Bolonka Zwetna | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% geen broodfokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Bolonka Zwetna

Aanhankelijk - Eigenwijs - Ondeugend - Loyaal

Zwetna Groot Normaal
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Weinig

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 14-20 jaar

Kenmerken

Bewakers - Mee naar het werk - Goed met kinderen

Op zoek naar een Bolonka Zwetna pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Bolonka Zwetna

De Bolonka Zwetna is erg lief en loyaal naar zijn familie. Ze zijn alert maar vriendelijk. Ze zijn niet schuw naar onbekende mensen of dieren en kunnen zich makkelijk aanpassen aan de omgeving. Het is een erg intelligent ras dat makkelijk is in de omgang. De Bolonka is erg vrolijk en levendig. Ze zijn erg aanhankelijk en gericht op de familie.

Aandachtspunten

  • De Bolonka Zwetna is niet graag alleen. Je kunt ze prima mee naar werk nemen.
  • Het is een ras dat erg goed om kan gaan met kinderen. Ook zijn ze erg vriendelijk naar andere mensen en dieren.
  • Ze leren makkelijk en vinden het fijn om het baasje blij te maken.

De beste eigenaar voor de Bolonka Zwetna

De beste eigenaar voor de Bolonka Zwetna is iemand die niet veel van huis weg is. Ze vinden het niet fijn om alleen gelaten te worden. Het is een goed ras om mee naar werk te nemen. De Bolonka is erg gericht op zijn familie en heeft een 'roedel' nodig. Het opvoeden van de Bolonka is erg makkelijk. Ze leren snel en vinden het fijn om het baasje blij te maken.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Bolonka Zwetna

Bij deze aandoening schiet de knieschijf naar de binnenzijde of buitenzijde van de knie. Hierdoor kan de hond de knie niet goed strekken en gaat hij kreupel lopen. De patella luxatie komt in verschillende gradaties van luxatie voor. De aandoening wordt vooral bij kleinere hondenrassen gezien en heeft een erfelijk component. Het is daarom bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouderdieren vooraf worden getest.

Levershunt is een aangeboren afwijking waarbij het bloed vanuit het maagdarmstelsel via een verkeerde route door de lever heen stroomt. Het bloed wordt niet goed gefilterd waardoor de afvalstoffen zich opstapelen in het lichaam en de hond zich erg ziek voelt. Als de shunt niet wordt verholpen, kan de aandoening een dodelijke afloop hebben voor de hond.

Een erfelijke aandoening waarbij de bloedtoevoer naar de heupkop onvoldoende is en daardoor de ontwikkeling niet optimaal kan plaatsvinden. De heupkop past daardoor niet goed in de heupkom met als gevolg artrose van het heupgewricht. De hond heeft pijn en gaat kreupel lopen. De aandoening komt al in het eerste levensjaar tot uiting.

PRA is een aandoening waarbij het netvlies verslechtert. De hond krijgt eerst moeite met zicht in schemering en kan uiteindelijk helemaal blind worden. Voor sommige rassen is er een DNA-test beschikbaar die kan uitsluiten of de hond drager of lijder is van de aandoening.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De vacht van de Bolonka Zwetna heeft weinig vachtverzorging nodig. De vacht is dik en heeft lange krullen. Regelmatig kammen en trimmen zorgt ervoor dat de vacht van de Bolonka zacht blijft. De vacht komt in de kleuren bruin, zwart, blond en wit voor.

De Bolonka Zwetna met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer uw kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Bolonka Zwetna kan goed omgaan met kinderen. Door zijn vriendelijke karakter is hij niet agressief naar andere honden en mensen. Het is het perfecte speelmaatje voor je kinderen. Het is wel belangrijk om de Bolonka goed te socialiseren.

Op zoek naar een Bolonka Zwetna pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Weinig

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 14-20 jaar

Kenmerken

Bewakers - Mee naar het werk - Goed met kinderen

Op zoek naar een Bolonka Zwetna pup?
Bekijk fokkers

Honden die lijken op Bolonka Zwetna