Grand Bleu de Gascogne | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% geen broodfokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Grand Bleu de Gascogne

Intelligent - Eigenwijs - Actief - Werklust

Grand bleu de gascogne
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12 - 14 jaar

Kenmerken

Behoeft werk - Aanhankelijk - Heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding nodig - Soms luidruchtig

Op zoek naar een Grand Bleu de Gascogne pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Grand Bleu de Gascogne

De Grand Bleu de Gascogne is een goede jachthond met een grote werklust. Het is belangrijk dat deze hond lekker aan het werk wordt gezet. Het is een intelligente hond die graag gehoorzaamd, maar toch is hij een tikkeltje eigenzinnig. Verder is hij rustig en aanhankelijk en past zich graag aan naar de levensstijl van de baas. Door zijn behoefte aan veel beweging en zijn harde stemgeluid, is deze hond niet geschikt voor het leven in een klein huis of appartement.

Aandachtspunten

  • De Grand Bleu de Gascogne vereist een eigenaar met ervaring.
  • De Grand Bleu de Gascogne is niet geschikt als waakhond.
  • Vereist voor meer dan twee uur per dag beweging.
  • Vereist een uitgebreide training.

De beste eigenaar voor de Grand Bleu de Gascogne

De Grand Bleu de Gascogne heeft een werkkarakter waardoor het belangrijk is dat de hond regelmatig aan het werk wordt gezet. Daarbij vereist deze hond ook een consequente opvoeding. Wel is het belangrijk dat dit vriendelijk wordt uitgevoerd anders heeft het een averechtse werking. Verder heeft de Grand Bleu de Gascogne veel dagelijkse beweging nodig. De beste eigenaar voor deze hond is dus iemand met veel tijd en zin om lekker met de hond aan het werk te gaan.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Grand Bleu de Gascogne

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Honden kunnen last hebben van verschillende oogproblemen zoals een ontsteking van het bindvlies of hoornvlies, cherry-eye, entropion en glaucoom. Het ECVO-oogonderzoek is een onderzoek naar meerdere erfelijke oogaandoeningen. De test kan niks uitsluiten, maar de uitslag 'vrij' betekent dat de hond op dat moment geen afwijkingen heeft aan de ogen.

Vachtverzorging, verharen en vachtkleur

De Grand Bleu de Gascogne heeft een korte en ruwe vacht. Over het algemeen vereist deze hond weinig vachtverzorging. Wekelijks de vacht te borstelen is voldoende. Daarnaast is het belangrijk dat de vacht één of tweemaal per jaar door een professionele trimmer wordt geplukt. Deze honden verharen gemiddeld.

De Grand Bleu de Gascogne komt voor in de kleuren slate blue, zwart-wit, driekleurig en blue & black.

De Grand Bleu de Gascogne met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. De Grand Bleu de Gascogne kan goed omgaan met kinderen en gedraagt zich tolerant. Wel gaat zijn voorkeur uit naar de omgang met wat oudere kinderen. Met andere honden kan hij ook goed overweg. Vroeger jaagt deze hond in groepen, vandaar dat hij gewend is aan het gezelschap van andere honden. Ook met andere huisdieren kan hij goed overweg mits hij goed jong gesocialiseerd is.

Op zoek naar een Grand Bleu de Gascogne pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12 - 14 jaar

Kenmerken

Behoeft werk - Aanhankelijk - Heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding nodig - Soms luidruchtig

Op zoek naar een Grand Bleu de Gascogne pup?
Bekijk fokkers