Landseer ECT | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?

Landseer ECT

Loyaal - Alert - Vriendelijk - Moedig

Landseer vierkant
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Gemiddeld

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 9-11 jaar

Kenmerken

Aanhankelijk - Kwijlen - Niet graag alleen

Op zoek naar een Landseer ECT pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Landseer ECT

De Landseer ETC is een goedgehumeurde hond, hij is heel intelligent, sterk en eerlijk. Ze zijn heel beschermend, en kunnen hun gezin goed beschermen als dat moet. Ze blaffen weinig. De Landseer is erg actief, het liefst doet hij de hele dag iets met zijn baasje, het is namelijk een aanhankelijke hond en hij is heel trouw aan zijn baasje. Ze zijn dol op zwemmen, dit komt door hun aard van vissershond. Hij is heel alert, moedig en vriendelijk dus goed geschikt als gezelschapshond want hij is ook nog heel sociaal. Als hij voldoende beweging krijgt is hij in huis vrij rustig. De Landseer heeft temperament, is zelfverzekerd maar ook zachtmoedig van aard.

Aandachtspunten

  • De Landseer kan veel kwijlen.
  • De Landseer is een grote hond, met een zwaar gewicht, als baasje moet je hier goed mee om kunnen gaan.
  • De Landseer heeft een langharige vacht en verhaart veel.

De beste eigenaar voor de Landseer ECT

Een Landseer is niet heel moeilijk op te voeden, maar de opvoeding is wel intensief. Het is een aanhankelijke hond en luistert goed naar zijn baasje, hij reageert goed op je stem. Als baasje moet je stevig in je schoenen staan en de hond positief en liefdevol opvoeden. De hond heeft een fors gewicht dus hier moet je als baasje goed mee omgaan. Hij heeft een rustige en evenwichtige opvoeding nodig, wees niet te hard en veeleisend. Je moet hem vanaf jongs af aan al goed trainen dat hij niet gaat trekken aan zijn lijn. Als je de Landseer consequent, niet hardhandig, maar met liefde en geduld opvoedt zal de hond een fijne vriend zijn.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Landseer ECT

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Elleboogdysplasie omvat meerdere problemen in het ellebooggewricht die allemaal resulteren in schade en vervolgens artrose in het ellebooggewricht. Dit geeft pijn bij beweging en in een later stadium zal de hond kreupel gaan lopen. Elleboogdysplasie kan erfelijk zijn, daarom is het bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouders vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op de aanwezigheid van elleboogdysplasie.

Hierbij worden de zenuwen van het ruggenmerg langzaam afgebroken. Dit geeft neurologische klachten en leidt uiteindelijk tot verlamming. De aandoening is vergelijkbaar met MS bij mensen. Er is geen behandeling mogelijk en uiteindelijk is euthanasie nodig.

Erfelijke aandoening waarbij er fout is in de bloedstolling. De bloedplaatjes werken bij deze ziekte minder goed, waardoor er een verhoogde kans is op bloedingen.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Landseer heeft een langharige vacht. Hij heeft voldoende vachtverzorging nodig, maar niet extreem veel. 1 keer per week borstelen is over het algemeen voldoende. In de ruiperiode moet je iets vaker borstelen. De Landseer verhaart vrij veel. Je kunt de hond soms in bad doen om loszittende haren kwijt te raken, maar doe dit niet te vaak. De kleur van de Landseer is zwart-wit gevlekt.

De Landseer ECT met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Landseer kan het goed vinden met kinderen. Door zijn vredige en liefdevolle karakter is het een perfecte familiehond. Hij is niet agressief maar kan wel heel beschermend naar zijn gezin zijn. Ook met huisdieren en andere honden kunnen ze goed omgaan.

Wil je echt onafhankelijk informatie over dit ras kijk dan naar de rasgids via:

Op zoek naar een Landseer ECT pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Gemiddeld

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 9-11 jaar

Kenmerken

Aanhankelijk - Kwijlen - Niet graag alleen

Op zoek naar een Landseer ECT pup?
Bekijk fokkers

Honden die lijken op Landseer ECT