Ierse Wolfshond | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Ierse Wolfshond

Geduldig - Loyaal - Vriendelijk - Zachtaardig

Ierse wolfshond
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Gemiddeld

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 6 - 10 jaar

Kenmerken

Heeft een consequente, maar vriendelijke opvoeding nodig - Goede socialisatie is essentieel - Kan niet goed loslopen

Op zoek naar een Ierse Wolfshond pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Ierse Wolfshond

De Ierse Wolfshond is een trouwe, vriendelijke en evenwichtige hond. Hij hecht zich sterk aan zijn familie en is ook een echte familiehond. Enige is dat hij wellicht door zijn grootte niet in ieder gezin goed past. In zijn instinct is nog steeds het jagen op prooi aanwezig. Dit is ook iets om in het achterhoofd te houden wanneer je de hond wil loslaten. Over het algemeen is de Ierse Wolfshond een rustige en introverte hond.

Aandachtspunten

  • De Ierse Wolfshond kan zich goed aanpassen aan zijn eigenaren. Hij zal niet vervelend gaan doen wanneer er een keer niet aan zijn dagelijkse behoeften wordt voldaan.
  • De Ierse Wolshond is niet geschikt als waakhond en zal ook zelden blaffen.

De beste eigenaar voor de Ierse Wolfshond

Ondanks het lieve en vriendelijke karakter van de Ierse Wolfshond, vereist hij wel een duidelijke en consequente opvoeding. Dit moet wel op een zachte manier uitgevoerd worden. Hij kan een beetje onzeker zijn, maar het belonen van de hond op het moment dat hij iets goed doet zal hier bij helpen. Belangrijk bij deze hond is dat ongewenst gedrag op jonge leeftijd wordt afgeleerd. Wanneer de hond volwassen is, is hij te sterk en te groot om gecorrigeerd te worden.

De Ierse Wolfshond vereist gemiddelde dagelijkse beweging, maar zal zich niet vervelend gaan gedragen wanneer dit een dag niet uitkomt. Het is wel belangrijk goed op te letten wanneer je deze hond loslaat. Hij heeft nog wel eens de neiging dan de benen te nemen. Het maken van lange wandelingen en regelmatig spelen met de hond houdt hem zowel fysiek als mentaal gezond.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Ierse Wolfshond heeft een dubbele vacht. De buitenlaag is hard en stug, terwijl de onderlaag zacht is. Het heeft niet enorm veel verzorging nodig. Het enige dat noodzakelijk is, is dat de vacht wekelijks wordt geborsteld. Verder verhaart hij het hele jaar door gemiddeld. Het regelmatig borstelen van de vacht verminderd het verharen doordat losse haren en vuil dan wordt verwijderd. De Ierse Wolfshond komt wel tweemaal per jaar in de ruiperiode. Tijdens de rui verliest hij zijn vacht en zal je dus veel haren door het huis heen vinden.

De Ierse Wolfshond met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Ierse Wolfshond gaat goed om met kinderen. Door zijn formaat is hij mogelijk niet geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. De hond kan ze namelijk nog al snel, onbedoeld, omstoten. Ook met soortgenoten en andere huisdieren kan de Ierse Wolfshond goed opschieten. Wel is het jachtinstinct van vroeger nog licht aanwezig, dus een goede socialisatie van jongs af aan is essentieel voor de Ierse Wolfshond.

Op zoek naar een Ierse Wolfshond pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Gemiddeld

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 6 - 10 jaar

Kenmerken

Heeft een consequente, maar vriendelijke opvoeding nodig - Goede socialisatie is essentieel - Kan niet goed loslopen

Op zoek naar een Ierse Wolfshond pup?
Bekijk fokkers