Berghond van de Maremmen | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% geen broodfokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Berghond van de Maremmen

Intelligent - Vriendelijk - Waaks - Alert

Berghond
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 13-14 jaar

Kenmerken

Behoeft werk - Waaks - Loyaal naar eigenaar - Extra borstelbeurt in de rui

Op zoek naar een Berghond van de Maremmen pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Berghond van de Maremmen

Het karakter van de Berghond van de Maremmen is goedmoedig en bedachtzaam, maar fel tegen vijanden van zijn kudde. Hij is een erg goede waakhond over het huis en de bewoners. Het is een erg aanhankelijke hond. Deze hond is van vroeger gewend zijn werk geheel zelfstandig uit te voeren, hierom is de Berghond niet gehoorzaam net zoals iedere andere hond dat is. Deze afstandelijke eigenschap zorgt er ook voor dat hij afstandelijk is naar vreemden toe.

Aandachtspunten

  • De Berghond van de Maremmen heeft een consequente baas nodig en is absoluut niet geschikt voor het leven in de stad.
  • De Berghond van de Maremmen is niet geschikt voor een eigenaar die graag een gehoorzame hond zou willen.
  • Door het verleden van de Berghond zijn ze tot op heden enorm goede wakers. Dit zorgt er ook voor dat ze tegenover vreemden erg gereserveerd zijn.
  • Ondanks zijn zelfstandige karakter, gaat de Berghond goed met kinderen en andere huisdieren en zal ze ten alle tijden met zijn leven beschermen.

De beste eigenaar voor de Berghond van de Maremmen

De Berghond van de Maremmen is een eigenwijze, zelfstandige en intelligente hond. Hij heeft dan ook een consequente en zeer duidelijke opvoeding nodig, wil de training slagen. Hij zal niet gehoorzamen aan zijn baas zoals je dat wellicht gewend bent bij andere honden. Wel kan je met veel geduld nodige commando's aanleren aan deze hond. Verder heeft deze hond veel beweging nodig. De beste eigenaar voor de Berghond van de Maremmen is dus iemand die stevig in zijn schoenen staat en over veel tijd en geduld beschikt om lekker met de hond aan de slag te gaan.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Berghond van de Maremmen

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Elleboogdysplasie omvat meerdere problemen in het ellebooggewricht die allemaal resulteren in schade en vervolgens artrose in het ellebooggewricht. Dit geeft pijn bij beweging en in een later stadium zal de hond kreupel gaan lopen. Elleboogdysplasie kan erfelijk zijn, daarom is het bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouders vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op de aanwezigheid van elleboogdysplasie.

Een acute aandoening waarbij de maag om zijn as draait en daardoor de toe- en afvoer worden belemmerd. De bloedvaten raken bekneld en de maag kan enorm groot worden doordat hij zich met gas vult. De hond moet met spoed worden behandeld. Voornamelijk grotere hondenrassen met een diepe borstkas lopen een risico op een maagdilatatie-volvulus/maagtorsie. Het is belangrijk dat deze dieren geen grote maaltijd eten vlak voor- of na inspanning.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Berghond van de Maremmen vereist wekelijkse vachtverzorging. Het wekelijks doorkammen van de vacht om de losse en doden haren te verwijderen is voldoende. De hond zal, vooral als hij veel buiten is, een dikke onderlaag krijgen. Deze verhaart tweemaal per jaar erg. In die periodes vereist de hond veel vachtverzorging door het kammen van de vacht. Deze hond komt voor in de vachtkleuren wit en crème.

De Berghond van de Maremmen met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. De Berghond van de Maremmen kan goed met kinderen en andere huisdieren overweg. Door zijn waakse karakter is het wel verstandig goed op te letten wanneer er kinderen over de vloer zijn van buitenaf.

Op zoek naar een Berghond van de Maremmen pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 13-14 jaar

Kenmerken

Behoeft werk - Waaks - Loyaal naar eigenaar - Extra borstelbeurt in de rui

Op zoek naar een Berghond van de Maremmen pup?
Bekijk fokkers