Poedel Middenslag | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Poedel Middenslag

Intelligent - Goedaardig - Gehoorzaam - Gevoelig

Middenslag rasdetail
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 11-13 jaar

Kenmerken

Soms luidruchtig - Ondeugend - Niet graag alleen

Op zoek naar een Poedel Middenslag pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Poedel Middenslag

Intelligent, liefdevol, loyaal en ondeugend zijn vier woorden die poedelliefhebbers vaak gebruiken om de persoonlijkheid van het ras te beschrijven. Ondanks zijn koninklijke uiterlijk houdt de Poedel erg van spelen. Hij is altijd in voor een spelletje van welke aard dan ook.

De Poedel is dol op mensen en wil hen graag een plezier doen. Combineer dat met zijn legendarische intelligentie en je hebt een hond die zeer trainbaar is. De Poedel beschermt zijn huis en familie door waarschuwend te blaffen als vreemden je huis naderen. Hoewel hij aanhankelijk is naar zijn gezin, kan het even duren voordat hij zich heeft opgewarmd voor nieuwe mensen.

Aandachtspunten

  • Als je jouw Poedel verwent en hem niet traint, zal hij zichzelf als de alfa van het gezin gaan beschouwen.
  • Vanwege hun intelligentie en speelse aard is gehoorzaamheidstraining essentieel om de geest van jouw Poedel actief te houden. Een Poedel die nadenkt en leert, verveelt zich niet en zal daarom geen destructieve manieren vinden om zichzelf bezig te houden.
  • De poedelvacht heeft veel onderhoud nodig om mooi en gezond te blijven. De meeste poedelbezitters brengen hun honden om de drie tot zes weken naar een professionele trimmer. Als je geld wilt besparen op verzorgingskosten, kan je dit zelf leren, maar het kost veel tijd en moeite.
  • Poedels hebben huilende ogen die vlekken op het omringende haar rond de ogen kunnen veroorzaken. Om vlekken te verminderen, kun je het gezicht dagelijks voorzichtig afvegen met een alcoholvrij doekje voor huisdieren of een washandje gedrenkt in warm water.

De beste eigenaar voor de Poedel Middenslag

Poedels hebben een liefdevolle eigenaar nodig die hen overlaadt met aandacht. Bovendien moet het iemand zijn die houdt van lange en energieke wandelingen. Een goede Poedel die hondenmanieren heeft geleerd, heeft een kalm karakter vooral als hij voldoende lichaamsbeweging krijgt om zijn natuurlijke energie te verbranden. Een opvallend kenmerk van de poedel is zijn intelligentie. Slimme honden kunnen natuurlijk moeilijk zijn om mee te leven. Ze leren snel goede en slechte gewoontes aan en onthouden alles. Daarom is hem jong trainen en goede manieren aanleren essentieel. Het is belangrijk om de hond consequent, maar liefdevol op te voeden. Wanneer je dit doet, heb je een vriend voor het leven.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Poedel Middenslag

Omgevingsallergie is een van de meest voorkomende huidaandoeningen bij de hond. Bij atopie is de hond allergisch voor iets uit de omgeving bijvoorbeeld huisstofmijt of pollen. De aandoening komt meestal voor het eerst tot uiting in de eerste 3 levensjaren van de hond. Jeuk en roodheid aan de kop, onderpootjes en liezen worden het meest gezien. Als de hond heftig schuurt, kunnen er kleine ontstekingsreacties in de huid ontstaan. Het vaststellen van omgevingsallergie bij de hond is een lang en kostbaar traject en leidt niet altijd tot een resultaat.

Een erfelijke auto-immuunziekte waarbij de bijnieren worden aangetast. Het lichaam maakt hierdoor weinig bijnierschorshormonen aan. Hierdoor raken de bloedsuikerspiegel, bloeddruk en het afweersysteem van de hond uit balans. De honden worden slomer, hebben minder eetlust en raken verzwakt. Als de diagnose is vastgesteld, zal de hond levenslang medicatie nodig hebben.

PRA is een aandoening waarbij het netvlies verslechtert. De hond krijgt eerst moeite met zicht in schemering en kan uiteindelijk helemaal blind worden. Voor sommige rassen is er een DNA-test beschikbaar die kan uitsluiten of de hond drager of lijder is van de aandoening.

Een oorontsteking ontstaat vaak bij honden met hangende oren en/of veel haar in de gehoorgang en bij honden die veel zwemmen. Vaak is er een onderliggende oorzaak voor de oorontsteking, zoals een allergie, mijten, een schimmelinfectie of een vreemd voorwerp. De ontsteking geeft meestal jeuk en pijn aan het oor en een gerichte behandeling is noodzakelijk.

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Elleboogdysplasie omvat meerdere problemen in het ellebooggewricht die allemaal resulteren in schade en vervolgens artrose in het ellebooggewricht. Dit geeft pijn bij beweging en in een later stadium zal de hond kreupel gaan lopen. Elleboogdysplasie kan erfelijk zijn, daarom is het bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouders vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op de aanwezigheid van elleboogdysplasie.

Hierbij worden de zenuwen van het ruggenmerg langzaam afgebroken. Dit geeft neurologische klachten en leidt uiteindelijk tot verlamming. De aandoening is vergelijkbaar met MS bij mensen. Er is geen behandeling mogelijk en uiteindelijk is euthanasie nodig.

Haargroei vanuit de vrij ooglidrand. Bij verkeerde stand van het haartje kan deze zich op de oogbol richten en daar irritatie geven. De haren zijn niet altijd met het blote oog te zien, maar de slijmpropjes rondom de haren zijn vaak wel zichtbaar. Het haarzakje moet definitief worden verwijderd.

Bij cataract komt er vertroebeling in de ooglens, zichtbaar als een grijs/blauwe verkleuring in het oog. Het zicht van de hond neemt daardoor af. De aandoening kan bij veel rassen voorkomen en voor sommige rassen is er een DNA test beschikbaar. Veel ouderdieren worden vooraf gecontroleerd op cataract door een specialistisch oogonderzoek.

Een erfelijke aandoening waarbij het ooglid zich naar naar binnen vouwt. Hierdoor komen de haartjes tegen de oogbol aan en dat kan daar irritatie en schade geven. Er is meestal een operatie nodig om het ooglid weer in juiste positie te brengen.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Poedel heeft een zogenaamde hypoallergene vacht. Deze hond staat erom bekend dat hij niet tot weinig verhaart. Het is belangrijk om dit artikel te lezen over hypoallergene honden. Het is belangrijk dat de Poedel dagelijkse vachtverzorging krijgt, door middel van het doorkammen van de vacht. Hierdoor worden klitten en vuil verwijderd.

De Poedel komt voor in de vachtkleuren zwart, wit, abrikoos, crème, zwart-wit, sable, grijs, bruin, blauw, zilver en rood.

De Poedel Middenslag met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. De poedel is een geweldige metgezel voor kinderen, hoewel jonge kinderen die niet weten hoe ze met een hond moeten omgaan, de Middenslag Poedel kunnen pijn doen.

Poedels kunnen agressief zijn naar mensen buiten hun gezin of naar andere honden. Ze dienen op vroege leeftijd gesocialiseerd te worden met andere mensen en huisdieren. Ze hebben duidelijkheid en consistentie nodig bij de training.

Op zoek naar een Poedel Middenslag pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 11-13 jaar

Kenmerken

Soms luidruchtig - Ondeugend - Niet graag alleen

Op zoek naar een Poedel Middenslag pup?
Bekijk fokkers

Honden die lijken op Poedel Middenslag