Braziliaanse Terriër | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?

Braziliaanse Terriër

Zachtaardig - Vriendelijk - Scherp - Waaks

Braziliaanse terrier vierkant
Vachtverzorging

Af en toe

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-14 jaar

Kenmerken

Heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding nodig - Waaks - Veel beweging nodig

Op zoek naar een Braziliaanse Terriër pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Braziliaanse Terriër

Het karakter van de Braziliaanse Terriër is rustig wanneer ze hun energie goed kwijt kunnen. Wel leven deze honden het prettigst in een huis met een tuin, zodat ze lekker veel tijd buiten kunnen doorbrengen. Het is een vriendelijke, zachtaardige en alerte hond. Hij is erg waakzaam over zijn gezin, wat een goede opvoeding van belang maakt.

Aandachtspunten

  • De Braziliaanse Terriër is een echte Terriër wat je dus vooral zal merken tijdens de opvoeding.
  • De Braziliaanse Terriër heeft een korte en gladde vacht, dus hij is de perfecte hond voor weinig haar in huis.
  • De Braziliaanse Terriër moet goed worden opgevoed door zijn waakse en alerte karakter.

De beste eigenaar voor de Braziliaanse Terriër

De Braziliaanse Terriër vereist een consequente maar zachtaardige opvoeding. Een harde hand zal enkel averechtse resultaten hebben bij deze hond. Hij is graag lekker bezig. Hij vereist daarom ook veel dagelijkse beweging. De beste eigenaar voor de Braziliaanse Terriër is dus iemand met veel tijd en zin om lekker met de hond aan de gang te gaan.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Braziliaanse Terriër

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Honden kunnen last hebben van verschillende oogproblemen zoals een ontsteking van het bindvlies of hoornvlies, cherry-eye, entropion en glaucoom. Het ECVO-oogonderzoek is een onderzoek naar meerdere erfelijke oogaandoeningen. De test kan niks uitsluiten, maar de uitslag 'vrij' betekent dat de hond op dat moment geen afwijkingen heeft aan de ogen.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

Door de korte en gladde vacht van de Braziliaanse Terriër vereist deze hond weinig vachtverzorging. Af en toe de vacht borstelen is voldoende voor deze hond. De Braziliaanse Terriër verhaart weinig en komen voor in de vachtkleuren driekleurig, zwart-wit en blue & white.

De Braziliaanse Terriër met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. De Braziliaanse Terriër kan erg goed overweg met kinderen van alle leeftijden. Ze willen het liefst dan ook samen spelen. Ook met andere honden en huisdieren kan deze hond goed overweg.

Op zoek naar een Braziliaanse Terriër pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

Af en toe

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-14 jaar

Kenmerken

Heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding nodig - Waaks - Veel beweging nodig

Op zoek naar een Braziliaanse Terriër pup?
Bekijk fokkers