Pups te koop van verantwoordelijke fokkers | Bazoeki
Welke hond zoek je?

Het Team

Wij zijn Bazoeki!

Bazoeki is ontstaan door onze eigen problematische zoektocht naar een hond. Met de komst van onze hond Jet hebben wij in levende lijven ondervonden hoe lastig het kan zijn in om in een veilige omgeving je nieuwe aanstaande gezinslid te zoeken. Uiteindelijk is het helemaal goed gekomen en is Jet een gezonde blije hond. Toch werd ze onbedoeld een inspiratiebron voor Bazoeki
Het verbaasde ons dat er geen centrale plek was op het internet waarin veiligheid en vertrouwen samen werden gebracht. Wij vonden dat we anno nu de kracht van technologie en de kunde van onze experts samen moesten brengen op één platform.

We werken samen met de allerbeste experts op het gebied van diergeneeskunde. Samen met hen hebben wij de Bazoeki Standaard ontwikkeld. Met hun uitgebreide kennis en ervaring ondersteunen zij ons én houden toezicht op de volbrenging van onze missie; op ons platform gezondheid en gedrag voorop, transparantie en verantwoordelijkheid.

Onze expert


Dr. Ing. Paul A. M. Overgaauw Dipl. ACVM

Afgestudeerd als dierenarts differentiatie geneeskunde van gezelschapsdieren. Daarna is hij werkzaam geweest in zowel gemengde als gezelschapsdierenpraktijk.
In 1997 is hij gepromoveerd op een onderzoek samen met het RIVM en de Faculteit Diergeneeskunde naar de volksgezondheidsaspecten van spoelworminfecties van hond en kat. In 2011 Hij is parasitoloog en Nederlands en Amerikaans specialist veterinaire microbiologie. Momenteel is Paul parttime als docent-onderzoeker verbonden aan het Institute for Risk Assessment Sciences, Divisie Veterinaire Volksgezondheid, Faculteit Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht. Hij was tot 2014 lector diergezondheid bij de HAS Hogeschool in Den Bosch. Zijn belangstelling ligt vooral op het gebied van (parasitaire) zoönosen en hij is lid van diverse nationale en internationale organisaties op dit gebied.


Stichting Gezonde Gezelschapsdieren (SGG)

Het zoeken én vinden van een gezonde pup of kitten is voor veel kandidaat-eigenaren een flinke uitdaging. De verhalen van kopers die achteraf teleurgesteld zijn over de aankoop van hun nieuwe huisgenoot zijn legio. Meestal is er dan een geschil over een infectie of ziekte die in het nest is opgelopen óf een rasgebonden (erfelijk) gezondheidsprobleem die pas ná de aankoop zichtbaar is geworden, maar vaak al aanwezig was.

De Stichting Gezonde Gezelschapsdieren (SGG) is opgericht door enkele dierenartsen met het doel om potentiële kopers van jonge dieren te helpen in hun zoektocht naar en de aanschaf van een gezonde pup of kitten.

De uitgangspunten om de koper bij te staan zijn simpel en is primair gebaseerd transparantie van de gezondheid van het dier én vertrouwen. Daarbij vindt de SGG het geen criterium of een dier raszuiver of op uiterlijk is gefokt maar wel of het dier gezond is.

Om dat te bereiken heeft de SGG een unieke samenwerking met het Bazoeki platform waar baasjes, die op zoek zijn naar een nieuwe huisgenoot, worden gematcht met fokkers die verantwoord en transparant fokken en zich houden zich aan de Nederlandse wetgeving. Zij voldoen aan de Bazoeki-norm en alleen deze fokkers worden toegelaten op het platform.

De belangrijkste uitgangspunten van de door hen aangeboden pups en kittens zijn dat deze:

  • uitsluitend in Nederland zijn gefokt
  • bij de fokker zijn gechipped
  • zijn onderzocht door een dierenarts en de basisvaccinaties hebben ontvangen
  • zijn gekeurd door de dierenarts waarbij eventuele afwijkingen zijn vastgelegd
  • afkomstig zijn van fokkers die transparant werken en zich houden zich aan de Nederlandse wet

Alleen dieren die voldoen aan het protocol dat door de SGG en Bazoeki is opgesteld hebben recht op een SGG Puppy- of Kittenkeurmerk. Dit is een gezondheidscertificaat die bij overdracht van de pup of kitten wordt afgegeven aan de nieuwe eigenaar. De eigenaar kan met dit certificaat een voorlopige dierverzekering aanvragen bij Petplan zonder verplichtingen. Eventuele ziektekosten die zich in de eerste 30 dagen na aankoop openbaren zullen dan alsnog grotendeels worden vergoed. Uiteraard kan de eigenaar ervoor kiezen de verzekering te verlengen.

De SGG ziet erop toe dat alle partijen bij de aan- en verkoop van pups en kittens transparant handelen en zich houden aan de uitgangspunten. Ondanks deze zorgvuldigheid kan een dier na de overdracht toch nog ziek worden, maar dan worden, indien de eigenaar het certificaat tijdig activeert, de meeste ziektekosten alsnog vergoed.