Bordoodle | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% geen broodfokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Bordoodle

Vriendelijk - Sociaal - Intelligent - Actief

Bordoodle png
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-15 jaar

Kenmerken

Behoeft werk - Loyaal naar eigenaar - Heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding nodig

Op zoek naar een Bordoodle pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Bordoodle

De Bordoodle heeft een vrolijk karakter. Het is een mix van twee intelligente hondenrassen dus je kan er zeker van zijn dat jouw Bordoodle een uitermate intelligente hond zal zijn! Ze zijn erg loyaal naar hun eigenaar en houden ook zeker van knuffels en veel aandacht. Bordoodles houden er niet van om voor een langere tijd alleen te worden gelaten. Daarnaast hebben ze veel energie en willen ze dit graag kwijt. Deze hond is zeer geschikt voor verschillende hondensporten.

Aandachtspunten

  • Bordoodles kunnen qua uiterlijk verschillen door de ouders. De ene hond zal meer op de Border Collie lijken en de andere meer op de Poedel.
  • De Bordoodle is een perfecte familiehond. Ze kunnen erg goed overweg met kinderen en zijn ook erg sociaal tegenover vreemden.
  • De Bordoodle is een actieve werkhond en is daarom niet geschikt voor mensen met weinig tijd.
  • De Bordoodle is het gelukkigst in een huis met een tuin waar hij lekker zijn energie kwijt kan.

De beste eigenaar voor de Bordoodle

De Bordoodle beschikt over veel energie en vereist ook fysieke en mentale uitdaging. Wanneer dit niet gebeurt, kan het zijn dat de hond zich gaat vervelen en hierdoor vervelend gedrag gaat vertonen. Door de intelligentie van de hond, pikken ze trucjes en commando's snel op. Zorg er wel voor dat de training op een leuke, positieve maar duidelijke manier wordt gegeven. Het hard straffen werkt bij deze hond averechts.

Kortom, de beste eigenaar voor de Bordoodle is iemand die veel tijd heeft en lekker met de hond aan de gang gaat door middel van wandelingen en training.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Bordoodle

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

PRA is een aandoening waarbij het netvlies verslechtert. De hond krijgt eerst moeite met zicht in schemering en kan uiteindelijk helemaal blind worden. Voor sommige rassen is er een DNA-test beschikbaar die kan uitsluiten of de hond drager of lijder is van de aandoening.

In sommige hondenrassen komt de erfelijke (primaire) vorm van epilepsie voor. De eerste aanval wordt meestal waargenomen als de hond tussen de 6 maanden en 5 jaar is. De ernst en frequentie van de aanvallen is verschillend. In sommige honden kunnen de epileptische aanvallen met medicatie worden onderdrukt, maar in ernstige gevallen moet euthanasie worden overwogen. Voor een aantal rassen is een DNA test beschikbaar die kan uitsluiten of de hond drager of lijder is van de erfelijke vorm van epilepsie.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De vacht van de Bordoodle kan zowel neigen naar de vacht van de Border Collie als de vacht van de Poedel. Meestal lijkt de vacht van de Bordoodle op die van de Border Collie maar dan met krullen. Dit betekent dat het mogelijk is dat deze hond minder verhaart, maar dit is niet gegarandeerd. Wees je ervan bewust dat de hypoallergene hond niet bestaat.

De Bordoodle vereist hierom wel dagelijkse vachtverzorging door middel van het doorkammen van de vacht. Hierdoor worden klitten voorkomen en wordt vuil verwijderd. Door de krullende vacht is het aan te raden regelmatig een afspraak te maken bij een professionele trimsalon.

Meestal komt deze hond voor in de zwart-witte kleur van de Border Collie. Hij kan echter ook kleuren overnemen van de Poedel. Dit kan wit, zwart, bruin, zilver, crème, rood of abrikoos zijn. Ook een combinatie van deze kleuren is mogelijk.

Kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. De Bordoodle is de perfecte familiehond. Hij houdt van kinderen. Met zowel kleine als grote kinderen kan deze hond goed overweg. Ook is hij erg sociaal tegenover vreemden.

Ook kan de Bordoodle goed overweg met andere honden en dieren.

Wil je echt onafhankelijk informatie over dit ras kijk dan naar de rasgids via:

Op zoek naar een Bordoodle pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-15 jaar

Kenmerken

Behoeft werk - Loyaal naar eigenaar - Heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding nodig

Op zoek naar een Bordoodle pup?
Bekijk fokkers

Honden die lijken op Bordoodle