Over ons | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Hoe werkt Bazoeki?

Wie zijn wij, wat doen we precies en hoe gaat het in zijn werk?

Hond met meisje 2

Wie is Bazoeki?

Bazoeki is een platform voor toekomstige hondenbezitters die op zoek zijn naar een pup. Het verschil met andere platforms en marktplaatsen is dat wij de aanbieders eerst checken voordat ze toegang krijgen tot een profiel. Zo weet jij zeker dat je te maken hebt met een eerlijke fokker. Bazoeki is er voor iedere hond, voor pups van rashonden en kruisingen.

Wat doet Bazoeki?

Aanbieders screenen

We gaan langs op locatie, checken registratie- en chipnummers en kijken wat de fokker doet om gezonde sociale honden te fokken. Is het ok? Dan krijgt de aanbieder toegang tot ons platform. Zolang als de fokker pups verkoopt via Bazoeki blijven we onze checks uitvoeren.

Heldere profielen

‘Op ieder potje, past een dekseltje’. Wij zorgen dat jij overzichtelijk profielen kan vergelijken en kan aanvragen bij een profiel dat bij jouw prioriteiten past.

Nazorg van ons team

Jij krijgt korting op alles wat nodig is om het beste baasje te worden.

Hoe vraag ik een pup aan bij Bazoeki?

Een pup aanvragen doe je zo:

Profielen bekijken

Kijk wat bij jou past. Weet je het nog niet zeker? Doe de quiz!

Aanvragen

Heb jij jouw profiel gevonden? Dan kan je aanvragen bij het profiel naar keuze.

Uitnodiging van fokker

Heb jij jouw aanvraag verstuurd, dan ontvangt de fokker deze. Bij een klik kan de fokker jou uitnodigingen voor een gesprek.

Wat kost Bazoeki?

Oriënteren is altijd gratis. Weet je het zeker? Neem direct een aanvraag account.
Instagramberichten puppyfotos 5

Krijg kortingen bij onze partners

Zo word jij het beste baasje!

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen, schroom niet om contact met ons op te nemen

Wat kost Bazoeki?

Om een pup aan te vragen via Bazoeki vragen we je altijd om onze aanmeldingsfee van €25 te betalen. Dit vragen we om er zeker van de te zijn dat je serieus geïnteresseerd bent en om de website te kunnen onderhouden. Heb je uiteindelijk een match bij een fokker dan vraagt Bazoeki een Kopersbescherming van €100,-. Hiervoor kunnen we langsgaan op locatie en alle administratie rondom ieder individueel nestje zorgvuldig controleren.

Waar moeten fokkers precies aan voldoen?

In de Bazoeki-standaard kun je lezen waar we op letten bij onze screening. Dit zijn wettelijke verplichtingen die we hebben aangevuld met gezondheids- en welzijn criteria. Naast dat de fokker de pups goed moet socialiseren en vooral eerlijk tegen jou moet zijn over de pup die je mogelijk gaat kopen, vinden we het belangrijk dat de fokker geld en tijd heeft geïnvesteerd om een zo gezond mogelijke pup te fokken. We vinden het daarom belangrijk dat de fokker zijn ouderdieren screent op erfelijke afwijkingen die voorkomen bij het desbetreffende ras. Welke testen wij hebben bekeken en geverifieerd zie je op het fokkerprofiel. Klik op een ouderdier en kijk achter de test of deze door Bazoeki is geverifieerd.

Wat voor soort fokkers staan er op Bazoeki?

Op Bazoeki staan hobbymatige, semi-bedrijfsmatige en bedrijfsmatige fokkers. Je bent een bedrijfsmatige fokker als je meer dan 20 pups per jaar verkoopt. Hobbymatig als je één keer in de twee jaar een nestje fokt en iedereen die tussen deze normering zit, valt onder semi-bedrijfsmatige fokkers. Ze voldoen allemaal aan onze standaard en hebben een bezoek van ons gehad op locatie. In het profiel van de fokker is aangegeven wat de werkwijze is. Het is aan jou om te bepalen of deze werkwijze bij je past.

Kan Bazoeki garanderen dat mijn toekomstige pup gezond is?

Nee dat kan Bazoeki helaas niet. Ook een fokker kan jou niet 100% garanderen dat de pup uitgroeit tot een gezonde volwassen hond. Wij verplichten de fokker om de pups te vaccineren of een titerbepaling uit te voeren en de leefomgeving van de honden schoon te houden. Zo kunnen infectieziektes bij pups worden voorkomen, maar zelfs dan kan er een pup bij zitten die pech heeft. Veel rashonden hebben te maken met erfelijke afwijkingen. We verplichten de fokker om minimaal onderzoek te doen naar erfelijke afwijkingen, maar de perfecte test om alle afwijkingen uit te sluiten bestaat helaas niet. In ons kenniscentrum kun je meer lezen over de gezondheid van je toekomstige pup en wat je zelf kunt uitzoeken om een goede keuze te maken.

Wat is een goede prijs voor een pup?

Fokkers op Bazoeki mogen zelf bepalen welke prijs ze vragen voor hun pups. Ga ervan uit dat de meeste fokkers ongeveer tussen de 1300 en 1700 euro vragen voor een pup. Sommige fokkers vragen ook meer. Zo moeten bedrijfsmatige fokkers ook belasting betalen voor iedere verkochte pup en dit berekenen ze vaak door in de prijs. Wat een eerlijke prijs is voor een pup is afhankelijk van wat de fokker allemaal heeft gedaan (testen op ouderdieren, wel/geen stamboom etc.) en welke zaken hij jouw daarvoor teruggeeft (denk bijv. aan een jaar garantie op aangeboren afwijkingen). Het is goed om hier met de fokker over in gesprek te gaan.

Hoe lang duurt het voordat ik een reactie krijg van een fokker?

Gemiddeld reageren fokkers op Bazoeki binnen 20 uur op jouw aanvraag. De fokkers die ook beschikbare of geplande nestjes hebben, geven vaker al sneller een reactie dan de fokkers waarbij je alleen een wachtlijst plek aanvraagt.

Hoe lang duurt het voordat ik in aanmerking kom voor een pup?

Dat kan verschillen per ras, fokker en natuurlijk jouw eigen voorkeuren. Sommige rassen zijn erg populair en hebben een wachtlijst van wel twee jaar. Als jij zelf ook nog allerlei eisen hebt op het gebied van kleur of vacht dan kan dit nog wel langer zijn. Daarnaast kunnen fokkers ook lastig voorspellen wanneer ze voor jou een pup beschikbaar hebben. Het ene nestje is groter dan het andere, er kunnen pups overlijden of bijvoorbeeld alleen maar pupjes van hetzelfde geslacht worden geboren.

Is een fokker op Bazoeki hetzelfde als een erkende fokker?

Online is heel veel te vinden over het begrip ‘erkende fokker’, maar erg weinig over wat een erkende fokker precies is. Sommige mensen zeggen dat een fokker die met stamboom fokt een erkende fokker is, andere zeggen dat alleen fokkers die lid zijn van de rasvereniging erkende fokkers zijn. Op Bazoeki vind je fokkers die lid zijn van de rasvereniging, fokkers die met stamboom fokken, fokkers van kruisingen en fokkers van rashonden die niet met stamboom fokken. Al deze fokkers moeten aan dezelfde eisen voldoen. Wij hebben als platform gekeken of deze fokkers zich houden aan de Nederlandse wet en of ze hun best doen om gezonde en gesocialiseerde honden te fokken. Daar kun je als bezoeker van Bazoeki in ieder geval vanuit gaan.

Ik woon in België kan ik bij een Bazoeki fokker aanvragen?

Wanneer je woonachtig bent in België kun je bij iedere Bazoeki-fokker een aanvraag doen, maar het kan je zoektocht naar een pup wel ingewikkeld maken. Door Europese regelgeving mogen pups pas met 15 weken de grens over. De verplichte rabiës vaccinatie mag pas vanaf 12 weken worden gegeven en is 3 weken na het zetten pas geldig. Een fokker die een hond vanuit Nederland verkoopt aan jou die jonger is dan 15 weken doet dit dus eigenlijk illegaal. Je kunt natuurlijk goede afspraken maken met Nederlandse fokkers over een langer verblijf bij hun thuis, maar niet iedere fokker staat hiervoor open. Wij raden je aan om op zoek te gaan naar een pup in België of om te wachten totdat Bazoeki daar ook actief is.
Suus van Bazoeki
Hulp nodig bij je zoektocht?

Ik ben Suus van Bazoeki. Waar kan ik je mee helpen?

Mail naar
info@bazoeki.com
Bel ons
020 737 05 26