Cao da Serra de Aires | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Cao da Serra de Aires

Werkwillig - Levendig - Intelligent - Onafhankelijk

Cao de serra de aires
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10 - 13 jaar

Kenmerken

Heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding nodig - Waaks - Goede socialisatie is essentieel

Op zoek naar een Cao da Serra de Aires pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Cao da Serra de Aires

De Cao da Serra de Aires is een onafhankelijke hond, maar is erg gehoorzaam en lief naar zijn familie. Hij zal hen dan ook ten alle tijden beschermen tegen wat, in zijn ogen gevaarlijk, is. Tegenover vreemden zal deze hond zich gereserveerd gedragen. Hij is erg intelligent, werkwillig en levendig.

Aandachtspunten

  • De Cao da Serra de Aires vereist veel dagelijkse beweging en een huis met een tuin waarin de hond lekker kan rennen is dan ook een must.

De beste eigenaar voor de Cao da Serra de Aires

De Cao da Serra de Aires vereist een consequente eigenaar die overwicht heeft over de hond. Hij is leergierig en zal nieuwe commando's snel onder de knie hebben. Over het algemeen is de opvoeding van deze hond niet lastig door het gehoorzame karakter. Wel kan hij eigenwijs zijn, maar dit is met een consequente, maar vriendelijke training goed tegen te gaan.

Verder vereist de Cao da Serra de Aires veel dagelijkse beweging. Wanneer er niet aan deze behoeften wordt voldaan zal de hond ongelukkig worden. Wanneer dit wel gebeurt zal je thuis een rustige hond hebben. Deze hond is geschikt voor verschillende hondenactiviteiten en onaangelijnd lopen is met deze hond geen enkel probleem.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Cao da Serra de Aires heeft een lange vacht met de textuur van geitenhaar. Het is belangrijk de vacht één keer in de twee weken te borstelen om vuil en losse haren te verwijderen. Deze hond verhaart gemiddeld, maar door het regelmatig borstelen van de vacht zal je hier minder van terug zien.

De Cao da Serra de Aires komt voor in de kleuren zwart, kastanjebruin, bruin, geel, rossig, grijs of wolfsblauw.

De Cao da Serra de Aires met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Cao da Serra de Aires kan goed overweg met kinderen. Wel is het het handigst dat de hond met deze kinderen opgroeit, zodat ze hen echt als onderdeel van het gezin zien. Ook met andere huisdieren kan de hond goed overweg. Over het algemeen is het samenleven met andere honden ook geen probleem, maar toch heeft deze hond een dominante kant. Twee reutjes in één huis wil niet altijd goed gaan. Een goede socialisatie van jongs af aan is voor dit hondenras dus essentieel.

Op zoek naar een Cao da Serra de Aires pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10 - 13 jaar

Kenmerken

Heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding nodig - Waaks - Goede socialisatie is essentieel

Op zoek naar een Cao da Serra de Aires pup?
Bekijk fokkers