Pharaohond | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% geen broodfokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Pharaohond

Vriendelijk - Rustig - Intelligent - Gevoelig

Pharaoh vierkant
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 11-14 jaar

Kenmerken

Niet graag alleen - Sterk jachtinstinct - Gereserveerd tegenover vreemden

Op zoek naar een Pharaohond pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Pharaohond

De Pharaohond is een intelligente en gevoelige hond. Hij is zachtaardig en kan goed overweg met anderen. Hij houdt van menselijk gezelschap en zal dan ook veel aandacht van zijn mensen zoeken. De Pharaohond is een nieuwsgierige hond, hij houdt er ook van om de clown uit te hangen. Een Pharaohond kan gaan blozen als hij opgewonden of blij is of als hij geniet. Het is een jachthond dus hij heeft een sterk prooi-instinct, maar los van zijn jachtpassie is het een goed te hanteren hond. De Pharaohond heeft veel aandacht en beweging nodig, hij is dan ook niet graag te lang alleen. In huis kan hij rustig zijn, maar hij moet dan wel voldoende beweging krijgen.

Aandachtspunten

  • Pharaohonden kunnen het snel koud krijgen, ze kunnen in een koud klimaat leven, maar dan moeten ze vooral binnen worden gehouden of buiten een warme jas dragen.
  • Hij heeft een sterke prooidrift, dus zorg ervoor dat je hem goed onder appel hebt als je hem los laat lopen.
  • Pharaohonden hebben veel beweging nodig, waarbij ze tijdens de wandeling ook lekker los moet kunnen rennen.
  • De Pharaohhond verhaart weinig tot gemiddeld, afhankelijk van de tijd van het jaar. De dunne vacht maakt hun huid kwetsbaar voor schrammen, scheuren en sneetjes.
  • Hoewel windhonden niet bekend staan als blaffers, is de Pharaohond een uitzondering. Hij blaft wanneer hij een prooi achtervolgt, wanneer hij indringers ziet of een ongewoon geluid hoort of wanneer hij zich verveelt.

De beste eigenaar voor de Pharaohond

De Pharaohond is een energieke hond, dus als baasje moet je actief zijn en minimaal een uur per dag met hem bewegen. De Pharaohond is een intelligente en leergierige hond dus hij is makkelijk te trainen. Wel moet je als baasje consequent zijn. Als baasje is het belangrijk dat je de trainingen kort en gevarieerd houdt. Hierdoor zal je hem vermaken en zal hij zich niet zo snel vervelen. Eindig de training met iets positiefs. Een harde training werkt niet bij de Pharaohond, het is namelijk een gevoelige hond. Van een harde aanpak kan hij angstig en onzeker worden. Als baasje moet je hem met respect en liefde behandelen. De Pharaohond is een aanhankelijke hond, hij bouwt graag een hechte band op met zijn baasje. De Pharaohond woont het liefste in een huis met een grote tuin (met omheining).

Voorkomende erfelijke aandoeningen Pharaohond

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Elleboogdysplasie omvat meerdere problemen in het ellebooggewricht die allemaal resulteren in schade en vervolgens artrose in het ellebooggewricht. Dit geeft pijn bij beweging en in een later stadium zal de hond kreupel gaan lopen. Elleboogdysplasie kan erfelijk zijn, daarom is het bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouders vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op de aanwezigheid van elleboogdysplasie.

Bij deze aandoening schiet de knieschijf naar de binnenzijde of buitenzijde van de knie. Hierdoor kan de hond de knie niet goed strekken en gaat hij kreupel lopen. De patella luxatie komt in verschillende gradaties van luxatie voor. De aandoening wordt vooral bij kleinere hondenrassen gezien en heeft een erfelijk component. Het is daarom bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouderdieren vooraf worden getest.

Honden kunnen last hebben van verschillende oogproblemen zoals een ontsteking van het bindvlies of hoornvlies, cherry-eye, entropion en glaucoom. Het ECVO-oogonderzoek is een onderzoek naar meerdere erfelijke oogaandoeningen. De test kan niks uitsluiten, maar de uitslag 'vrij' betekent dat de hond op dat moment geen afwijkingen heeft aan de ogen.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Pharaohond heeft een korte vacht met een licht stugge textuur. Zijn vachtkleur varieert van een rijke tan tot een kastanjebruine tan. Hij kan een beetje wit hebben op het puntje van zijn staart, de tenen, de borst, of op het midden van het gezicht. De Pharaohond verhaart gemiddeld. Hij heeft wekelijks een borstelbeurt nodig om losse haren te verwijderen. De Pharaohond heeft geen sterke hondengeur, dus hij hoeft niet vaak in bad. Heeft geen sterke hondengeur dus hoeft niet vaak in bad. Hij heeft een dunne huid dus kan het wel snel koud krijgen.

De Pharaohond met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

Pharaohonden kunnen goed overweg met kinderen. Ook zijn ze goed met andere honden en dieren. Alleen kleine honden en dieren kunnen prooidrift opwekken, dus hier moet je mee opletten.

Wil je echt onafhankelijk informatie over dit ras kijk dan naar de rasgids via:

Op zoek naar een Pharaohond pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 11-14 jaar

Kenmerken

Niet graag alleen - Sterk jachtinstinct - Gereserveerd tegenover vreemden

Op zoek naar een Pharaohond pup?
Bekijk fokkers