Duitse Pinscher | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Duitse Pinscher

Intelligent - Eigenwijs - Levendig - Liefdevol

Duitse Pinsch Groot normaal
Vachtverzorging

Af en toe

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-14 jaar

Kenmerken

Ik wil graag werken - Bewakers - Is niet graag alleen

Op zoek naar een Duitse Pinscher pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Duitse Pinscher

De Duitse Pinscher is een hond met een sterke wil, hij is temperamentvol en niet snel bang. Door zijn intelligentie kan hij soms arrogant overkomen en misbruik maken van de situatie als het hem uitkomt. Ze hebben dus een eigenaar nodig die sterk in zijn schoenen staat, anders neemt dit ras het huis over. De Pinscher is erg betrouwbaar en gericht op zijn familie, het is een echte beschermer en hij zal je niet zomaar alleen laten. Train daarom van pup af aan om de alleen thuis te laten om verlatingsangst te voorkomen.

Met de Duitse Pinscher in huis is het altijd een gezellige boel. Het zijn vrolijke en levendige honden die graag meedoen met alles in het huishouden. Hij heeft een tomeloze hoeveelheid aan energie die hij graag kwijt wil en moet. De Duitse Pinscher is een veelzijdige hond die voor vele hondensporten inzetbaar is. Kijk wat jouw hond het leukste vind. Wanneer de Duitse Pinscher zijn energie voldoende kwijt kan, zal het thuis een rustige huishond zijn (die het liefste in het zonnetje ligt).

Aandachtspunten

  • De Duitse Pinscher heeft een stabiele omgeving nodig waarin regelmaat en duidelijke regels van toepassing zijn.
  • Omdat het een werkhond is hebben ze dagelijks genoeg beweging en mentale uitdaging nodig.
  • Wanneer de Pinscher te weinig uitdaging krijgt kan hij spullen kapot gaan maken en zijn eigen plannen gaan trekken.

De beste eigenaar voor de Duitse Pinscher

De beste eigenaar voor de Duitse Pinscher is iemand die sterk in zijn schoenen staat. Deze Pinscher kan erg koppig zijn en heeft dus een consequente opvoeding nodig. Het is belangrijk dat alle leden binnen het huishouden dezelfde regels hanteren. Door zijn koppige karakter is dit ras soms lastig te trainen en kost het veel tijd en vooral veel geduld. Ook is het belangrijk om de Pinscher op jonge leeftijd goed te socialiseren met andere mensen en dieren. Als dit niet gebeurt kan de hond ongewenst gedrag vertonen naar andere honden en mensen.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Duitse Pinscher

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Bij deze aandoening schiet de knieschijf naar de binnenzijde of buitenzijde van de knie. Hierdoor kan de hond de knie niet goed strekken en gaat hij kreupel lopen. De patella luxatie komt in verschillende gradaties van luxatie voor. De aandoening wordt vooral bij kleinere hondenrassen gezien en heeft een erfelijk component. Het is daarom bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouderdieren vooraf worden getest.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Duitse Pinscher heeft een korte en gladde vacht. De kleuren waarin de Duitse Pinscher voorkomt zijn zwartrood en rood. De vacht vraagt om weinig onderhoud en vraagt af en toe om een borstelbeurt om de losse haren te verwijderen. Met name tijdens de ruiperiode is dit verstandig om te doen. Vaak wassen wordt afraden, omdat dat niet goed is voor de huid. De Duitse Pinscher verhaart gemiddeld.

De Duitse Pinscher met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer uw kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Duitse Pinscher kan een goede kindervriend worden mits hij met ze opgegroeid is. Het is wel belangrijk dat kinderen hem met respect behandelen. Pas wel op, door zijn enthousiaste hoeveelheid aan energie kan hij kleine kinderen omver stoten.

Om goed om te gaan met andere huisdieren is het belangrijk dat de Duitse Pinscher van jongs af aan wordt gesocialiseerd met andere honden en huisdieren.

Op zoek naar een Duitse Pinscher pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

Af en toe

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-14 jaar

Kenmerken

Ik wil graag werken - Bewakers - Is niet graag alleen

Op zoek naar een Duitse Pinscher pup?
Bekijk fokkers

Honden die lijken op Duitse Pinscher