Welsh Corgi Pembroke | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Welsh Corgi Pembroke

Levendig - Waaks - Krachtig - Vriendelijk

Welsh corgi rasdetail
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-14 jaar

Kenmerken

Veedrijvers instinct - Kan vocaal zijn

Op zoek naar een Welsh Corgi Pembroke pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Welsh Corgi Pembroke

Hoewel Welsh Corgi's nog steeds als werkhond wordt gebruikt, zie je ze tegenwoordig steeds meer als huisdier. De Welsh Corgi Pembroke wordt ongeveer 25 tot 30 cm groot en weegt rond de 9 tot12 kg. Door zijn formaat past hij in een kleiner huis, maar vergeet niet dat hij dezelfde behoeften heeft als die van een grote herdershond.

Ze staan ​​bekend als intelligent, moedig en met een sterk uithoudingsvermogen. De Pembroke is over het algemeen iets meer outgoing dan de Cardigan. Ook zal de Pembroke zijn rol binnen het gezin erg serieus nemen. De Welsh Corgi Pembroke is iets serieuzer en pittiger dan de Welsh Corgi Cardigan. De eigenaar moet daarom zelfverzekerd en consequent zijn. De Welsh Corgi had vroeger als taak om in kuiten te bijten tijdens het veedrijven. Dit moet als pup direct worden afgeleerd, omdat hij het later anders als gewoonte zal maken.

Wanneer de Welsh Corgi Pembroke genoeg wordt uitgedaagd, zal het een goede gezinshond zijn. Daarnaast zijn Welsh Corgi's ook goede beschermers en zullen blaffen als ze het gevoel hebben dat iets of iemand hun huis en/of gezin bedreigt.

Aandachtspunten

  • Welsh Corgi's zijn vocale honden die hun huis en gezin graag willen beschermen.
  • Hoewel het intelligente honden zijn, kunnen ze ook hun eigen plan trekken. Zorg ervoor dat je hun aandacht bij jou houdt.
  • Hun sterke drijfinstinct kan ervoor zorgen dat ze mensen tijdens het spelen in hun hielen gaan bijten. Leer dit gedrag meteen af.
  • Welsh Corgi's kunnen zichzelf overeten en overgewicht ontwikkelen, zorg ervoor dat je zijn eetpatroon goed in de gaten houdt.
  • Hoewel het kleine honden zijn, hebben Welsh Corgi's veel energie en hebben ze elke dag een gezonde hoeveelheid beweging nodig.

De beste eigenaar voor de Welsh Corgi Pembroke

De Welsh Corgi Pembroke is geen beginnershond en gedijt het beste bij een eigenaar die zelfverzekerd is en de regels kan bepalen voor de hond. Het is een intelligente hond die goed kan leren, maar ook goed voor zichzelf kan nadenken. Daarom is het belangrijk dat de eigenaar van de Welsh Corgi genoeg uitdaging kan bieden aan zijn hond. Het is belangrijk dat je veel afwisseling biedt binnen de trainingen om hem bij de les te houden. Hij zal dan graag met je willen samenwerken. Om de Welsh Corgi tevreden te houden moet hij daarnaast dagelijks lekker los kunnen rennen om zijn energie kwijt te kunnen.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Welsh Corgi Pembroke

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Elleboogdysplasie omvat meerdere problemen in het ellebooggewricht die allemaal resulteren in schade en vervolgens artrose in het ellebooggewricht. Dit geeft pijn bij beweging en in een later stadium zal de hond kreupel gaan lopen. Elleboogdysplasie kan erfelijk zijn, daarom is het bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouders vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op de aanwezigheid van elleboogdysplasie.

Stoornis in de groei en rijping van het kraakbeen van de lange botten. Dit remt de groei van de botten met als resultaat korte, dikke botten. Voor sommige rassen is dit een uiterlijk kenmerk. De aandoening gaat vaak gepaard met het radius curvus syndroom. In sommige gevallen kan een specialistische chirurgische ingreep de aandoening verlichten.

Hierbij worden de zenuwen van het ruggenmerg langzaam afgebroken. Dit geeft neurologische klachten en leidt uiteindelijk tot verlamming. De aandoening is vergelijkbaar met MS bij mensen. Er is geen behandeling mogelijk en uiteindelijk is euthanasie nodig.

Dystocia staat voor 'moeilijke geboorte'. Dit kan zowel door de grootte van de pup als door afwijkingen bij moeder komen. Als dit gebeurt, moet er ingegrepen worden door fokker of soms zelfs de dierenarts.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Welsh Corgi Pembroke heeft een dikke middellange vacht. Hij kan voorkomen in de kleuren rood, sable, lichtbruin of rood met zwart. Ze kunnen daarbij witte aftekeningen hebben op hun kop, poten of borst.

De vachtverzorging van de Welsh Corgi is vrij eenvoudig en bestaat uit het wekelijks borstelen. Tijdens de ruiperiode zou je de Corgi iets vaker moeten borstelen om hem sneller van zijn losse haren af te helpen.

De Welsh Corgi Pembroke met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. Welsh Corgi's kunnen goed overweg met kinderen, maar zorg voor een goede socialisatie met kinderen als de Corgi nog jong is. Met name de Welsh Corgi Pembroke is erg gericht op zijn familie en neemt zijn rol binnen het gezin ook zeer serieus.

Doordat de Welsh Corgi Pembroke oorspronkelijk een veedrijver is, kan zijn hoedende instinct ervoor zorgen dat ze soms achter kinderen aanrennen en proberen in hun hielen of kuiten te bijten. Corgi's zijn echter leergierig waardoor dit gedrag op jonge leeftijd direct kan en moet worden afgeleerd.

Een Welsh Corgi kan meestal goed omgaan andere huisdieren in het huishouden, zolang ze maar goed met hen worden gesocialiseerd. Begin daar al op jonge leeftijd mee, om te voorkomen dat hij ze al prooi zal zien.

Op zoek naar een Welsh Corgi Pembroke pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-14 jaar

Kenmerken

Veedrijvers instinct - Kan vocaal zijn

Op zoek naar een Welsh Corgi Pembroke pup?
Bekijk fokkers