Mexicaanse Naakthond | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?

Mexicaanse Naakthond

Vrolijk - Intelligent - Terughoudend - Beschermend

Mex Naakt Groot Normaal
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 14-20 jaar

Kenmerken

Verhaart minder - Kan goed in kleiner huis - Goed met kinderen - Bewakers

Op zoek naar een Mexicaanse Naakthond pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Mexicaanse naakthond

De Mexicaanse naakthond is een erg aanhankelijk ras. Ze neigen vaak zich te richten op één persoon, maar vinden iedereens aandacht prettig. Ze kunnen een beetje gereserveerd zijn tegenover onbekende mensen. Het is belangrijk dat je de Mexicaanse naakthond van jongs af aan goed socialiseert om te voorkomen dat ze agressief of te waaks worden. Het zijn oplettende honden die uitstekend zijn als waakhonden.

Aandachtspunten

  • De Mexicaanse naakthond komt voor in drie verschillende maten. Dit zorgt ervoor dat ze in verschilden type huishoudens passen.
  • De Mexicaanse naakthond is niet alleen een geweldige metgezel, maar ook een goede waakhond.
  • De Mexicaanse naakthond is niet hypoallergeen. Wel zal hun haarloze lichaam minder snel allergieën veroorzaken.
  • Ze kunnen een sterke prooidrift hebben. Hierdoor kunnen ze gaan jagen op andere dieren.
  • Ze staan bekend als een haarloos ras, maar zijn ook verkrijgbaar in een variant met vacht.

De beste eigenaar voor de Mexicaanse naakthond

De beste eigenaar voor de Mexicaanse naakthond is die veel bezig wil zijn met zijn hond. Dit ras vindt het leuk om lange stukken te lopen en veel te spelen. Ze moeten goed gesocialiseerd worden wanneer ze jong zijn. De Mexicaanse naakthond komt voor in drie maten. Dit zorgt ervoor dat de huishoudens erg kunnen verschillen. De Mexicaanse naakthond heeft een consistente training nodig. Het moet duidelijk gemaakt worden waar de grenzen liggen.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Mexicaanse Naakthond

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Bij deze aandoening schiet de knieschijf naar de binnenzijde of buitenzijde van de knie. Hierdoor kan de hond de knie niet goed strekken en gaat hij kreupel lopen. De patella luxatie komt in verschillende gradaties van luxatie voor. De aandoening wordt vooral bij kleinere hondenrassen gezien en heeft een erfelijk component. Het is daarom bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouderdieren vooraf worden getest.

Alle naakthonden hebben een fout in het FOX13 gen, waardoor ze kaal zijn en ook problemen krijgen met hun gebit. Als puppy hebben ze nog een goed gebit, maar na het wisselen kan dit snel achteruitgaan. De aangedane tanden en kiezen moeten onder narcose worden behandeld en soms worden verwijderd.

Omgevingsallergie is een van de meest voorkomende huidaandoeningen bij de hond. Bij atopie is de hond allergisch voor iets uit de omgeving bijvoorbeeld huisstofmijt of pollen. De aandoening komt meestal voor het eerst tot uiting in de eerste 3 levensjaren van de hond. Jeuk en roodheid aan de kop, onderpootjes en liezen worden het meest gezien. Als de hond heftig schuurt, kunnen er kleine ontstekingsreacties in de huid ontstaan. Het vaststellen van omgevingsallergie bij de hond is een lang en kostbaar traject en leidt niet altijd tot een resultaat.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Mexicaanse naakthond heeft een gladde maar taaie huid. Het weinige haar dat ze hebben zit op de bovenkant van het hoofd, de voeten en de staart. Er zijn ook Mexicaanse naakthonden met haar. Bij beide varianten heeft de naakthond kort en en glad haar. Het komt meestal voor in de kleuren zwart, grijszwart, rood of brons. Soms met witte vlekken of markeringen. De Mexicaanse naakthond moet wekelijks goed verzorgd worden om de huid gezond te houden.

De Mexicaanse naakthond met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Mexicaanse naakthond kan goed omgaan met kinderen, vooral wanneer ze met hen zijn opgegroeid. Wel is het belangrijk dat er goed toezicht gehouden wanneer vooral jonge kinderen samen met de hond zijn. Ze zullen getrek aan de oren of de staart niet accepteren en kunnen happen.

De Mexicaanse naakthond kan goed overweg met andere huisdieren. Ze zijn misschien minder sociaal tegenover vreemde honden. Ook hebben ze een hoge prooidrift naar katten toe.

Op zoek naar een Mexicaanse Naakthond pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 14-20 jaar

Kenmerken

Verhaart minder - Kan goed in kleiner huis - Goed met kinderen - Bewakers

Op zoek naar een Mexicaanse Naakthond pup?
Bekijk fokkers