Tibetaanse Mastiff | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Tibetaanse Mastiff

Koppig - Beschermend - Intelligent - Terughoudend

Mastiff rasdetail
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Gemiddeld

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10 - 12 jaar

Kenmerken

Vereist een consequente maar vriendelijke opvoeding - Waaks - Eigenwijs - Extra borstelbeurt in de rui

Op zoek naar een Tibetaanse Mastiff pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Tibetaanse Mastiff

De Tibetaanse Mastiff is intelligent, maar kan ook enorm eigenwijs zijn. Dit zorgt ervoor dat hij lastig te trainen en dat het moeilijk is hem dingen aan te leren. Het is een echte knuffelbeer en ook erg loyaal naar zijn baas. Dit maakt hem een goede gezinshond. Het is van nature een echte waakhond. Tegenover vreemden kan deze hond zich gereserveerd gedragen. Hij slaat snel aan door te gaan blaffen wanneer vreemden het terrein op komen. Het is belangrijk de Tibetaanse Mastiff goed te socialiseren. Hiermee wordt ongewenst gedrag voorkomen.

Aandachtspunten

  • De Tibetaanse Mastiff wordt beschouwd als een agressief ras. Een huis in een drukke woonwijk is voor deze hond dus niet aan te raden.

De beste eigenaar voor de Tibetaanse Mastiff

De beste eigenaar voor de Tibetaanse Mastiff is iemand die stevig in zijn of haar schoenen staat. Hij is lastig te trainen en denkt graag voor zichzelf. Hij houdt niet altijd even veel van commando's. Het trainen op een consequente, maar vriendelijke manier geeft bij deze hond de beste resultaten. Het belonen van de Mastiff na het correct uitvoeren van een oefening wordt sterk aangeraden.

Verder heeft de Tibetaanse Mastiff gemiddelde dagelijkse lichaamsbeweging nodig en het is daarbij belangrijk dat de toekomstige eigenaar van deze hond hieraan kan voldoen.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Tibetaanse Mastiff

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

PRA is een aandoening waarbij het netvlies verslechtert. De hond krijgt eerst moeite met zicht in schemering en kan uiteindelijk helemaal blind worden. Voor sommige rassen is er een DNA-test beschikbaar die kan uitsluiten of de hond drager of lijder is van de aandoening.

Bij hypothyreoïdie maakt de schildklier minder schildklierhormoon thyroxine aan. Dit hormoon is belangrijk voor de stofwisseling. Bij een tekort zal de hond slomer worden, warme ligplekken zoeken, een hangende gezichtsuitdrukking en andere vacht krijgen. De hond zal dan levenslang schildklierhormoon moeten krijgen.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Tibetaanse Mastiff heeft een dubbele vacht. Zijn ondervacht is dicht en wollig. Zijn bovenvacht bestaat uit stijle en ruwe haren. Het is belangrijk de vacht van deze hond wekelijks enkele keren te borstelen. Eén keer per jaar verhaart de Tibetaanse Mastiff enorm veel, maar daarentegen houdt hij de rest van het jaar zijn haren vast. Wanneer de hond in de rui is, is het aan te raden de vacht dagelijks te borstelen.

De Tibetaanse Mastiff komt voor in verschillende kleuren als zwart, bruin en tan, rood goud, zwart en tan, bruin en blauwgrijs.

De Tibetaanse Mastiff met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Tibetaanse Mastiff kan uitstekend omgaan met kinderen. Wel zal hij zich beschermend gedragen tegenover zijn kinderen. Wanneer andere kinderen zijn huis binnenkomen zal hij zich onrustig gedragen. Met andere honden en huisdieren kan deze hond goed overweg.

Op zoek naar een Tibetaanse Mastiff pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Gemiddeld

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10 - 12 jaar

Kenmerken

Vereist een consequente maar vriendelijke opvoeding - Waaks - Eigenwijs - Extra borstelbeurt in de rui

Op zoek naar een Tibetaanse Mastiff pup?
Bekijk fokkers

Honden die lijken op Tibetaanse Mastiff