American Cocker Spaniël | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% geen broodfokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Amerikaanse Cocker Spaniël

Gevoelig - Zachtaardig - Trouw - Vriendelijk

Cocker spaniel amerikaans 2
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde Levensverwachting: 12- 15 jaar

Kenmerken

Niet graag alleen - Veel vachtverzorging - Kan niet goed loslopen

Op zoek naar een Amerikaanse Cocker Spaniël pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Amerikaanse Cocker Spaniël

De Amerikaanse Cocker Spaniël is een lieve, gevoelige hond. Als ze op een zachte en liefdevolle manier worden opgevoed, komt het beste in ze naar boven. Ze vinden het heerlijk om deel uit te maken van een fijn gezin en ze doen maar al te graag mee met alle activiteiten. De Amerikaanse Cocker Spaniël wordt gemiddeld tussen de 34 en de 40 cm groot. Het gewicht ligt gemiddeld tussen de 9 en 14 kg. Ze hebben voor hun grootte een heleboel energie. Deze hond vindt het daarom ook erg lekker om met zijn baas heerlijke wandelingen te maken.

De Amerikaanse Cocker Spaniël kan wat nerveus zijn rondom nieuwe mensen. Een vroege en goede socialisatie is daarom erg belangrijk voor de Amerikaanse Cocker Spaniël. Op deze manier leren ze goede manieren en zullen ze sneller minder nerveus zijn wanneer zij nieuwe mensen ontmoeten.

Aandachtspunten

  • De Cocker Spaniël is extreem populair. Hierdoor is het nóg belangrijker een verantwoorde fokker te vinden, die zich inzet voor de gezondheid van het ras.
  • Cocker Spaniëls kunnen last hebben van nervositeit, ondanks een goede socialisatie bij de fokker. Dit kan zich uiten in plasjes bij blijdschap, bijvoorbeeld als iemand thuiskomt.
  • Het is belangrijk om de Cocker Spaniël te trainen om het blaffen onder controle te houden.
  • Belangrijk om deze hond aan de riem te houden als het gebied niet afgezet is. De Cocker Spaniël is ontzettend op zijn baasje gericht, maar zal door zijn jachtinstinct ook achter de vogels aanrennen.
  • De Cocker Spaniël is een gevoelig ras, dus het is van belang niet een te harde training te geven.
  • De prachtige lange oren van dit ras moeten goed in de gaten gehouden worden, in verband met het mogelijk ontstaan van oorinfecties.

De beste eigenaar voor de Amerikaanse Cocker Spaniël

De Amerikaanse Cocker Spaniël is geschikt voor beginnende hondeneigenaren. De beste eigenaar voor deze hond is iemand die op een zachte en liefdevolle manier met de hond omgaat. Hij heeft ongeveer twee uur per dag beweging nodig, dus het is noodzakelijk dat de eigenaar dit de hond kan bieden. Hij heeft deze beweging nodig om zijn lichaam en geest uit te dagen. De Amerikaanse Cocker Spaniël is gek op zwemmen en apporteren. De perfecte eigenaar is dus iemand die activiteiten met de hond onderneemt.

De Cocker Spaniël is goed te trainen, mits dit op een zachte en liefdevolle manier gebeurt.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Amerikaanse Cocker Spaniël

Een oorontsteking ontstaat vaak bij honden met hangende oren en/of veel haar in de gehoorgang en bij honden die veel zwemmen. Vaak is er een onderliggende oorzaak voor de oorontsteking, zoals een allergie, mijten, een schimmelinfectie of een vreemd voorwerp. De ontsteking geeft meestal jeuk en pijn aan het oor en een gerichte behandeling is noodzakelijk.

Elleboogdysplasie omvat meerdere problemen in het ellebooggewricht die allemaal resulteren in schade en vervolgens artrose in het ellebooggewricht. Dit geeft pijn bij beweging en in een later stadium zal de hond kreupel gaan lopen. Elleboogdysplasie kan erfelijk zijn, daarom is het bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouders vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op de aanwezigheid van elleboogdysplasie.

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Bij deze aandoening schiet de knieschijf naar de binnenzijde of buitenzijde van de knie. Hierdoor kan de hond de knie niet goed strekken en gaat hij kreupel lopen. De patella luxatie komt in verschillende gradaties van luxatie voor. De aandoening wordt vooral bij kleinere hondenrassen gezien en heeft een erfelijk component. Het is daarom bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouderdieren vooraf worden getest.

Bij glaucoom neemt de vloeistofdruk in de oogbol toe en het oog kan daardoor beschadigd raken. Dit kan uiteindelijk leiden tot blindheid. Glaucoom kan erfelijk zijn of ontstaan als gevolg van een andere aandoening. Bij glaucoom moet het oog met spoed worden behandeld, zodat de druk in de oogbol weer afneemt.

Bij cataract komt er vertroebeling in de ooglens, zichtbaar als een grijs/blauwe verkleuring in het oog. Het zicht van de hond neemt daardoor af. De aandoening kan bij veel rassen voorkomen en voor sommige rassen is er een DNA test beschikbaar. Veel ouderdieren worden vooraf gecontroleerd op cataract door een specialistisch oogonderzoek.

Bij ectropion krult het onderste ooglid van de hond naar buiten. Met deze aandoening kan de hond last hebben van tranende ogen en de ogen zijn gevoeliger voor ontsteking. Meestal is er een chirurgische ingreep nodig om het ooglid te herpositioneren.

Een erfelijke aandoening waarbij het ooglid zich naar naar binnen vouwt. Hierdoor komen de haartjes tegen de oogbol aan en dat kan daar irritatie en schade geven. Er is meestal een operatie nodig om het ooglid weer in juiste positie te brengen.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Amerikaanse Cocker Spaniël vereist door zijn lange vacht meer vachtverzorging dan de Engelse Cocker Spaniël. Zijn vacht raakt door de lengte snel in de klit en een dagelijkse kam- of borstelbeurt is daarom ook sterk aanbevolen. Zo houd je de vacht mooi. Om de vacht perfect te houden zoals dat bij deze hond hoort, is het noodzakelijk om voor de hond om de vier tot acht weken een bezoekje te plannen aan een professionele trimsalon. Een belangrijk feitje om niet te vergeten: de Amerikaanse Cocker Spaniël verhaart gemiddeld.

De vachtkleur van de Amerikaanse Cocker Spaniël verschilt. Eenkleurig zijn ze vaak zwart, bruin of blond/rood. Wanneer ze meerdere kleuren in de vacht hebben is dit vaak zwart of bruin met tan, of bont. Bont is wit en tan met daarin nog een van bovenstaande kleuren verwerkt.

De Amerikaanse Cocker Spaniël met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Amerikaanse Cocker Spaniël is enorm geschikt als familiehond. Ze kunnen dan ook goed overweg met kinderen, zeker als ze met kinderen opgegroeid zijn.

Ook gaat dit ras goed samen met andere huisdieren in het gezin. Wel is het van belang dat hier goed training in gegeven wordt.

Op zoek naar een Amerikaanse Cocker Spaniël pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde Levensverwachting: 12- 15 jaar

Kenmerken

Niet graag alleen - Veel vachtverzorging - Kan niet goed loslopen

Op zoek naar een Amerikaanse Cocker Spaniël pup?
Bekijk fokkers