar geboren, of het haar valt binnen een paar maanden na de geboorte uit. Voor de naakthond is dit een raskenmerk.

Bij deze oogaandoening kan de ooglens (gedeeltelijk) loslaten en zich in het oog verplaatsen. Het vocht kan niet uit het oog worden afgevoerd, waardoor er een verhoogde druk ontstaat in de oogbol (glaucoom). Het oog moet met spoed worden behandeld om het te kunnen behouden. Bij sommige rassen wordt de aandoening 'Primaire Lensluxatie' genoemd en is er een DNA-test beschikbaar om de ouderdieren te testen.

Bij deze aandoening schiet de knieschijf naar de binnenzijde of buitenzijde van de knie. Hierdoor kan de hond de knie niet goed strekken en gaat hij kreupel lopen. De patella luxatie komt in verschillende gradaties van luxatie voor. De aandoening wordt vooral bij kleinere hondenrassen gezien en heeft een erfelijk component. Het is daarom bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouderdieren vooraf worden getest.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Chinese Naakthond, is niet helemaal naakt want hij heeft lichaamshaar. De hond is dus niet hypoallergeen. Ze verharen wel heel weinig, maar ze verharen wel meer dan je zou denken van een naakthond. Een Naakthond moet regelmatig in bad. De Chinese Naakthond heb je in elke kleur of in een combinatie. De huid van de Chinese Naakthond kan in de kleur, lila, blauw, goud of roze zijn. Vaak is de huid gevlekt of gespikkeld. De huid wordt in de zomer donkerder en in de winter lichter.

De Chinese Naakthond met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

Chinese Naakthonden zijn prima met kinderen. Wel is het slim om rekening te houden met de leeftijd en de persoonlijkheid van de kinderen, want de Chinese Naakthond kan gemakkelijk gewond raken omdat hij zo klein is. Met gezinsleden die weten hoe ze met hem om moeten gaan, zal de hond spelletjes spelen en knuffelen op de bank. Chinese Naakthonden zijn echte familiehonden, die graag bij mensen in het leven zijn.

De Chinese Naakthond gaat prima met andere dieren, hij moet er wel goed mee gesocialiseerd zijn.

Wil je echt onafhankelijk informatie over dit ras kijk dan naar de rasgids via:

Op zoek naar een Chinese Naakthond pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

Af en toe

Beweging

Gemiddeld

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10-14 jaar

Kenmerken

Aanhankelijk - Loyaal naar eigenaar - Niet graag alleen

Op zoek naar een Chinese Naakthond pup?
Bekijk fokkers

Honden die lijken op Chinese Naakthond