Goldador | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% geen broodfokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Goldador

Intelligent - Betrouwbaar - Loyaal - Alert

Goldador rassen detail
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-15 jaar

Kenmerken

Veel behoefte aan beweging - Kan redelijk goed alleen zijn

Op zoek naar een Goldador pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Goldador

De Goldador is een vriendelijk en intelligent ras. Ze hebben zich bewezen als uitstekende geleide- en hulphonden. De Goldador wordt erg gelukkig van het samenwerken met het baasje. Het is een erg actief ras dat dagelijks beweging nodig heeft. Ze willen fysiek en mentaal uitgedaagd worden door bijvoorbeeld te apporteren, wandelen of te zwemmen. De Goldador is een enthousiast ras dat relatief makkelijk te trainen is. Het is een erg gevoelig maar tolerant ras. Ze zijn erg loyaal naar de familie toe. De Goldador is erg oplettend en is hierdoor een goede waakhond.

Aandachtspunten

  • Goldadors houden van eten en kunnen gemakkelijk overgewicht krijgen als ze niet genoeg bewegen.
  • Goldadors zijn goede gezinshonden en doen het over het algemeen goed met kinderen van alle leeftijden.
  • De Goldador verliest maar matig haren en vereist een wekelijks borstelsessie.
  • Goldadors kunnen het meestal goed vinden met andere honden en huisdieren, vooral als ze op jonge leeftijd met hen zijn opgegroeid of gesocialiseerd.
  • Goldadors hebben ongeveer 30 minuten lichaamsbeweging per dag nodig. Ze vinden het heerlijk om buiten te zijn en kunnen uitstekende jogginggenoten zijn.
  • Hoewel een huis met een omheinde tuin het ideale huis is voor een Goldador, kan hij het goed doen in een appartement mits hij voldoende beweging krijgt.
  • Goldadors kunnen een goede keuze zijn voor beginnende hondenbezitters.

De beste eigenaar voor de Goldador

De beste eigenaar voor de Goldador is iemand die actief is en genoeg tijd wil steken in het uitlaten van de Goldador. Ze willen fysiek en mentaal uitgedaagd worden en hebben niet genoeg aan een klein rondje om de kerk. Ze zijn makkelijk te trainen en kunnen dus een baasje hebben zonder ervaring. Een gezin met kinderen is een perfecte match met de Goldador. Ze kunnen erg goed omgaan met kinderen en andere huisdieren.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Goldador

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Elleboogdysplasie omvat meerdere problemen in het ellebooggewricht die allemaal resulteren in schade en vervolgens artrose in het ellebooggewricht. Dit geeft pijn bij beweging en in een later stadium zal de hond kreupel gaan lopen. Elleboogdysplasie kan erfelijk zijn, daarom is het bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouders vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op de aanwezigheid van elleboogdysplasie.

Bij cataract komt er vertroebeling in de ooglens, zichtbaar als een grijs/blauwe verkleuring in het oog. Het zicht van de hond neemt daardoor af. De aandoening kan bij veel rassen voorkomen en voor sommige rassen is er een DNA test beschikbaar. Veel ouderdieren worden vooraf gecontroleerd op cataract door een specialistisch oogonderzoek.

PRA is een aandoening waarbij het netvlies verslechtert. De hond krijgt eerst moeite met zicht in schemering en kan uiteindelijk helemaal blind worden. Voor sommige rassen is er een DNA-test beschikbaar die kan uitsluiten of de hond drager of lijder is van de aandoening.

Ook honden kunnen suikerziekte hebben. Door een tekort aan insuline nemen de cellen geen glucose op, waardoor zij geen brandstof krijgen en het bloed teveel glucose bevat. Net als mensen moeten honden om deze reden insuline injecties krijgen. De ziekte kan aangeboren zijn of ontstaan door overgewicht en onvoldoende lichaamsbeweging.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De vacht van de Goldador is kort en dik. Ze hebben een dubbele vacht die de hond beschermt tegen weer en wind. De vacht komt voor in de kleuren geel, goud, roodachtig goud en zwart. De vacht heeft een wekelijkse borstelbeurt nodig om de dode haren te verwijderen. Tijdens de rumperiode is een dagelijkse borstelbeurt nodig.

De Goldador met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. Goldadors zijn een ideale gezinsgenoot en zijn over het algemeen zachtaardig en liefdevol voor kinderen van alle leeftijden. Als puppy's kunnen ze een beetje onstuimig zijn en kunnen ze kleinere kinderen onbedoeld omstoten, daarom is nauw toezicht belangrijk.

Leer kinderen altijd hoe ze honden moeten benaderen en aanraken en houd altijd toezicht op eventuele interacties tussen honden en jonge kinderen om te voorkomen dat een van beide partijen bijt of aan oren of staart trekt.

Sociaal en gemakkelijk in de omgang. Goldadors doen het goed met andere honden en huisdieren, vooral wanneer ze samen worden grootgebracht.

Op zoek naar een Goldador pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-15 jaar

Kenmerken

Veel behoefte aan beweging - Kan redelijk goed alleen zijn

Op zoek naar een Goldador pup?
Bekijk fokkers