Greyhound | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?

Greyhound

Evenwichtig - Intelligent - Aanhankelijk - Rustig

Greyhound
Vachtverzorging

Af en toe

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10-13 jaar

Kenmerken

Veel beweging nodig - Sterk jachtinstinct

Op zoek naar een Greyhound pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Greyhound

De Greyhound is een aanhankelijke en intelligente hond. Ze houden ervan een goede band op te bouwen met hun baas en het gezin. In huis is de Greyhound rustig. Ze blaffen niet veel en wanneer je op zoek bent naar een waakhond is de Greyhound niet geschikt. Wel heeft de Greyhound een groot uithoudingsvermogen en is het jachtinstinct nog erg aanwezig in de hond.

Aandachtspunten

  • De Greyhound is de snelste hond ter wereld. Ondanks dat is deze hond binnenshuis erg rustig.
  • Vroeger werd de Greyhound veel gebruikt om op wild te jagen. Dit is ook de reden dat nog steeds het jachtinstinct erg aanwezig is bij deze hond.
  • Wanneer de Greyhound ergens op gefocust is, vergeet hij de rest van de wereld om zich heen. Hij heeft een onwijs goede concentratie.

De beste eigenaar voor de Greyhound

De beste eigenaar voor de Greyhound is iemand die veel tijd heeft voor de hond. Greyhounds rennen graag en hebben behoorlijk wat energie. Het is dus van belang dat deze hond de mogelijkheid heeft zijn energie kwijt te kunnen. Wel is het belangrijk de hond enkel los te laten lopen wanneer het geen kwaad kan. Er is namelijk nog een sterk jachtinstinct aanwezig in de Greyhound.

De training van een Greyhound is redelijk makkelijk. Deze honden zijn erg gehoorzaam. Voed ze consequent maar liefdevol en met een zachte hand op. Wanneer een Greyhound een prooi ziet, zal hij erachteraan gaan.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Greyhound

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Een neurologische aandoening die al op 8-12 weken leeftijd tot uiting komt. De zenuwen in het lichaam vallen bij deze afwijking langzamerhand uit. Het begint meestal een wankele stand op de achterpoten en dit kan doorgaan tot een verlamming van de hele achterhand. In sommige gevallen kan de hond ook uiteindelijk niet meer op zijn voorpoten staan en kan hij moeite krijgen met slikken en ademen.

Erfelijke aandoening waarbij de bloedstolling niet goed kan plaatsvinden en de hond daardoor een verhoogd risico heeft op bloedingen. Het komt vooral voor bij reuen en de ernst van de aandoening is afhankelijk van het ras. Voor sommige rassen is er een DNA-test beschikbaar.

Een acute aandoening waarbij de maag om zijn as draait en daardoor de toe- en afvoer worden belemmerd. De bloedvaten raken bekneld en de maag kan enorm groot worden doordat hij zich met gas vult. De hond moet met spoed worden behandeld. Voornamelijk grotere hondenrassen met een diepe borstkas lopen een risico op een maagdilatatie-volvulus/maagtorsie. Het is belangrijk dat deze dieren geen grote maaltijd eten vlak voor- of na inspanning.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Greyhound vereist weinig vachtverzorging. Dit komt door de korte en gladde vacht van de hond. Af en toe de lossen haren verwijderen door middel van het borstelen van de vacht is voldoende. Deze hond verhaart relatief weinig. De Greyhound komt voor in veel verschillende vachtkleuren. De meestvoorkomende kleuren zijn zwart, brindle, wit, lichtbruin, blauw en rood.

De Greyhound met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. De Greyhound is erg vriendelijk tegenover kinderen. Ze zijn lief en kalm. De Greyhound gaat over het algemeen ook goed met andere huisdieren mits de hond van jongs af aan met deze dieren is opgegroeid.

Op zoek naar een Greyhound pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

Af en toe

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10-13 jaar

Kenmerken

Veel beweging nodig - Sterk jachtinstinct

Op zoek naar een Greyhound pup?
Bekijk fokkers

Honden die lijken op Greyhound