Duitse Dog | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?

Duitse Dog

Slim - Aanhankelijk - Gevoelig - Waaks

Duitse dog rasdetail 123
Vachtverzorging

Af en toe

Beweging

Gemiddeld

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 7-10 jaar

Kenmerken

Consequente opvoeding nodig - Kan dominant en territoriaal zijn - Niet graag alleen

Op zoek naar een Duitse Dog pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Duitse Dog

Een goed gefokte Duitse Dog is een van de knapste honden die er is. Het zijn zachtaardige, lieve, aanhankelijke huisdieren die graag spelen en ontspannen zijn met kinderen. Ze behoren tot de rasgroep Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden behoort. Hij wordt soms onterecht de Deense dog genoemd, want hij is echt van Duitse oorsprong.

De Duitse Dog wil zijn waar het gezin is. Ze houden erg van mensen, inclusief vreemden en kinderen, en zullen bezoekers met plezier verwelkomen. Al ze echter denken dat je moet worden verdedigd, kunnen ze fel en beschermend zijn. Sommige Duitse Dogs zouden willen dat ze schoothondjes waren - of geloven echt dat ze dat zijn - en ze zullen blijven proberen om daar te komen, zelfs als jij en je schoot op mysterieuze wijze blijven bewegen.

Aandachtspunten

  • De Duitse Dog is lief, enthousiast om te behagen, mensgericht, gemakkelijk te trainen met behulp van positieve bekrachtiging.
  • Zoals veel grote honden, hebben Duitse Dogs een korte levensverwachting.
  • Duitse Dogs hebben veel ruimte nodig. Hoewel ze geweldige huishonden zijn, hebben ze veel bewegingsvrijheid nodig. Er is weinig dat ze niet kunnen bereiken - keukentafels en eettafels zijn geen probleem - en hun staart kan uw salontafel gemakkelijk schoonvegen.
  • Alles kost meer als je een grote hond hebt - halsbanden, dierenzorg en voedsel. Bovendien heb je zowel een bench als een voertuig nodig dat groot genoeg is om je Duitse Dog te vervoeren zonder dat ze klem komen te zitten. En laten we eerlijk zijn, je zult veel poep moeten opscheppen.
  • Het duurt even voordat de botten en gewrichten van grote honden, zoals Duitse Dogs, niet meer groeien en stabiel zijn. Sta niet toe dat uw Duitse Dogpup springt, en laat hem niet joggen tot hij minstens 18 maanden oud is; dit vermindert de belasting van de groeiende botten en gewrichten.
  • De Duitse Dog heeft vaak speicale dieetwensen, anders kunnen orthopedische problemen ontstaan.
  • Duitse Dogs zijn niet geschikt voor appartementen of kleine huizen, simpelweg omdat ze zo groot zijn. Het zijn gelukkig geen springers, dus een omheining van 1,80 meter moet genoeg zijn.

De beste eigenaar voor de Duitse Dog

De Duitse Dog heeft een groot verlangen om te behagen, waardoor ze gemakkelijk te trainen zijn. Deze honden vereisen een duidelijke, consequente maar vriendelijke opvoeding.

Hoe goedaardig ze ook zijn, Duitse Dog hebben absoluut behoefte aan vroege socialisatie door blootstelling aan veel verschillende mensen, beelden, geluiden en ervaringen als ze jong zijn. Socialisatie helpt ervoor te zorgen dat jouw Duitse Dog-puppy opgroeit tot een lieve hond. Het volgen van puppycursus is een goede start. Daarnaast is het slim om vrienden regelmatig thuis uit te nodigen, hem mee te nemen naar drukke parken, naar winkels waar honden zijn toegestaan ​​en om hem bij een ontspannen wandeling vreemden te ontmoeten, om zo zijn sociale vaardigheden te verbeteren.

Daarbij vereist de Duitse Dog veel beweging. De beste eigenaar voor de Duitse Dog is dus iemand die veel tijd voor de hond over heeft en lekker met de hond op pad gaat.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Duitse Dog

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Elleboogdysplasie omvat meerdere problemen in het ellebooggewricht die allemaal resulteren in schade en vervolgens artrose in het ellebooggewricht. Dit geeft pijn bij beweging en in een later stadium zal de hond kreupel gaan lopen. Elleboogdysplasie kan erfelijk zijn, daarom is het bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouders vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op de aanwezigheid van elleboogdysplasie.

Aangeboren doofheid aan een of beide oren doordat de gehoorbotjes in het middenoor zijn aangetast. Deze aanboren vorm van doofheid wordt vooral in dieren gezien met veel wit in de vacht en blauwe ogen. Middels een BAER-test kan de hond op doofheid worden gecontroleerd.

Een acute aandoening waarbij de maag om zijn as draait en daardoor de toe- en afvoer worden belemmerd. De bloedvaten raken bekneld en de maag kan enorm groot worden doordat hij zich met gas vult. De hond moet met spoed worden behandeld. Voornamelijk grotere hondenrassen met een diepe borstkas lopen een risico op een maagdilatatie-volvulus/maagtorsie. Het is belangrijk dat deze dieren geen grote maaltijd eten vlak voor- of na inspanning.

Osteosacroom is een van de meest voorkomende kwaadaardige bottumoren in de hond en heeft een slechte prognose. De tumoren groeien snel en zaaien vaak uit naar de longen. Deze tumoren komen vooral voor bij grotere hondenrassen.

Dit is een aandoening aan het hart waarbij de hartspier uitrekt. Het hart krijgt hierdoor uiteindelijk steeds meer moeite met het rondpompen van het bloed. In een vroeg stadium kan de achteruitgang van de hartspier nog worden vertraagd met medicatie.

Bij een cherry eye raakt de traanklier in het derde ooglid (binnenste ooghoek) opgezwollen en begint deze uit te puilen. Door de zwelling raakt de traanbuis in de ooghoek verstopt en kan het traanvocht niet meer worden afgevoerd. De prolaps kan aan één of beide ogen voorkomen. De aandoening kan operatief worden verwijderd waarmee de prolaps in de meeste gevallen definitief is verholpen.

Bij glaucoom neemt de vloeistofdruk in de oogbol toe en het oog kan daardoor beschadigd raken. Dit kan uiteindelijk leiden tot blindheid. Glaucoom kan erfelijk zijn of ontstaan als gevolg van een andere aandoening. Bij glaucoom moet het oog met spoed worden behandeld, zodat de druk in de oogbol weer afneemt.

Bij het Wobbler Syndroom is de structuur van de wervels in de hals afwijkend. Hierdoor ontstaat er druk op het ruggenmerg met het gevolg dat de hond coördinatieproblemen krijgt. Er kan een specialistische operatie worden uitgevoerd om de wervels te stabiliseren, maar de prognose blijft gereserveerd.

Omgevingsallergie is een van de meest voorkomende huidaandoeningen bij de hond. Bij atopie is de hond allergisch voor iets uit de omgeving bijvoorbeeld huisstofmijt of pollen. De aandoening komt meestal voor het eerst tot uiting in de eerste 3 levensjaren van de hond. Jeuk en roodheid aan de kop, onderpootjes en liezen worden het meest gezien. Als de hond heftig schuurt, kunnen er kleine ontstekingsreacties in de huid ontstaan. Het vaststellen van omgevingsallergie bij de hond is een lang en kostbaar traject en leidt niet altijd tot een resultaat.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Duitse Dog vereist relatief weinig vachtverzorging. Enkel tijdens de ruiperiode is het aan te raden de losse haren te verwijderen met een massagehandschoen. Over het algemeen verhaart de Duitse Dog gemiddeld en komt hij voor in de vachtkleuren zwart, brindle, lichtbruin, mantel, harlequin en blauw.

De Duitse Dog met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. Een Duitse Dog houdt van kinderen en is zachtaardig voor ze. Vooral als hij vanaf zijn puppytijd met hen is opgegroeid. Houd er rekening mee dat ze geen idee hebben hoe groot ze zijn in vergelijking tot een kind, daardoor kunnen kinderen per ongeluk omstoten.

Zoals bij elk ras, moet je kinderen altijd leren hoe ze honden moeten benaderen en aanraken en moet je altijd toezicht houden op eventuele interacties tussen honden en jonge kinderen om te voorkomen dat beide partijen bijten of aan het oor of de staart trekken.

Over het algemeen kan een Duitse Dog goed overweg met andere huisdieren in het huishouden, maar af en toe kunnen sommigen agressief zijn of geven niet om de andere huisdieren. Het verschilt per individuele hond: sommigen tolereren geen ander dier in huis, terwijl anderen zullen dutten met de katten en andere honden.

Wil je echt onafhankelijk informatie over dit ras kijk dan naar de rasgids via:

Op zoek naar een Duitse Dog pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

Af en toe

Beweging

Gemiddeld

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 7-10 jaar

Kenmerken

Consequente opvoeding nodig - Kan dominant en territoriaal zijn - Niet graag alleen

Op zoek naar een Duitse Dog pup?
Bekijk fokkers

Honden die lijken op Duitse Dog