Argentijnse Dog | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% geen broodfokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Argentijnse Dog

Vriendelijk - Aanhankelijk - Loyaal - Beschermend

Argentijnse dog
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10 tot 12 jaar

Kenmerken

Goede socialisatie is essentieel - Heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding nodig - Heeft een sterke leider nodig - Waaks

Op zoek naar een Argentijnse Dog pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Argentijnse Dog

Over het algemeen is de Argentijnse Dog goedaardig en vriendelijk, maar zijn ook erg dominant en zelfverzekerd. Hij houdt van controle en laat zich niet graag commanderen. Wanneer deze hond zijn noodzakelijke socialisatie krijgt, is hij ook geschikt als familiehond. Laat hem van jongs af aan ook wennen aan verschillende situaties, mensen en andere honden of dieren. Hij is aanhankelijk naar zijn baas en gezin en zijn enorm loyaal en beschermend. Naar vreemden kan deze hond zich dus ook gereserveerd gedragen.

Aandachtspunten

  • De Argentijnse Dog is zelden sociaal tegen andere honden. Ook is het niet vanzelfsprekend dat hij goed kan opschieten met andere huisdieren. Socialisatie is bij deze hond essentieel.
  • De Argentijnse Dog moet zowel fysiek als mentaal voldoende uitgedaagd worden. Ze houden van speur- en zoekwerk.
  • Vanwege de witte vachtkleur van deze hond is hij snel vatbaar voor cochleaire doofheid.

De beste eigenaar voor de Argentijnse Dog

Door de neiging naar een dominant karakter is het belangrijk dat de Argentijnse Dog een leider heeft die stevig in zijn/haar schoenen staat. Hij is dan ook niet geschikt voor onervaren hondeneigenaren. Hij heeft een consequente, maar zachtaardige opvoeding nodig voor de beste resultaten. Het hard straffen van deze hond zal een averechtse werking hebben.

Hij vereist veel dagelijkse beweging. Het is niet voldoende driemaal per dag een klein rondje te lopen. Voor de veiligheid van anderen is het enorm belangrijk om de hond goed onder controle te hebben wanneer je besluit hem los te laten lopen.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Argentijnse Dog

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Elleboogdysplasie omvat meerdere problemen in het ellebooggewricht die allemaal resulteren in schade en vervolgens artrose in het ellebooggewricht. Dit geeft pijn bij beweging en in een later stadium zal de hond kreupel gaan lopen. Elleboogdysplasie kan erfelijk zijn, daarom is het bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouders vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op de aanwezigheid van elleboogdysplasie.

Aangeboren doofheid aan een of beide oren doordat de gehoorbotjes in het middenoor zijn aangetast. Deze aanboren vorm van doofheid wordt vooral in dieren gezien met veel wit in de vacht en blauwe ogen. Middels een BAER-test kan de hond op doofheid worden gecontroleerd.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen.

De Argentijnse Dog komt enkel voor in de witte vachtkleur. Zijn vacht is makkelijk bij te verzorgen. Enkele keren per week het vuil en de dode haren uit de vacht borstelen is voldoende om de vacht in goede conditie te houden. Deze hond verhaart gemiddeld veel en constant.

De Argentijnse Dog met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Argentijnse Dog is vriendelijk en speels en kan daarom enorm goed overweg met kinderen. Deze hond is dus erg geschikt als gezinshond. Tegenover andere honden kan de Argentijnse Dog erg dominant gedrag vertonen. Met andere huisdieren kan het daarentegen wel goed gaan, mits de hond goed is gesocialiseerd.

Op zoek naar een Argentijnse Dog pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10 tot 12 jaar

Kenmerken

Goede socialisatie is essentieel - Heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding nodig - Heeft een sterke leider nodig - Waaks

Op zoek naar een Argentijnse Dog pup?
Bekijk fokkers