Foxhound | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?

English Foxhound

Aanhankelijk - Behoefte werk - Waaks - Loyaal naar eigenaar

Foxhound Groot Normaal
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10-13 jaar

Kenmerken

Goed met kinderen - Ik wil graag werken - Actievelingen

Op zoek naar een English Foxhound pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Foxhound

De Foxhound is een intelligent ras. Ze houden ervan om mentaal en fysiek uitgedaagd te worden. Ook zijn het moedige honden die over de familie kunnen waken. De Foxhound heeft een geweldig uithoudingsvermogen en een goede neus. Dit ras heeft genoeg dagelijkse beweging nodig. Het is belangrijk om de Foxhound op gevaarlijke plekken aan de lijn te houden, omdat ze de neiging hebben om achter de geur van prooi aan te gaan. De Foxhound is een zachtaardig, tolerant en sociaal ras dat goed past binnen een actief gezin. Als je op zoek bent naar een Foxhound als metgezel dan raden we je aan een te zoeken die gefokt is voor de show in plaats van een voor de jacht. Ze zullen minder energie en drive hebben.

Aandachtspunten

  • De Foxhound is actief en kan niet zomaar overal leven. Zo hebben ze een grote omheinde tuin nodig. Ook eisen ze dagelijkse beweging.
  • De Foxhound kan goed omgaan met oudere kinderen. De Foxhound is een echte roedelhond en doet het goed met andere honden. Ze doen het zelfs beter met andere honden in huis. Wanneer de Foxhound zich verveelt kunnen ze destructief worden.
  • De Foxhound heeft een sterke eigenaar nodig die eerlijk en consistent is. Gehoorzaamheidstraining is belangrijk bij dit ras.
  • De Foxhound is erg actief actief binnenshuis. Hierdoor zijn ze minder geschikt voor kleine woningen.

De beste eigenaar voor de Foxhound

De beste eigenaar voor de Foxhound is iemand die actief en energiek is. De Foxhound heeft genoeg dagelijkse uitdagingen nodig. Als baasje moet je genoeg tijd hebben om naar buiten te gaan. Ook moet je de hond mentale en fysieke uitdagingen willen/kunnen geven. De Foxhound is niet een hond bedoeld voor het leven in een appartement. Hij heeft een grote omheinde tuin nodig. De Foxhound kan koppig zijn. Dit zorgt ervoor dat het moeilijk kan zijn om dit ras te trainen. Niet iedereen is de beste eigenaar voor de Foxhound. Je hebt bij deze hond ervaring en vooral geduld nodig.

Veel voorkomende aandoeningen English Foxhound

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Elleboogdysplasie omvat meerdere problemen in het ellebooggewricht die allemaal resulteren in schade en vervolgens artrose in het ellebooggewricht. Dit geeft pijn bij beweging en in een later stadium zal de hond kreupel gaan lopen. Elleboogdysplasie kan erfelijk zijn, daarom is het bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouders vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op de aanwezigheid van elleboogdysplasie.

Bij hypothyreoïdie maakt de schildklier minder schildklierhormoon thyroxine aan. Dit hormoon is belangrijk voor de stofwisseling. Bij een tekort zal de hond slomer worden, warme ligplekken zoeken, een hangende gezichtsuitdrukking en andere vacht krijgen. De hond zal dan levenslang schildklierhormoon moeten krijgen.

Aangeboren doofheid aan een of beide oren doordat de gehoorbotjes in het middenoor zijn aangetast. Deze aanboren vorm van doofheid wordt vooral in dieren gezien met veel wit in de vacht en blauwe ogen. Middels een BAER-test kan de hond op doofheid worden gecontroleerd.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De vacht van de Foxhound is glanzend en kort. De vacht komt meestal voor in een driekleurenpatroon van zwart, wit en bruin. Maar de vacht komt ook voor in bruin of geel. De vacht verhaart gemiddeld en heeft een wekelijkse borstelbeurt nodig om de losse haren te verwijderen. Het is niet nodig om de hond te wassen, tenzij hij vies is of stinkt.

De Foxhound met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Foxhound is geweldig met oudere kinderen die zijn energie en veerkracht matchen. We raden de Foxhound niet aan bij gezinnen met kleine kinderen. Ze kunnen de kinderen gemakkelijk omverlopen.
De Foxhound is een roedelhond en houdt ervan om met andere honden te zijn. Ze hebben een sterke prooidrift en kunnen kleinere huisdieren achtervolgen.

Op zoek naar een English Foxhound pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10-13 jaar

Kenmerken

Goed met kinderen - Ik wil graag werken - Actievelingen

Op zoek naar een English Foxhound pup?
Bekijk fokkers

Honden die lijken op English Foxhound