Dwergpinscher | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% geen broodfokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Dwergpinscher

Aanhankelijk - Niet graag alleen - Veel beweging nodig

Dwergpinscher Groot Normaal
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Gemiddeld

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-16 jaar

Kenmerken

Actieveling - Blaft veel - Kan goed in kleiner huis

Op zoek naar een Dwergpinscher pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Dwergpinscher

De Duitse Dwergpinscher is een slim en actief ras. Ze zijn erg zelfverzekerd en altijd in voor actie. Het is dan ook belangrijk dat er genoeg gespeeld en gewandeld wordt met de Dwergpinscher. Het ras is erg nieuwsgierig en wil graag bij het gezin zijn en vooral overal betrokken bij zijn.
Door hun eigenwijze karakter is de Dwergpinscher lastig te trainen. Hun territoriale instinct is erg sterk. Ze zijn dan ook onvriendelijk tegen mensen en andere huisdieren die ze niet kennen. Een goede socialisatie is dan ook erg belangrijk, zodat dit gedrag in mindere mate voorkomt.

Aandachtspunten

  • De Dwergpinscher is beter op zijn plek in een familie met oudere kinderen die hebben geleerd hoe ze moeten zorgen voor een hond.
  • De Dwergpinscher is gevoelig voor kou. Gebruik in de winter kleding om hem warm te houden.
  • De Dwergpinscher heeft veel energie. Ze zijn erg nieuwsgierig. Blijf ze in de gaten houden tijdens het bewegen/spelen.
  • Het is belangrijk om als baasje overwicht te hebben over de Dwergpinscher anders zullen de rollen omdraaien.

De beste eigenaar voor de Dwergpinscher

De beste eigenaar voor de Duitse Dwergpinscher is iemand die graag veel in beweging is. Dit ras heeft veel energie en moet dit dan ook elke dag kwijtraken. Net zoals de meeste rassen hebben de Pinschers een strakke en duidelijke opvoeding nodig. Ze zijn door hun eigenwijze gedrag niet erg makkelijk te trainen. Het kost dus ook redelijk wat tijd om ze wat aan te leren. Het is ook belangrijk dat de Pinschers goed gesocialiseerd worden om beter om te kunnen gaan met onbekende mensen en andere huisdieren.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Dwergpinscher

Bij deze aandoening schiet de knieschijf naar de binnenzijde of buitenzijde van de knie. Hierdoor kan de hond de knie niet goed strekken en gaat hij kreupel lopen. De patella luxatie komt in verschillende gradaties van luxatie voor. De aandoening wordt vooral bij kleinere hondenrassen gezien en heeft een erfelijk component. Het is daarom bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouderdieren vooraf worden getest.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Dwergpinscher heeft een korte en strakke vacht. De kleuren waarin de Dwergpinscher voorkomt zijn: Rood, zwart en bruin. Het ras moet een keer in de paar dagen geborsteld worden. Vaak wassen wordt raden we niet aan omdat dat niet goed is voor de huid. De Dwergpinscher verhaart gemiddeld.

De Dwergpinscher met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer uw kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

Het is belangrijk dat de Duitse Dwergpinscher opgevoed wordt met kinderen die voorzichtig en respectvol omgaan met de hond. Als dit niet gebeurt kan de Pinscher verkeerd gedrag aan gaan leren.

Om goed om te gaan met andere huisdieren is het belangrijk om van jongs af aan goed gesocialiseerd te worden.

Op zoek naar een Dwergpinscher pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Gemiddeld

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-16 jaar

Kenmerken

Actieveling - Blaft veel - Kan goed in kleiner huis

Op zoek naar een Dwergpinscher pup?
Bekijk fokkers

Honden die lijken op Dwergpinscher