Engelse Cocker Spaniel

Opgewekt - Goedaardig - Intelligent - Aanhankelijk

Aandachtspunten

  • Engelse Cocker Spaniëls kunnen soms moeilijk zindelijk worden. Goede benchtraining is aan te raden.
  • Sommige Engelse Cockers blaffen veel.
  • Engelse Cockers zijn enthousiast om te behagen en willen graag dicht bij hun familie zijn. Daarnaast jagen ze op andere honden en kunnen buiten vogels of kleine dieren gaan achtervolgen. Zorg ervoor dat jij jouw Engelse Cocker aan de lijn houdt wanneer hij zich niet in een omheind gebied bevindt. Leer hem om naar je toe te komen als je roept.
  • Cockers hebben een "zachte" persoonlijkheid. Harde trainingsmethoden kan ze angstig maken of tot gevolg hebben dat ze zich helemaal afsluiten. Zorg ervoor dat je zachte, consistente trainingsmethodes gebruikt om de beste resultaten te behalen.
  • Als je Engelse Cocker niet genoeg beweegt, kan hij zwaarlijvig en destructief worden.
  • De lange oren van een Engelse Cocker Spaniël zijn vatbaar voor oorontstekingen.

Persoonlijkheid

De Engelse Cocker wordt beschreven als vrolijk en aanhankelijk. Hij is speels, trainbaar en vriendelijk tegenover mensen (hoewel soms gereserveerd kan zijn tegen vreemden) en andere honden. Engelse Cockers blaffen om je te laten weten dat er iemand nadert, dus het zijn goede waakhonden.

Zoals elke hond hebben Engelse Cocker Spaniëls vroege socialisatie nodig door blootstelling aan veel verschillende mensen, bezienswaardigheden, geluiden en ervaringen als ze jong zijn. Socialisatie helpt ervoor te zorgen dat jouw Engelse Cocker-puppy opgroeit tot een lieve, gehoorzame hond.

Gezondheid

Veel voorkomende erfelijke aandoeningen bij dit ras:

Distichiasis (vergroeïng haar op ooglid gericht op het hoornvlies)
Otitis Externa (gevoelige voor ooronsteking)
Oogproblemen
Heupdysplasie (ontwikkelingsstoornis heup)
Nierfalen
Congenitale doofheid
Verwijde cardiomyopathie

Kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. Engelse Cockers zijn vriendelijke, vrolijke en zachte familiehonden die het goed kunnen vinden met kinderen, vooral als ze met hen zijn grootgebracht. Engelse Cockers die niet bekend zijn met kinderen, doen het het beste in een huis met oudere kinderen die begrijpen hoe ze met honden moeten omgaan.

Engelse Cockers genieten van het gezelschap van andere honden en kunnen ook goed overweg met katten, vooral als ze op jonge leeftijd aan hen worden geïntroduceerd.

Wil je echt onafhankelijk informatie over dit ras kijk dan naar de rasgids via:

comb
Vachtverzorging

dagelijks

ball
Beweging

veel

comb
Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12 jaar

ball
Kenmerken

Aanhankelijk - Behoeft een consequente opvoeding - Eigenwijs

Relevante artikelen

Hulp nodig bij je zoektocht?

Ik ben Suus van Bazoeki. Waar kan ik je mee helpen?

31613074722