Briquet Griffon Vendéen | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% geen broodfokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Briquet Griffon Vendéen

Aanhankelijk - Levendig - Eigenzinnig - Zelfstandig

Griffon vendeen rasdetail
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 11-13 jaar

Kenmerken

Veel behoefte aan beweging - Sterk jachtinstinct - Aanhankelijk

Op zoek naar een Briquet Griffon Vendéen pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Briquet Griffon Vendéen

De Briquet Griffon Vendéen is erg op zijn familie gericht, maar hij is daarbij niet super aanhankelijk te noemen. Op sommige momenten kan hij zelfs een beetje egoïstisch gedrag vertonen. Dit heeft hij te danken aan de manier waarop zijn verre voorouders werden getraind. Al met al gaat er geen dag met een Briquet Griffon Vendéen in je buurt nog saai zijn. Hij is actief, hij is levendig, hij is enthousiast en hij doet graag leuke dingen met je. Wel is er een groot verschil merkbaar tussen het gedrag binnenshuis en het gedrag buitenshuis. Binnenshuis is hij relatief rustig, terwijl hij buiten het huis ongekend actief kan zijn.

Aandachtspunten

  • Door zijn jachtdrift kan het voorkomen dat hij de behoefte heeft om objecten of andere (kleinere) dieren na te jagen.
  • De Briquet Griffon Vendeen is erg levendig en dient dus ook voldoende uitgedaagd te worden mentaal maar vooral fysiek.
  • Doordat hij zo levendig is, is de Briquet Griffon Vendeen minder geschikt voor de stad.
  • Door zijn eigenwijsheid en doorzettingsvermogen kan het zijn dat hij iets wat niet lukt maar blijft proberen, dus ook wanneer hij iets van het aanrechtblad probeert te pakken.

De beste eigenaar voor de Briquet Griffon Vendéen

De Briquet Griffon Vendéen vereist een consequente en duidelijke opvoeding met een hele liefdevolle en positieve beloning. Deze hond kan er absoluut niet tegen als je tegen hem gaat schreeuwen en dit zal dus ook enkel een averechtse werking hebben. Ook moet je goed rekening houden met de doorzettingsvermogen, eigenwijsheid en eigen wil van deze hond. Het opvoeden van de Briquet Griffon Vendéen kan dus een uitdaging zijn, maar in de loop van de tijd pluk je daar alleen maar de vruchten van.

Verder heeft de Briquet Griffon Vendéen veel beweging nodig. De beste eigenaar voor deze hond is dus iemand die stevig in zijn schoenen staat en tijd en geduld heeft om lekker met de hond aan de slag te gaan.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Briquet Griffon Vendéen

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Een oorontsteking ontstaat vaak bij honden met hangende oren en/of veel haar in de gehoorgang en bij honden die veel zwemmen. Vaak is er een onderliggende oorzaak voor de oorontsteking, zoals een allergie, mijten, een schimmelinfectie of een vreemd voorwerp. De ontsteking geeft meestal jeuk en pijn aan het oor en een gerichte behandeling is noodzakelijk.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Briquet Griffon Vendéen vereist wekelijkse vachtverzorging. Deze hond heeft een dikke en draadharige vacht, waardoor het van belang is wekelijks de losse en dode haren te verwijderen met een borstel met pinnen. Zo wordt het haarverlies beperkt. Hierbij sluit aan dat deze hond ook niet veel verhaart. De Briquet Griffon Vendéen komt voor in de vachtkleuren lichtbruin, black & tan, gray & white, driekleurig, oranje en wit.

De Briquet Griffon Vendéen met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Briquet Griffon Vendéen kan meestal goed met kinderen omgaan. Ook tegen vreemden is deze hond redelijk vriendelijk. Verder is de Briquet Griffon Vendéen over het algemeen vriendelijk tegen andere honden. Dit geldt ook voor andere dieren, maar het is wel handig de hond dan alsnog goed in de gaten te houden.

Op zoek naar een Briquet Griffon Vendéen pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 11-13 jaar

Kenmerken

Veel behoefte aan beweging - Sterk jachtinstinct - Aanhankelijk

Op zoek naar een Briquet Griffon Vendéen pup?
Bekijk fokkers