Black and Tan Coonhound | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% geen broodfokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Black and Tan Coonhound

Aanpasbaar - Betrouwbaar - Evenwichtig - Zachtaardig

Black and tan coonhound
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 11 - 12 jaar

Kenmerken

Heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding nodig - Waaks - Vereist veel dagelijkse beweging

Op zoek naar een Black and Tan Coonhound pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Black and Tan Coonhound

De Black and Tan Coonhound is een atletische hond met een uitstekend uithoudingsvermogen en een hoge intelligentie. Hij heeft een zachtaardig en vriendelijk karakter en is enorm loyaal richting zijn familie. Hij past het beste bij een actief gezin.

Tegenover vreemden kan de hond zich gereserveerd gedragen. Hij kan hierdoor ook worden ingezet als waakhond. Wel houdt hij van menselijk gezelschap en hij houdt er niet van om alleen achter gelaten te worden. Hij heeft de neiging om te gaan janken als hij te lang alleen is.

Aandachtspunten

  • De Black and Tan Coonhound heeft last van verlatingsangst en zal vervelende geluiden gaan maken als hij te lang alleen wordt gelaten.
  • Door het sterke jachtinstinct van de Black and Tan Coonhound zal hij snel zijn eigen neus gaan volgen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden wanneer je besluit de hond los te laten lopen.
  • De Black and Tan Coonhound is niet geschikt voor de beginnende hondeneigenaar.

De beste eigenaar voor de Black and Tan Coonhound

De Black and Tan Coonhound is een actieve hond die dagelijks veel lichaamsbeweging vereist. Een actief gezin sluit hier dus het beste bij aan. Hij houdt van lange wandelingen en andere buitenactiviteiten. De Coonhound is een gehoorzame en betrouwbare metgezel. Hij heeft een sterk instinct om er vandoor te gaan of een spoor te gaan volgen. Om deze reden is het belangrijk de hond goed in de gaten te houden wanneer hij losloopt. Hij vereist daarom een consequente, maar vriendelijke opvoeding. Op deze manier worden de meeste resultaten geboekt.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Black and Tan Coonhound heeft een korte vacht en vereist daarom ook weinig vachtverzorging. Wekelijks de vacht kammen om losse haren en vuil te verwijderen is voldoende. Het wassen van de vacht is enkel aan te raden wanneer dit noodzakelijk is. Hij verhaart gemiddeld en komt tweemaal per jaar in de ruiperiode. Dit betekent dat hij tweemaal per jaar veel verhaart. Het is aan te raden de vacht van de hond in deze periodes vaker te borstelen.

De Black and Tan Coonhound komt voor in de kleur zwart-bruin, zoals de naam al weggeeft.

De Black and Tan Coonhound met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Black and Tan Coonhound kan goed overweg met kinderen en soortgenoten. Net als de meeste jachthonden is de Coonhound een sociale hond. Deze hond wordt, door het jachtinstinct, niet aanbevolen voor een huis met katten of andere kleine huisdieren.

Op zoek naar een Black and Tan Coonhound pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 11 - 12 jaar

Kenmerken

Heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding nodig - Waaks - Vereist veel dagelijkse beweging

Op zoek naar een Black and Tan Coonhound pup?
Bekijk fokkers

Honden die lijken op Black and Tan Coonhound