Bordeaux Dog | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Bordeaux Dog

Aanhankelijk - Eigenzinnig - Waaks - Gevoelig

Bordeaux dog rasdetail
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 8-12 jaar

Kenmerken

Jachtinstinct - Aanhankelijk - Kwijlen

Op zoek naar een Bordeaux Dog pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Bordeaux Dog

De Bordeaux Dog heeft een woest en indrukwekkend uiterlijk. Toch is deze hond zeer rustig en zachtmoedig. Die het allerliefst bij zijn eigenaar op schoot kruipt. Dit hondenras is zeer moedig, eerlijk en trouw aan zijn eigen mensen en zal deze altijd beschermen. Verder zal deze hond er alles aan doen om aandacht van zijn eigenaar te krijgen. Hij is erg gericht op zijn eigenaar en familie, maar kan soms ook zelfstandig zijn. Het is belangrijk dat de eigenaar van de Bordeaux Dog sterk in zijn schoenen staat en hem een consequente opvoeding kan bieden. Door de behoefte van de Bordeaux Dog om in de buurt van mensen te zijn, kan hij het lastig vinden om alleen thuis te blijven. Zorg ervoor dat je dit op jonge leeftijd al traint om te voorkomen dat hij last krijgt van verlatingsangst.

Daarnaast moet men zeker rekening houden met de passie voor het jagen van deze hond. Hij kan tijdens het wandelen achter dieren aan gaan rennen. Train dit al van pup af aan, zodat je hem goed onder appèl kan houden.

Aandachtspunten

  • Door de snuit, wangen en plooien rond de bek heeft de Bordeaux Dog de neiging om te kwijlen, het is dan ook aan te raden om koekjes of snacks gewoon in de voerbak te geven en te zorgen dat bedelen niet aangemoedigd wordt en genegeerd wordt. Dit om te voorkomen dat je niet onder het kwijl zit als je iets lekkers probeert te eten.
  • De Bordeaux Dog kan leren om alleen te blijven, maar echt leuk vindt hij het niet om langere tijd alleen te moeten zijn.
  • Tijdens een wandeling kan de jachtpassie in de Bordeaux Dog naar boven komen, hier moet dus rekening mee gehouden worden tijdens wandelingen.

De beste eigenaar voor de Bordeaux Dog

De Bordeaux Dog heeft een eigenaar nodig die overwicht heeft en zijn hond met geduld en een consequent hand kan opvoeden. Hij kan goed dingen leren, maar heeft hier soms meer tijd en herhaling voor nodig dan andere rassen. Laat hem op zijn eigen tempo de oefeningen uitvoeren, maar zorg ervoor dat hij uiteindelijk wel de oefening afmaakt. Anders kan hij je aanwijzingen in het vervolg gaan negeren.

De Bordeaux Dog heeft veel energie en moet daarom dagelijks los kunnen rennen. Hij heeft niet de meest atletische bouw en zal zwaar en groot uitgroeien. Let er daarom op dat je zijn beweging langzaam opbouwt als pup om overbelasting van zijn gewrichten te voorkomen.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Bordeaux Dog

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Elleboogdysplasie omvat meerdere problemen in het ellebooggewricht die allemaal resulteren in schade en vervolgens artrose in het ellebooggewricht. Dit geeft pijn bij beweging en in een later stadium zal de hond kreupel gaan lopen. Elleboogdysplasie kan erfelijk zijn, daarom is het bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouders vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op de aanwezigheid van elleboogdysplasie.

Dit is een aandoening aan het hart waarbij de hartspier uitrekt. Het hart krijgt hierdoor uiteindelijk steeds meer moeite met het rondpompen van het bloed. In een vroeg stadium kan de achteruitgang van de hartspier nog worden vertraagd met medicatie.

Aandoening waarbij de voorste kruisband deels of compleet scheurt. Vaak gebeurt dit door een plotseling beweging of draaiing van de knie. Het treed meestal op bij grotere rassen en vaak is operatie noodzakelijk om de knie weer te stabiliseren.

Een acute aandoening waarbij de maag om zijn as draait en daardoor de toe- en afvoer worden belemmerd. De bloedvaten raken bekneld en de maag kan enorm groot worden doordat hij zich met gas vult. De hond moet met spoed worden behandeld. Voornamelijk grotere hondenrassen met een diepe borstkas lopen een risico op een maagdilatatie-volvulus/maagtorsie. Het is belangrijk dat deze dieren geen grote maaltijd eten vlak voor- of na inspanning.

Omgevingsallergie is een van de meest voorkomende huidaandoeningen bij de hond. Bij atopie is de hond allergisch voor iets uit de omgeving bijvoorbeeld huisstofmijt of pollen. De aandoening komt meestal voor het eerst tot uiting in de eerste 3 levensjaren van de hond. Jeuk en roodheid aan de kop, onderpootjes en liezen worden het meest gezien. Als de hond heftig schuurt, kunnen er kleine ontstekingsreacties in de huid ontstaan. Het vaststellen van omgevingsallergie bij de hond is een lang en kostbaar traject en leidt niet altijd tot een resultaat.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De vacht van de Bordeaux Dog is kort, dik en zacht. Hij kan voorkomen in uiteenlopende roodtinten en mag witte aftekeningen hebben op zijn borst en poten. De vachtverzorging is vrij eenvoudig en volstaat met af en toe borstelen om losse haren te verwijderen, met name in de ruiperiode. Daarnaast is het verstandig om regelmatig de huidplooien schoon te maken en droog te houden.

De Bordeaux Dog met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Bordeaux Dog is vaak lief voor kinderen en kan heel veel van hen hebben mits hij goed is gesocialiseerd met kinderen. Wel kan het voorkomen dat hij denkt "zijn" kinderen te moeten beschermen als deze met vriendjes spelen en rennen.

Met andere huisdieren kunnen ze meestal goed overweg, maar ook daarvoor is een goede socialisatie op jonge leeftijd essentieel. Wees erop bedacht dat de Bordeaux Dog van nature een jachtinstinct heeft.

Wil je echt onafhankelijk informatie over dit ras kijk dan naar de rasgids via:

Op zoek naar een Bordeaux Dog pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 8-12 jaar

Kenmerken

Jachtinstinct - Aanhankelijk - Kwijlen

Op zoek naar een Bordeaux Dog pup?
Bekijk fokkers

Honden die lijken op Bordeaux Dog