Sennendoodle | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% geen broodfokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Sennendoodle

Behoefte werk - Vaak beweging nodig - Aanhankelijk - Waaks

Sennendoodle
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10-14 jaar

Kenmerken

Ik wil graag werken - Bewakers - Goed met kinderen

Op zoek naar een Sennendoodle pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Sennendoodle

De Sennendoodle heeft een prettig karakter. Het is een echte waker. Ze zijn niet snel bang en waken altijd over het gezin/baasje. Het zijn erg vriendelijke honden en verwelkomen graag vreemden. Ze willen graag alles doen voor het baasje. De Sennendoodle wil graag leren en luisteren erg goed naar het baasje. Het zijn intelligente honden en willen mentaal en fysiek uitgedaagd worden.

Aandachtspunten

  • De Sennendoodles zijn erg leergierig en willen graag door het vuur gaan voor het baasje.
  • Het is een aanhankelijk ras en eist alle aandacht.
  • Het zijn erg intelligente honden die mentaal en fysiek uitgedaagd willen worden.

De beste eigenaar voor de Sennendoodle

De beste eigenaar voor de Sennendoodle is iemand die genoeg tijd heeft om aandacht te geven. Het is belangrijk dat je de honden genoeg blijft uitdagen om hem niet te laten vervelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan iets nieuws aanleren. Een goede socialisatie op jonge leeftijd is belangrijk om ervoor te zorgen dat de hond goed kan omgaan met kinderen en andere huisdieren.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Sennendoodle

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Elleboogdysplasie omvat meerdere problemen in het ellebooggewricht die allemaal resulteren in schade en vervolgens artrose in het ellebooggewricht. Dit geeft pijn bij beweging en in een later stadium zal de hond kreupel gaan lopen. Elleboogdysplasie kan erfelijk zijn, daarom is het bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouders vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op de aanwezigheid van elleboogdysplasie.

Honden kunnen last hebben van verschillende oogproblemen zoals een ontsteking van het bindvlies of hoornvlies, cherry-eye, entropion en glaucoom. Het ECVO-oogonderzoek is een onderzoek naar meerdere erfelijke oogaandoeningen. De test kan niks uitsluiten, maar de uitslag 'vrij' betekent dat de hond op dat moment geen afwijkingen heeft aan de ogen.

Omgevingsallergie is een van de meest voorkomende huidaandoeningen bij de hond. Bij atopie is de hond allergisch voor iets uit de omgeving bijvoorbeeld huisstofmijt of pollen. De aandoening komt meestal voor het eerst tot uiting in de eerste 3 levensjaren van de hond. Jeuk en roodheid aan de kop, onderpootjes en liezen worden het meest gezien. Als de hond heftig schuurt, kunnen er kleine ontstekingsreacties in de huid ontstaan. Het vaststellen van omgevingsallergie bij de hond is een lang en kostbaar traject en leidt niet altijd tot een resultaat.

Bij voedselallergie vertoont de hond een allergische reactie op meestal een van de dierlijke eiwitbronnen in het voer. Met name rund, kip, zuivel en eieren blijken een reactie uit te lokken wat zich uit in huidklachten. Hierbij zijn jeuk en roodheid van de pootjes, oksels, liezen en oren de meest voorkomende symptomen. De diagnose kan worden gesteld door de hond op een eliminatiedieet te zetten. Als voedselallergie is vastgesteld, zal de hond levenslang op een aangepast dieet moeten.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De vacht van de Sennendoodle is lang en warrig. De vacht komt voor in verschillende kleuren zoals: Zwart, bruin, wit en blond. Deze kleuren kunnen ook met elkaar mixen. De Sennendoodle verhaart middelmatig en heeft een wekelijkse borstelbeurt nodig om de vacht goed bij te houden.

De Sennendoodle met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer uw kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Sennendoodle kan goed omgaan met kinderen en andere huisdieren. Het is wel belangrijk dat je de hond goed socialiseert.

Op zoek naar een Sennendoodle pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10-14 jaar

Kenmerken

Ik wil graag werken - Bewakers - Goed met kinderen

Op zoek naar een Sennendoodle pup?
Bekijk fokkers

Honden die lijken op Sennendoodle