Welsh Corgi

Vasthoudend - Extravert - Speels - Vriendelijk

Aandachtspunten

  • Welsh Corgi's zijn vocale honden die de neiging hebben om tegen van alles en nog wat aan te blaffen.
  • Hoewel het intelligente honden zijn, kunnen ze ook koppig zijn. Als koppigheid te veel opspeelt, wordt bench-training geadviseerd.
  • Hun sterke drijfinstinct kan ervoor zorgen dat ze kinderen bij het spelen in de hielen gaan zitten.
  • Welsh Corgi's kunnen zichzelf overeten en overgewicht ontwikkelen. Zijn voedselinname moet jij als baasje nauwlettend in de gaten houden.
  • Hoewel het kleine honden zijn, hebben Welsh Corgi's veel energie en hebben ze elke dag een gezonde hoeveelheid beweging nodig.

Persoonlijkheid

Hoewel de Welsh Corgi nog steeds als werkhond wordt gebruikt, zie je hem tegenwoordig het vaakst als huisdier. Ze staan ​​bekend als gelukkig, liefdevol en intelligent, maar soms met een eigenwijs of onafhankelijk karakter. Ze zijn gemakkelijk te trainen, maar verwacht niet dat je Corgi zich ondergeschikt opstelt. Ze denken namelijk graag voor zichzelf.

Hoewel hij zijn baasje een plezier wil doen, is eten een grote motivator voor hem bij het trainen. Ga voorzichtig te werk: Welsh Corgi's houden van eten en kunnen overgewicht ontwikkelen als hun voedselinname niet wordt gematigd. Welsh Corgi's zijn ook goede waakhonden. Ze kunnen vreemden wantrouwen en zullen snel blaffen als ze het gevoel hebben dat iets of iemand hun huis en/of gezin bedreigt.

Gezondheid

Erfelijke aandoeningen:

Welsh Corgi Cardigan
Heupdysplasie (ontwikkelingsstoornis heup)
Degeneratieve Myelopathie (DM)
Progressieve Retina Atrofie (PRA) (EVCO-oogonderzoek)
Retinadysplasie (RD) (EVCO-oogonderzoek)

Welsh Corgi Pembroke

Heupdysplasie (ontwikkelingsstoornis heup)
Degeneratieve Myelopathie (DM)
Membrana Pupillaris Persistens (MPP)
Cataract (EVCO-oogonderzoek)

Kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. Welsh Corgi's hebben een opmerkelijke affiniteit met kinderen, maar dankzij hun hoedende instincten knabbelen ze soms aan de voeten of enkels van kinderen. Corgi's zijn echter leergierig waardoor dit gedrag op jonge leeftijd kan worden afgeleerd.

Een Welsh Corgi kan meestal goed omgaan andere huisdieren in het huishouden, zolang ze maar met hen zijn gesocialiseerd.

Wil je echt onafhankelijk informatie over dit ras kijk dan naar de rasgids via:

comb
Vachtverzorging

wekelijks

ball
Beweging

Veel

comb
Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-14 jaar

ball
Kenmerken

Sommige zijn zeer vocaal - Kan gulzig zijn, aanleg voor overgewicht

Relevante artikelen

Hulp nodig bij je zoektocht?

Ik ben Suus van Bazoeki. Waar kan ik je mee helpen?

31613074722