Ariégois | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?

Ariégeois

Aanhankelijk - Sociaal - Opgewekt - Eigenwijs

Ariegois
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 11 jaar

Kenmerken

Vereist een consequente maar vriendelijke opvoeding - Behoeft werk - Eigenwijs - Jachtinstinct ook voor andere dieren

Op zoek naar een Ariégeois pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Ariégeois

Geen prooi ontsnapt aan de enorme werklust van de Ariégeois. Hij is vrolijk, actief en energiek. Het is een liefdevolle hond en wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt als gezelschapsdier. Hij accepteert vreemden snel en tonen dan ook niet snel wantrouwen. Dit maakt deze hond geen goede waakhond. De Ariégeois hecht zich sterk aan zijn eigenaren en is ook erg afhankelijk van de baas zijn richtlijnen.

Aandachtspunten

  • De Ariégeois wordt niet gelukkig van het leven in de stad.
  • De Ariégeois is geen goed maatje wanneer er andere huisdieren in huis wonen.

De beste eigenaar voor de Ariégeois

De Ariégeois heeft een koppig karakter en houden er niet van om commando's van zijn eigenaar op te volgen. Hij laat zich ook makkelijk afleiden door zijn gevoelige neus wanneer er een bepaalde geur voorbij komt. De training moet dus consequent, maar vriendelijk verlopen. Ook is variatie belangrijk zodat de hond uitgedaagd blijft gedurende de training. Hij vereist verder ook veel dagelijkse beweging. Het is dus belangrijk dat zijn toekomstige eigenaar genoeg tijd en zin heeft om aan alle behoeftes van de Ariégeois te voldoen

Voorkomende erfelijke aandoeningen Ariégeois

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Ariégeois heeft een korte vacht wat de vachtverzorging eenvoudig maakt. Een wekelijkse borstelbeurt is voor dit hondenras meer dan voldoende om lossen haren en vuil te verwijderen. Deze hond verhaart gemiddeld. De Ariégeois komt voor in het zwart-wit en driekleurig.

De Ariégeois met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer uw kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. De Ariégeois kan goed overweg met kinderen. Ook met andere honden is deze hond geen enkel probleem. Wat wel een probleem kan vormen zijn andere huisdieren. Dit komt door het prooieninstinct van de hond. Met katten of knaagdieren is deze hond dus niet te vertrouwen.

Op zoek naar een Ariégeois pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 11 jaar

Kenmerken

Vereist een consequente maar vriendelijke opvoeding - Behoeft werk - Eigenwijs - Jachtinstinct ook voor andere dieren

Op zoek naar een Ariégeois pup?
Bekijk fokkers