Mastin Español | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Mastin Español

Loyaal - Rustig - Vriendelijk - Beschermend

Mastin espanol
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Gemiddeld

Gezondheid

10-12 jaar

Kenmerken

Goede socialisatie is essentieel - Loyaal naar eigenaar - Waaks

Op zoek naar een Mastin Español pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Mastin Español

De Mastin Español is een grote vriendelijke reus. Hij wordt tussen de 60-70 cm groot en weegt tussen de 65-80 kg. Het zijn nobele, evenwichtige en intelligente honden. Ze werden vroeger ingezet als bewakers van het vee. Dit beschermende karakter hebben ze nog steeds en ze zullen zich jou en je familie goed bewaken. Hierdoor kunnen ze soms iets wantrouwend zijn tegenover vreemden. Daarom is een goede socialisatie met andere mensen erg belangrijk als ze nog jong zijn. Het zijn intelligente honden, maar door hun zelfstandigheid zijn ze moeilijker te trainen. Het is geen geschikte hond voor een beginnende hondeneigenaar.

In huis is de Mastin erg rustig en zal hij graag met je knuffelen en bij jou in de buurt komen liggen. Het is een grote hond die ook zijn energie kwijt moet. Een grote tuin waarin hij rond kan rennen of het maken van lange wandelingen zijn een must voor de Mastin.

Aandachtspunten

  • De Mastin Españols maken heel weinig geluid, maar als ze dat doen, verwacht dan een diepe en intimiderende blaf die ongetwijfeld vreemden zal afweren.
  • De Mastin Español heeft een onafhankelijke persoonlijkheid. Hoewel ze erg intelligent zijn, zullen ze vaak doen wat ze zelf willen. Gehoorzaamheidstraining kan een uitdaging vormen voor mensen die geen natuurlijk overwicht hebben. Ze zijn daarom het beste af bij ervaren hondenbezitters.
  • Mastin Españols zijn gevoelig voor heup- en gewrichtsproblemen, dus zorg ervoor dat je pup een gezond gewicht behoudt en niet teveel springt en rent op jonge leeftijd.
  • Mastin Españols zijn stevige pups en spelen graag met kinderen. De grootte van deze honden maakt het erg belangrijk om altijd toezicht te houden op de speeltijd met kinderen, omdat ze per ongeluk een klein kind kunnen bezeren.
  • Spaanse Mastiffs zijn van nature erg territoriaal, maar kunnen bij goede socialisatie goed samenleven met andere honden en huisdieren.

De beste eigenaar voor de Mastin Español

De Mastin Español is een intelligente hond, maar met een zelfstandig karakter. Deze combinatie maakt het trainen van de Mastin een uitdaging. Hij heeft een leider nodig die sterk in zijn schoenen staat en weet wat hij doet. Je moet consequent zijn, maar wel respectvol en vriendelijk blijven tijdens de opvoeding. Het ras wordt niet aangeraden voor iemand die voor het eerst een hond neemt.

De Mastin Español heeft een gemiddelde bewegingsbehoefte. Een grote tuin waar hij dagelijks in kan rondrennen zou ideaal zijn voor deze hond. Anders zal hij dagelijks meerdere langere wandelingen nodig hebben om zijn energie kwijt te kunnen.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Mastin Español

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Elleboogdysplasie omvat meerdere problemen in het ellebooggewricht die allemaal resulteren in schade en vervolgens artrose in het ellebooggewricht. Dit geeft pijn bij beweging en in een later stadium zal de hond kreupel gaan lopen. Elleboogdysplasie kan erfelijk zijn, daarom is het bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouders vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op de aanwezigheid van elleboogdysplasie.

Een erfelijke aandoening waarbij het ooglid zich naar naar binnen vouwt. Hierdoor komen de haartjes tegen de oogbol aan en dat kan daar irritatie en schade geven. Er is meestal een operatie nodig om het ooglid weer in juiste positie te brengen.

Komt met name voor bij jonge (middel)grote hondenrassen die in de groei zijn. Er vindt extra botvorming plaats aan de binnenkant van het bot wat pijnlijk is. Vaak zie je dat honden kreupel gaan lopen. De groeipijn kan worden voorkomen door een goed uitgebalanceerd voer te geven aan de hond.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De vacht van de Mastin Español is middellang, dik en stug. Hij komt voor in het rood, zwart, bruin, wolfskleur of black and tan met daarbij soms witte aftekeningen. De vachtverzorging bestaat uit een wekelijkse borstelbeurt. De Mastin Español heeft het hele jaar door gemiddeld haarverlies. Tijdens de ruiperiode zal je hem iets vaker moeten borstelen om de losse haren te verwijderen.

De Mastin Español met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Mastin Español kan goed met kinderen samenleven, vooral als hij al van jongs af aan met de kinderen is opgegroeid. Door zijn zachtaardige en beschermende karakter zal hij zich over de familie ontfermen. Zorg ervoor dat je de Mastin Español pup goed socialiseert met andere mensen, omdat ze van nature wantrouwend kunnen zijn tegenover vreemden.

De Mastin Español kan met andere honden in en dieren in huis samenleven. Het is verstandig om ze al op jonge leeftijd aan andere dieren te laten wennen. Dit komt doordat de Mastin Español een territoriaal karakter kan hebben. Het samenleven met andere dieren heeft daarom de meeste kans van slagen als de Mastin Español al op jonge leeftijd met ze opgroeit.

Op zoek naar een Mastin Español pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Gemiddeld

Gezondheid

10-12 jaar

Kenmerken

Goede socialisatie is essentieel - Loyaal naar eigenaar - Waaks

Op zoek naar een Mastin Español pup?
Bekijk fokkers