Goldador

Intelligent - Betrouwbaar - Loyaal - Alert

Aandachtspunten

  • Goldadors houden van eten en kunnen gemakkelijk overgewicht krijgen als ze niet genoeg bewegen.
  • Goldadors zijn goede gezinshonden en doen het over het algemeen goed met kinderen van alle leeftijden.
  • De Goldador verliest maar matig haren en vereist een wekelijks borstelsessie.
  • Goldadors kunnen het meestal goed vinden met andere honden en huisdieren, vooral als ze op jonge leeftijd met hen zijn opgegroeid of gesocialiseerd.
  • Goldadors hebben ongeveer een uur lichaamsbeweging per dag nodig. Ze vinden het heerlijk om buiten te zijn en kunnen uitstekende jogginggenoten zijn.
  • Hoewel een huis met een omheinde tuin het ideale huis is voor een Goldador, kan hij het goed doen in een appartement mits hij voldoende beweging krijgt.
  • Goldadors kunnen een goede keuze zijn voor beginnende hondenbezitters.

Persoonlijkheid

De Goldador is aanhankelijk, loyaal en alert genoeg om een ​​uitstekende waakhond te zijn, maar te vriendelijk om een ​​effectieve waakhond te zijn. Hij houdt van kinderen en kan goed overweg met andere dieren, vooral als hij ermee is opgegroeid.

Zijn intelligentie en verlangen om te behagen, maken hem zeer trainbaar, en hij reageert het beste op positieve bekrachtigingstechnieken. Hij is in staat zelfstandig te werken en te denken - en doet dat ook prachtig als hulphond - maar hij heeft liever begeleiding en structuur in zijn leven. Dit is een hond die van mensen houdt en die niet graag aan zichzelf wordt overgelaten in de achtertuin.

Zoals elke hond hebben Goldadors behoefte aan vroege socialisatie door blootstelling aan veel verschillende mensen, bezienswaardigheden, geluiden en ervaringen als ze jong zijn. Socialisatie helpt ervoor te zorgen dat jouw Goldador-puppy opgroeit tot een lieve, gehoorzame hond.

Gezondheid

Veel voorkomende erfelijke aandoeningen bij deze kruising:

Heupdysplasie (ontwikkelingsstoornis heup)
Elleboogdysplasie (ontwikkelingsstoornis elleboog)
Cataract (vertroebeling van de ooglens)
Diabetes Mellitus
PRA (degeneratie van de licht ontvangende oogcellen)

Kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. Goldadors zijn een ideale gezinsgenoot en zijn over het algemeen zachtaardig en liefdevol voor kinderen van alle leeftijden. Als puppy's kunnen ze een beetje onstuimig zijn en kunnen ze kleinere kinderen onbedoeld omstoten, daarom is nauw toezicht belangrijk.

Leer kinderen altijd hoe ze honden moeten benaderen en aanraken en houd altijd toezicht op eventuele interacties tussen honden en jonge kinderen om te voorkomen dat een van beide partijen bijt of aan oren of staart trekt.

Sociaal en gemakkelijk in de omgang. Goldadors doen het goed met andere honden en huisdieren, vooral wanneer ze samen worden grootgebracht.

Wil je echt onafhankelijk informatie over dit ras kijk dan naar de rasgids via:

comb
Vachtverzorging

wekelijks

ball
Beweging

veel

comb
Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-15 jaar

ball
Kenmerken

Veel behoefte aan beweging - Kan redelijk goed alleen zijn

Relevante artikelen

Hulp nodig bij je zoektocht?

Ik ben Suus van Bazoeki. Waar kan ik je mee helpen?

31613074722