Bolognezer | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Bolognezer

Toegewijd - Intelligent - Gezellig - Liefdevol

Bolognezer
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-14 jaar

Kenmerken

Kan gereserveerd zijn tegenover vreemden - Kan last hebben van verlatingsangst

Op zoek naar een Bolognezer pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Bolognezer

Bolognezers zijn gevoelig, liefdevol en echte gezelschapshonden. Deze honden houden er niet van om alleen gelaten te worden. Het liefst gaan ze de hele dag overal met je mee naar toe. Dit maakt ze ook de perfecte familiehond. Ze hebben een grote persoonlijkheid in een klein lichaam. Bolognezers worden gemiddeld tussen de 25 en 31 cm groot en wegen gemiddeld tussen de 2 en 4 kg. Deze honden zijn niet geschikt als goede waakhonden en hebben een vrij hoog energielevel.

Ondanks dat deze honden schattig zijn en dol zijn op hun baasjes, zijn ze zeer koppig om te trainen. Vermijd harde berispingen tijdens de training en beloon de Bolognezers vooral dingen die ze goed doen. Wanneer je dit goed volhoudt, is die een liefhebbende en brave hond die niet van je zijde zal wijken. Deze honden gedijen goed in een appartement, mits ze nog steeds regelmatig beweging hebben. Het is een kalme en makkelijke hond zouden ze het goed doen als metgezel voor gepensioneerden en senioren. Opties voor lichaamsbeweging zijn onder andere speeltijd in de achtertuin of een klein wandelingetje. Binnenshuis vermaak, zoals verstoppertje spelen, een bal over de vloer jagen of de hond nieuwe trucjes leren zijn uitstekende activiteiten voor de energiezuinige, maar speelse, Bolognezer.

Aandachtspunten

  • Bolognezers zijn niet graag alleen en kunnen verlatingsangst ontwikkelen.
  • Bolognezers kunnen verlegen zijn tegen vreemden, maar ontdooien snel wanneer ze goed zijn gesocialiseerd.
  • Bolognezers staan er om bekend dat ze mensen makkelijk manipuleren, wanneer ze hun zin niet krijgen. Zorg er dus voor dat hij je niet te slim af is.
  • Bezoekjes aan de trimmer zijn een must! Wees bereid om te betalen voor professionele verzorging.
  • Bolognezers kunnen vatbaar zijn voor huidproblemen en allergieën.

De beste eigenaar voor de Bolognezer

De Bolognezer is rustige hond die zich makkelijk aanpast aan zijn situatie. Ze hebben niet veel beweging nodig en kunnen ook goed leven in een appartement. Ze houden van alle aandacht die ze van iedereen kunnen krijgen, van zowel jonge kinderen tot oudere mensen. Dit maakt de Bolognezer een geschikte hond voor elk type huishouden.

De Bolognezer is klein van stuk, maar ook bij deze hond is een goed opvoeding belangrijk. Ze kunnen soms een beetje eigenwijs zijn, maar door veel positieve beloningen te geven kan je ze goed trainen. Hierbij is een consequente hand raadzaam, omdat de Bolognezer je anders in de maling kan nemen.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Bolognezer

Bij deze aandoening schiet de knieschijf naar de binnenzijde of buitenzijde van de knie. Hierdoor kan de hond de knie niet goed strekken en gaat hij kreupel lopen. De patella luxatie komt in verschillende gradaties van luxatie voor. De aandoening wordt vooral bij kleinere hondenrassen gezien en heeft een erfelijk component. Het is daarom bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouderdieren vooraf worden getest.

Honden kunnen last hebben van verschillende oogproblemen zoals een ontsteking van het bindvlies of hoornvlies, cherry-eye, entropion en glaucoom. Het ECVO-oogonderzoek is een onderzoek naar meerdere erfelijke oogaandoeningen. De test kan niks uitsluiten, maar de uitslag 'vrij' betekent dat de hond op dat moment geen afwijkingen heeft aan de ogen.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Bolognezer heeft wekelijkse vachtverzorging nodig door goed door de haren heen te kammen. Deze hond verhaart weinig, waardoor de dode haren in de vacht blijven zitten. Hierdoor is een goede verzorging van de vacht een vereiste. Eens in de zoveel tijd is het lekker om de hond te wassen om de zachte vacht te behouden. Het trimmen van de Bolognezer is niet nodig, maar kan per eigenaar van voorkeur verschillen. De Bolognezer komt enkel voor in de witte kleur.

De Bolognezer met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer uw kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. Bolognezers zijn goede familiehonden en geweldige metgezellen voor kinderen. Ze vinden het leuk om spelletjes te doen met de kinderen of op schoot te zitten. Let wel op: de Bolognezer is een klein hondje en kan zich zodoende bezeren, wanneer kinderen te wild met hem spelen

De Bolognezer geniet van het gezelschap van andere honden, zolang hij maar redelijk wat aandacht krijgt van zijn eigenaar. Met de juiste introductie en training kan de Bolognezer goed overweg met katten en andere dieren.

Op zoek naar een Bolognezer pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-14 jaar

Kenmerken

Kan gereserveerd zijn tegenover vreemden - Kan last hebben van verlatingsangst

Op zoek naar een Bolognezer pup?
Bekijk fokkers