Pyreneese Berghond | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Pyreneese Berghond

Loyaal - Beschermend - Intelligent - Gevoelig

Pyrenese berghond vierkant
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10-12 jaar

Kenmerken

Blaf veel - Aanhankelijk - Extra borstelbeurt in de rui

Op zoek naar een Pyreneese Berghond pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Pyreneese Berghond

De Pyreneese Berghond is als hij in goeie handen is een rustige hond, die toegewijd is aan zijn gezin en aanhankelijk en zacht is met kinderen. Hij is een goeie bewaker van het huis, het is ook een goeie gezinshond en zal beschermend zijn over degene die hij liefheeft. Hij blaft veel, dit om indringers af te weren. De Pyreneese Berghond is intelligent en heeft ook humor. Het is een gevoelige hond, maar hij kan ook eigenwijs en eigenzinnig zijn. Het is een onafhankelijke denker die ook koppig kan zijn, maar hij is ook heel aanhankelijk en zachtaardig. Als hij vroeg gesocialiseerd is zal hij opgroeien tot een veelzijdige hond.

Aandachtspunten

  • De Pyreneese Berghond kan in verschillende typen karakter voorkomen: de gezinshond, de kuddebewaker of de erfbewaker.
  • De Pyreneese Berghond is een grote hond. Daarom past hij beter in een (groter) huis met een tuin.
  • Hij waakt goed over zijn gezin en kan daarbij zijn blaf laten horen.
  • Als hij te lang alleen is kan hij zich gaan vervelen en kan hij vernielzuchtig worden.
  • Het is een echte genieter van vrijheid en hij zal bij een kleine opening al zijn weg naar buiten vinden.
  • Hij heeft veel beweging nodig, maar niet extreem veel. Minimaal een lange wandeling per dag, aangevuld met voldoende bewegingsruimte in de tuin of meerdere kleinere wandelingen.
  • De Pyreneese Berghond heeft een dubbele Hubertusklauw die niet weggehaald mag worden, maar de nagels moeten wel regelmatig worden geknipt.

De beste eigenaar voor de Pyreneese Berghond

De Pyreneese Berghond is dominant, onafhankelijk en koppig, dus hij kan moeilijk te trainen zijn. Hij heeft een consequente, rechtvaardige en geduldige opvoeding nodig. De Pyreneese Berghond heeft een eigenaar nodig die zijn dominante karakter en sterk territoriale gedrag aan kan. Hij heeft een baasje nodig die fysiek in staat is om leiding te geven. Zijn baasje moet veel tijd hebben voor socialisatie, training en vachtverzorging. Ook is hij niet graag alleen. Benader de Pyreneese Berghond consistent, bij de training heeft hij een positieve en zachte bekrachtiging nodig. Het is een intelligente hond, dus hij kan zich snel gaan vervelen, zorg dus voor de juiste stimulatie.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Pyreneese Berghond

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Osteochondrose is een aandoening waarbij aan het kraakbeen in het gewricht is aangedaan en daardoor kunnen afbreken. De losse stukjes kraakbeen in het gewricht geven veel pijn en de hond gaat kreupel lopen. OCD wordt met name bij grote hondenrassen gezien die nog in de groei zijn. Het losse kraakbeen zal chirurgisch uit het gewricht moeten worden verwijderd.

Bij deze aandoening schiet de knieschijf naar de binnenzijde of buitenzijde van de knie. Hierdoor kan de hond de knie niet goed strekken en gaat hij kreupel lopen. De patella luxatie komt in verschillende gradaties van luxatie voor. De aandoening wordt vooral bij kleinere hondenrassen gezien en heeft een erfelijk component. Het is daarom bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouderdieren vooraf worden getest.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Pyreneese Herdershond heeft een witte vacht of wit met wolfsgrauw, bleekgeel of oranje aftekeningen op zijn hoofd. Zijn vacht is vrij makkelijk te verzorgen en moet gemiddeld 2 keer per week worden geborsteld. In zijn hevige rui, ongeveer 2 keer per jaar, moet hij wel elke dag geborsteld worden. Hij verhaart gemiddeld tot veel.

De Pyreneese Berghond met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Pyreneese Berghond is dol op kinderen, hij zal ze dan ook goed beschermen. Hij is alleen wel te groot voor kleine kinderen om hem uit te laten, dit zal dus door grote kinderen of volwassenen moeten worden gedaan. De Pyreneese Berghond is over het algemeen ook goed met andere honden. Als hij goed opgevoed is speelt hij graag met andere honden. Andere huisdieren worden gezien als deel van het gezin, dus hier is hij ook goed mee en beschermend over. Het is een territoriale hond, dus vreemde dieren zal hij van zijn terrein verjagen.

Wil je echt onafhankelijk informatie over dit ras kijk dan naar de rasgids via:

Op zoek naar een Pyreneese Berghond pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10-12 jaar

Kenmerken

Blaf veel - Aanhankelijk - Extra borstelbeurt in de rui

Op zoek naar een Pyreneese Berghond pup?
Bekijk fokkers

Honden die lijken op Pyreneese Berghond